Życie Eko - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Życie Eko

Ostatnio mam wrażenie że wszystko jest eko...
Eko jedzenie, eko ogrzewanie, eko kosmetyki etc.
Jak jest wasza opinia na eko styl życia i eko produkty?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Życie Eko

Wszystko jest eko? big_smile
Mieszkasz w amazonskiej dzunli?

Nic tak naprawdę nie jest eko, jeżeli jest robione na masowa skale.
Ale dobrze, ze cos się zmienia w tym kierunku, ze pojawia się wsrod ludzi swiadomosc, ze Ziemia to nie worek bez dna i ze nie wszystko zniesie.

Dla mnie "eko" jest wciaz za malo.

3

No wlasnie, zeby naprawde choc w malym stopniu zazyc prawdziwego eko, nalezaloby wykupic pare hektarow np. w Bieszczadach i po kilka kurek, krowek, swinek, owiec i innego inwentarza zakupic a hektary obsadzic i obsiac roslinnoscia spozywcza typu buraki, ziemniaki, wloszczyzna plus owoce plus straczkowe plus nie wiem co tam jeszcze. Samemu siac, zbierac, doic, karmic, obrabiac, przetwarzac - wtedy troche tego eko bedzie. Jak za babcinych czasow. Wlasny ser, wlasne maslo, wlasna maka, dzemiki, jajeczka, szyneczka - palce lizac:)) Do tego koniecznie ubierac nalezy sie w siermiezna lniana odziez i gumofilce albo drewniane chodaki:).

Cala reszta sprzedawana w megamarketach z dopiskiem Eko to wielki pic na wode i za podwojna cene. Ja juz sie na sklepowych jajkach od "wiejskich" kur nie raz przejechalam - takie one eko i wolno stapajace jak i tygrys bengalski w warszawskim ZOO.

4

Moim zdaniem to słowo jest nadużywane.
Przykład: patrzę w sklepie na płatki owsiane: te nie-eko kosztują 2 zł, te "eko" 4,50. Co ciekawe, kilka lat wcześniej kupowałam notorycznie te, które teraz są "eko" i za 4,50 ....jako płatki w dziale z płatkami a nie z "eko" żywnością big_smile

OK, nasze kury są eko.

5 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-04-25 17:15:22)

Iceni smile to trochę taka ironia była.
Jednak nie jestem całkowicie przeciwna są różne ciekawe działania.
Nie wiem czy tworzenie mody i rzeczy codziennego użytku też jest eko ale mi się podoba że rzeczy mogą mieć 2,3 życie a nie kończyć na hałdzie śmieci.
link usunięty
Ten nurt CSR (Corporate social responsibility) jest dobrym kierunkiem.

Oczywiście cofnięcie się do czasów prababek jest nie możliwe (i może dobrze) ale ta nie pohamowana konsumpcja i nie docenianie środowiska na pewno też nie.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024