Co zrobimy aby zycie było piekniejsze :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co zrobimy aby zycie było piekniejsze :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Co zrobimy aby zycie było piekniejsze :)

Mam propozycje zastanówmy sie nad tym co możemy zrobić aby życie było bardziej kolorowe szczesliwe i wartosciowe smile
jakies pomysły??

np zacznijmy od usmiechu przynajmniej 5 razy dziennie do nieznajomej osoby smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobimy aby zycie było piekniejsze :)

Bądźmy milsi dla innych, mówmy dzień dobry bo wokół tyle chamstwa a żeby usłyszeć zwykłe dzień dobry od młodych ludzi to już rzadkość.

3

Od tego jak postrzegamy siebie i swoje życie zależy nasze szczęście.
Nie musimy za nim gonić, ono jest w nas, trzeba je tylko dostrzec...
Codziennie staram się myśleć w następujący sposób:
1.Dzisiaj jest początek nowego dnia, który będzie jeszcze lepszy od poprzedniego. Cieszy mnie możliwość zrobienia nowych, ciekawych rzeczy.
2. Dziękuję całemu wszechświatowi, że żyje właśnie teraz i tutaj, a życie jest tak ciekawe i wesołe.
3. Dziękuję za to ,że mam wspaniałego męża, który jest przy mnie i mnie kocha.
4.Dziękuję za wszystkie mile i przykre doświadczenia, które miały miejsce w moim życiu, gdyż dzięki nim rozwijam się i wzbogacam duchowo.
5. Dziękuję za pracę, którą mogę wykonywać i daje mi zadowolenie.

4

Może najpierw uśmiechnijmy się do lustra i powiedzmy sobie "jestem piękna"  smile   To poprawi nam nastrój, a co za tym idzie będziemy miłe dla wszystkich dookoła smile

5

hopeforlife, my i bez lustra wiemy, że jesteśmy piękne wink

A od siebie dodam:
1.Nie bądźmy  na siłę perfekcyjne we wszystkim.
2.Popatrzmy na świat wokół nas. Na chwilę zapomnijmy o obowiązkach. Trzeba zwolnić, bo łatwo można przegapić to, co w życiu jest ważne i wartościowe.

6

W sumie to masz rację smile Wiadomo, że jesteśmy śliczne big_smile
Podoba mi się drugi punkt Grażynko...
Trzeba przejść z teorii w praktykę smile

7

To było do mnie? Ok mogę być Grażynką wink
Ten drugi punkt jest trudny do realizacji, ale warto spróbować.
Podziwiam ludzi, którzy potrafią zachwycać się przyrodą i widzą wszystkie jej kolory. A także tych, którzy cieszą się nawet z małego sukcesu i w ogóle ludzi pozytywnie nastawionych do życia, a takich w ostatnim czasie mało spotykam.

8

codziennie wieczorem znajdźmy 3 pozytywne zdarzenia z naszego dnia i bądźmy za nie wdzięczne smile

9

wysypiać się i zdrowo się odżywiać

10

Irga napisał/a:

Od tego jak postrzegamy siebie i swoje życie zależy nasze szczęście.
Nie musimy za nim gonić, ono jest w nas, trzeba je tylko dostrzec...
Codziennie staram się myśleć w następujący sposób:
1.Dzisiaj jest początek nowego dnia, który będzie jeszcze lepszy od poprzedniego. Cieszy mnie możliwość zrobienia nowych, ciekawych rzeczy.
2. Dziękuję całemu wszechświatowi, że żyje właśnie teraz i tutaj, a życie jest tak ciekawe i wesołe.
3. Dziękuję za to ,że mam wspaniałego męża, który jest przy mnie i mnie kocha.
4.Dziękuję za wszystkie mile i przykre doświadczenia, które miały miejsce w moim życiu, gdyż dzięki nim rozwijam się i wzbogacam duchowo.
5. Dziękuję za pracę, którą mogę wykonywać i daje mi zadowolenie.

Podpisuje sie pod tym. Badzmy wdzieczni i cieszmy sie chwila, zamiast gonic za szczesciem, ktore tak na prawde kryje sie w nas. Bardzo ladnie ujete Irga.

11

Myślę, że pomoże: nie porównywanie się z innymi, znalezienie jakiegoś hobby żeby mieć do czego z przyjemnością wracać po trudach dnia i posiadanie celów, bo kiedy mamy poczucie sensu istnienia, wtedy jest nam lepiej smile

12

Wiara w siebie, w ludzi, w kolejny lepszy dzień smile

13

ustapienie starszym osobom miejsca w autobusie niby nic a wydaje mi sie ze oni to docenia smile

kurcze zycie jest piekne smile

14

hopeforlife napisał/a:

Może najpierw uśmiechnijmy się do lustra i powiedzmy sobie "jestem piękna"  smile   To poprawi nam nastrój, a co za tym idzie będziemy miłe dla wszystkich dookoła smile

Hm... mnie nawet przez gardlo nie przechodzi.... smile

15

Starajmy się cieszyć z malutkich rzeczy, bo tyle ich dookoła smile

16

dawać wiecej ciepła innym, usmiechu i radosci smile a ponoc powróci....:)

17

Powiem Wam co ja zrobię :-)).

Postaram się być tą samą Anią, którą byłam do tej pory: robić, mówić, zachowywać się tak samo (po wyciągnięciu wielu wiosków na własnych błędach) jak do tej pory.
Przewartościuję trzy słowa: RODZINA, MIŁOŚĆ, PRZYJAŹŃ.
1. nie przestanę marzyć o takiej rodzinie o jakiej zawsze marzyłam
2. zacznę wierzyć w miłośc od pierwszego wejrzenia
3. życie pokazało samo kto jest moim prawdziwym przyjacielem, poza 1 przyjaciółką z Sda wszystkie bliskie mi osoby poznałam przez INTERNET.
I za to WAM wszytkim bardzo DZIEKUJĘ. To właśnie ludzie poznani przez sieć UDOWODNILI MI, że wokół mnie są ludzie naprawdę uczciwi, że mi wierzą, że mogę być tu sobą i akceptują mnie taką jaką jestem. Tu w sieci czuję się bezpieczna. I tu chcę pozostać, realizować się, spełniać, pomagać innym, zarażać ich swoimi pomysłami, pogodnym usposobieniem, żartami, rozmowami, radami.

Zmienię w sobie jedną rzecz: do tej pory często się uśmiechałam teraz postaram się śmiać na cały głos !!!

18

tak poprostu

19

chyba wystarczy cieszyć się z tego co się ma smile

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co zrobimy aby zycie było piekniejsze :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024