Mam propozycje zastanówmy sie nad tym co możemy zrobić aby życie było bardziej kolorowe szczesliwe i wartosciowe
jakies pomysły??
np zacznijmy od usmiechu przynajmniej 5 razy dziennie do nieznajomej osoby
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co zrobimy aby zycie było piekniejsze :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam propozycje zastanówmy sie nad tym co możemy zrobić aby życie było bardziej kolorowe szczesliwe i wartosciowe
jakies pomysły??
np zacznijmy od usmiechu przynajmniej 5 razy dziennie do nieznajomej osoby
Bądźmy milsi dla innych, mówmy dzień dobry bo wokół tyle chamstwa a żeby usłyszeć zwykłe dzień dobry od młodych ludzi to już rzadkość.
Od tego jak postrzegamy siebie i swoje życie zależy nasze szczęście.
Nie musimy za nim gonić, ono jest w nas, trzeba je tylko dostrzec...
Codziennie staram się myśleć w następujący sposób:
1.Dzisiaj jest początek nowego dnia, który będzie jeszcze lepszy od poprzedniego. Cieszy mnie możliwość zrobienia nowych, ciekawych rzeczy.
2. Dziękuję całemu wszechświatowi, że żyje właśnie teraz i tutaj, a życie jest tak ciekawe i wesołe.
3. Dziękuję za to ,że mam wspaniałego męża, który jest przy mnie i mnie kocha.
4.Dziękuję za wszystkie mile i przykre doświadczenia, które miały miejsce w moim życiu, gdyż dzięki nim rozwijam się i wzbogacam duchowo.
5. Dziękuję za pracę, którą mogę wykonywać i daje mi zadowolenie.
Może najpierw uśmiechnijmy się do lustra i powiedzmy sobie "jestem piękna" To poprawi nam nastrój, a co za tym idzie będziemy miłe dla wszystkich dookoła
hopeforlife, my i bez lustra wiemy, że jesteśmy piękne
A od siebie dodam:
1.Nie bądźmy na siłę perfekcyjne we wszystkim.
2.Popatrzmy na świat wokół nas. Na chwilę zapomnijmy o obowiązkach. Trzeba zwolnić, bo łatwo można przegapić to, co w życiu jest ważne i wartościowe.
W sumie to masz rację Wiadomo, że jesteśmy śliczne
Podoba mi się drugi punkt Grażynko...
Trzeba przejść z teorii w praktykę
To było do mnie? Ok mogę być Grażynką
Ten drugi punkt jest trudny do realizacji, ale warto spróbować.
Podziwiam ludzi, którzy potrafią zachwycać się przyrodą i widzą wszystkie jej kolory. A także tych, którzy cieszą się nawet z małego sukcesu i w ogóle ludzi pozytywnie nastawionych do życia, a takich w ostatnim czasie mało spotykam.
codziennie wieczorem znajdźmy 3 pozytywne zdarzenia z naszego dnia i bądźmy za nie wdzięczne
wysypiać się i zdrowo się odżywiać
Od tego jak postrzegamy siebie i swoje życie zależy nasze szczęście.
Nie musimy za nim gonić, ono jest w nas, trzeba je tylko dostrzec...
Codziennie staram się myśleć w następujący sposób:
1.Dzisiaj jest początek nowego dnia, który będzie jeszcze lepszy od poprzedniego. Cieszy mnie możliwość zrobienia nowych, ciekawych rzeczy.
2. Dziękuję całemu wszechświatowi, że żyje właśnie teraz i tutaj, a życie jest tak ciekawe i wesołe.
3. Dziękuję za to ,że mam wspaniałego męża, który jest przy mnie i mnie kocha.
4.Dziękuję za wszystkie mile i przykre doświadczenia, które miały miejsce w moim życiu, gdyż dzięki nim rozwijam się i wzbogacam duchowo.
5. Dziękuję za pracę, którą mogę wykonywać i daje mi zadowolenie.
Podpisuje sie pod tym. Badzmy wdzieczni i cieszmy sie chwila, zamiast gonic za szczesciem, ktore tak na prawde kryje sie w nas. Bardzo ladnie ujete Irga.
Myślę, że pomoże: nie porównywanie się z innymi, znalezienie jakiegoś hobby żeby mieć do czego z przyjemnością wracać po trudach dnia i posiadanie celów, bo kiedy mamy poczucie sensu istnienia, wtedy jest nam lepiej
Wiara w siebie, w ludzi, w kolejny lepszy dzień
ustapienie starszym osobom miejsca w autobusie niby nic a wydaje mi sie ze oni to docenia
kurcze zycie jest piekne
Może najpierw uśmiechnijmy się do lustra i powiedzmy sobie "jestem piękna"
To poprawi nam nastrój, a co za tym idzie będziemy miłe dla wszystkich dookoła
Hm... mnie nawet przez gardlo nie przechodzi....
Starajmy się cieszyć z malutkich rzeczy, bo tyle ich dookoła
dawać wiecej ciepła innym, usmiechu i radosci a ponoc powróci....:)
Powiem Wam co ja zrobię :-)).
Postaram się być tą samą Anią, którą byłam do tej pory: robić, mówić, zachowywać się tak samo (po wyciągnięciu wielu wiosków na własnych błędach) jak do tej pory.
Przewartościuję trzy słowa: RODZINA, MIŁOŚĆ, PRZYJAŹŃ.
1. nie przestanę marzyć o takiej rodzinie o jakiej zawsze marzyłam
2. zacznę wierzyć w miłośc od pierwszego wejrzenia
3. życie pokazało samo kto jest moim prawdziwym przyjacielem, poza 1 przyjaciółką z Sda wszystkie bliskie mi osoby poznałam przez INTERNET.
I za to WAM wszytkim bardzo DZIEKUJĘ. To właśnie ludzie poznani przez sieć UDOWODNILI MI, że wokół mnie są ludzie naprawdę uczciwi, że mi wierzą, że mogę być tu sobą i akceptują mnie taką jaką jestem. Tu w sieci czuję się bezpieczna. I tu chcę pozostać, realizować się, spełniać, pomagać innym, zarażać ich swoimi pomysłami, pogodnym usposobieniem, żartami, rozmowami, radami.
Zmienię w sobie jedną rzecz: do tej pory często się uśmiechałam teraz postaram się śmiać na cały głos !!!
tak poprostu
chyba wystarczy cieszyć się z tego co się ma
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co zrobimy aby zycie było piekniejsze :)
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024