Kurs szczęścia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Kurs szczęścia

Cześć dziewczyny!

Ostatnio przeczytałam jedną z książek Pani Beaty Pawlikowskiej "Kurs szczęścia". Muszę przyznać, że wcześniej nie przepadałam za osobą Pani Beaty, ale po przeczytaniu książki zmieniłam podejście. Treść książki i sposób w jaki jest napisana bardzo do mnie przemawiają, bo sama ma podobne problemy. Dlatego postanowiłam tutaj napisać i zapytać was czy czytałyście którąś z jej książek i co o nich sądzicie. Chciałabym wiedzieć, czy któraś z was stosowała zaproponowane w książkach ćwiczenie i czy one faktycznie pomagają? Jeśli znacie jakieś inne ciekawe pozycje (mogą być innych autorów:) lub sposoby na poprawę samooceny, zaakceptowanie siebie lub zmienienie negatywnego sposobu myślenia, podzielcie się:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kurs szczęścia

Czytałam jedną z jej książek. Nie dałam rady doczytać do końca. Straszny gniot. Kobita powtarza to samo, co jest napisane w wielu książkach motywacyjnych, niczego nowego nie odkrywa, a język nie jest aż tak przystępny, jak bym się mogła spodziewać po książce dla mas. Natomiast na pewno napisanie czegoś takiego to dobry pomysł na biznes. Marketing ma opracowany perfekcyjnie, ciśnie tego swojego gniota gdzie się da, vide twój post powyżej (sorry, ale nie wierzę w jego autentyczność, pierwszy post na forum i już coś polecasz). Jak widać nie trzeba być psychologiem ani coachem żeby pisać książeczki pseudomotywacyjne, wystarczy mieć obcykany marketing i umieć się lansować. Ach, i nie przemawia przeze mnie zazdrość. Przeczytałam już tak wiele książek motywacyjnych, że potrafię odrzucić ziarno od plew.

3

Nie chciałam, żeby moja wypowiedź zabrzmiała jak polecanie książki:) Po prostu bardzo mi się spodobała i zastanawiam się czy komuś może rzeczywiście któraś z tych książek pomogła. też czytałam bardzo wiele książek motywacyjnych i to prawda, że ta nie przekazuje żadnych nowych odkryć. Spodobało mi się w niej jednak to, że trafiła akurat w moje słabe punkty i skłoniła do głębszego zastanowienia się nad tymi słabościami. W każdym razie dzięki za szczerą opinię:)

4

Ja czytałam "W dżungli życia". Ta książka tylko poprawiła mi nastrój na kilka dni. Co do samej pani Pawlikowskiej, to wydaje mi się trochę infantylna, ale rzeczywiście pełna pozytywnej energii - na depresyjny wieczór w sam raz.

5

"Kurs szczęścia" jest kontynuacją "W dżungli podświadomości" i "Księgi kodów podświadomości". Zaczęłam od tej drugiej - bardzo mi się podobała. Później przeczytałam "W dżungli podświadomości" - podobała mi się mniej. Niecierpliwie oczekiwałam "Kursu szczęścia" i...się rozczarowałam. Niewiele treści, strasznie naciągane wszystko. Jednak, jeśli podobała Ci się ta książka - koniecznie przeczytaj "Księgę kodów podświadomości". Moim zdaniem - super. Naprawdę sporo rzeczy można sobie dzięki niej wyjaśnić.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024