Czy mam depresję? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czy mam depresję?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Czy mam depresję?

Znalazłam się w straszliwym dołku i nie potrafię znaleźć z niego wyjścia. Cały czas czuję się zmęczona i bez przerwy użalam się nad sobą, nawet bez konkretnego powodu. Najdrobniejsze potknięcia urastają do rangi wielkich klęsk. Zycie wydaje mi si? jedną wielką katastrofą. Czy to depresja?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mam depresję?

Czy dolega Ci depresja - moze najlepiej stwierdzic na podstawie wywiadu specjalista. Jesli stan twoj utrzymuje sie wiecej niz 1-2 miesiace - wybierz sie do poradni zdrowia psychicznego, badz prywatnego gabinetu psychologicznego. W pokonaniu depresji bedzie Ci potrzebna pomoc lekarza, czasem rowniez farmakologiczna.
Moze tez w domu wypelnic prosty test : http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51208,746114.html ktory moze pomoze Ci w podjeciu ostatecznej decyzji o poszukaniu profesjonalnej pomocy.
Nie ma co sie meczyc z tym samemu. Na depresje cierpi wielu ludzi, jest to powszechne zjawisko. Choc wymaga terapii i podjecia krokow w jej zwalczeniu - warto! Depresja moze sie poglebiac, wiec najlepiej dzialac zawczasu.

3

W sumie łatwo się mówi, ale jak człowiek już popada w taki marazm i straszny humor, to nic mu się nie chce, a szukanie informacji o chorobie i możliwości wyleczenia się to ostatnia rzecz o jakiej myśli. Chyba największą ulgę przynosi wtedy płacz,a potem ze zmęczenia się usypia i tak każdego dnia. Wiem bo przez to przeszłam i nie było mi łatwo,nikt nie potrafił mi pomóc. Poszłam do psychologa, ale to nic nie dało, nie potrafiłam sie otworzyć!Już sama nie wiem jak to się stało,że wyszłam z tego, chyba po prostu zaczęłam się zmuszać do tego by wychodzic i spotykać się z ludźmi i choć nie miałam z tego żadnej przyjemności, pozwalało mi to na chwilę zapomnieć o smutkach,ale zcasami tylko, bo niekiedy takie spotkania służyły tylko użalaniu się nad sobą!Kasiulka, pilnuj się, żeby to nie przybrało jakiś gorszych form!!!

4

hej zrobilam ten test na depreseje i wyszlo ze natychmiast mam szukac pomocy gdzie najlepiej sie udac?

5

Placowka zdrowia psychicznego. Badz psycholog prywatny. Roznie w roznych miastach bywa. najlepiej spytac kogos z lekarskiego kregu (jesli mamy zaufanego np. lekarza rodzinnego). Skad jestes? Jesli z wiekszego miasta to napewno wynajdziesz info na necie.
Gratuluje checi szukania pomocy - to pierwszy krok by odnalesc znow radosc zycia...

6

jestem z malego miasteczka wiec pomocy musze szukac w innym miescie bo juz nie mam sily dalej tak zyc

7

słuchajcie ja tez kiedyś miałam dosć często takie napady smutku, melancholii, doła. nie potrafiłam sobie z tym poradzić ale znalazłam jak dla mnie złoty środek. Nie chcialam iśc do psychologa więc sięgnęłam po książki, poradniki z kategorii wiara i życie. wiem że może nie wszystkim takie książki odpowiadają ale uwazam ze czasem warto spróbować, sięgnąć, przeczytac.
ja miałam okropną depresje po porodzie. nie potrafiłam sie odnaleźć, nie potrafiłam odnaleźć sensu i szczęścia w swoim "nowym" życiu. non stop płakałam, nie wychodziłam z domu było mi baardzo, baardzo źle. Wiem że gdybym wtedy dostała do ręki ksiażkę "Niebo na ziemi" to napewno szybciej bym sie pozbierała. ja ją dopiero niedawno dostałam i uwazam ze jest naprawde dobrą pozycja dla ludzi którzy przestali widziec własne szczęście i którzy zapomnieli o swoich marzeniach! Gdybym ją przeczytała od razu po porodzie to napewno dostrzegłabym ze moje spełnione marzenie jest przy mnie ze ten malutki Cud jest juz z nami, radowała bym się napewno bardziej, często mam teraz wyrzuty sumienia. więc może Wam coś pomogę?

ewag jak teraz sie czujesz? napisz, czy coś się zmieniło? czy podniosłaś się z dołka, czy ktoś ci pomógł? pozdrawiam serdecznie!

8

ewag to dobra wiadomość. Napewno dasz rade. Wielkim sukcesem jest to że potrafiłaś w sobie dostrzec że coś jest nie tak. Muszisz starać się zawsze chodzic uśmiechnięta, radością tryskać każddego dnia, zawsze pamiętaj o swoich marzeniach. dy tylko o nich pomyslisz od razu poczujesz sie lepiej. Staraj się nad nimi pracować, niech to tez będzie twoim zyciowym celem. Ja bez marzeń nie wyobrażam sobie życia. choc czasem może wydawac sie że raczej nierealne jest ich spełnienie ale wierzę w to ze kazde marzenie kiedys się spełni:) mam marzenia, pracuję nad nimi no i po jakims czasie nastaje czas spełnienia smile
Trzymaj sie kochana i napisz jak się czujesz po pierwszych spotkaniach?

9

depresja, nerwice, adhd, migreny i inne zaburzenia neurologiczne i hormonalne
to efekt katowania mozgu masturbacja.

Rodziny ktore ucza i pilnuja dzieci, ze onanizm szkodzi sa zdrowe i dlugowieczne.
Matki, ktore wierza w propagande koncernow farmaceutycznych sa schorowane i maja
schorowane dzieci.

koncerny farmaceutyczne zarabiaja setki miliardow dolarow sprzedajac leki znieczulajace
uklad wegetatywny u masturbujacych sie ludzi.

nikogo nie obchodzi, ze dzici popelniaja samobojstwa a depresja staje sie
dzuma naszych czasow.

Nikt nie powie prawdy wprost, bo to sie nikomu nie oplaca.

regeneracja ukladu wegetatywnego i hormonalnego trwa zwykle okolo 8 tygodni.
potem trzeba cieszyc sie zycie i kochac ludzi a nie genitalia.

pozdrawiam

betka

10

A cóż to za średniowieczne bzdury....Mam wykształcenie medyczne....I w życiu nie słyszałam takich bredni....Bez urazy,ale to są wierzenia średniowieczne....Dawno obalone przez naukowców.

11

Myślę, że betka1 swoim postem chce wywołać małe zamieszanie. Zwróć uwagę na to, że nie jest zarejestrowanym użytkownikiem.

12

Betka.........a co to było??????meteor prześmignął??????????

13

matko Polko.........Betka........ czy Ty jakaś "natchniona" jesteś?????

14

big_smile

No fajne bzdury smile Aż się humor poprawia czytając to tongue

15

Mity mitami ale też wiadomo że masturbacja jak wszystko może uzależnić a w takim trybie z pewnością nie jest zdrowa czy tez naturalnym czynikiem występującym podczas dojrzewania  ... Czy nie prowadzi do rozregulowania hormonalnego organizmu przykładowo u mezczyzny to już naprawdę indywidualna kwestia nikt nie powie że nie ma to wpływu na organizm człowieka który "robi to czasem" po kilkanaście razy dziennie by rozładować stres czy też nagromadzone napięcie seksualne. Później też pojawiają się problemy gdyż ciągła stymulacja narządów prowadzi do tego że być może w późniejszym życiu będziemy potrzebowali coraz mocniejszych stymulacji by osiągnąć tak oczekiwaną błogość itd. a do czego to prowadzi niech sobie każdy sam dopowie ... Problemy takich ludzi w dalszym życiu seksualnym z partnerką również są częste i nie generalizuje wiem z własnego i doświadczenia innych ze czasem różnie z tym bywa ...

16

ulek wszystko w nadmiarze szkodzi...Ale moja wypowiedz dotyczyła tekstu betki, która demonizuje.

17

A ja wracam do tematu o depresji. Ze musi sie najpierw udac do psychologa i on powinien pomoc

18

Też popieram "disti", depresja jest dużym problemem, a czekanie aż sama przejdzie powoduje tylko dalsze problemu. Również obstawiam za rozmową z psychologiem.

19 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-08-31 21:15:53)

Spróbuj zrobić ten test - spam

20

To jest test Goldberga.:) Ja kiedyś robiłam test depresji Becka. Wyszło mi że miałam niby ciężką wtedy. Poszłam do psychiatry i się to niestety potwierdziło. Sklasyfikował mnie pod jednostkę chorobową o nazwie F33.3 - masakra... Dostałam leki które przez 2 tyg pogorszyły mój stan. Dopiero po 2 tyg.coś pomału szło do przodu, po kolejnej zmianie leków. Na początku miałam te wielce zachwalane i nowoczesne z grupy SSRI, które pogorszyły mój stan, bo doszło do objawów psychotycznych, bezsenności i lęków po nich sad Miałam skierowanie do szpitala po nich... wiadomo jakiego sad ale psychiatra postanowiła się jeszcze wstrzymać i przepisała mi leki starej generacji z grupy TLPD. Po tygodniu było coraz lepiej. Leki brałam przez kolejne 2 lata i wyzdrowiałam w pełni.
Z depresji często nie można wyjść samemu. Ja też nie poleciałam zaraz po leki jak zachorowałam tylko próbowałam to przezwyciężyć własnymi siłami. Z mizernym skutkiem, bo tym sama pogorszyłam i pogłębiłam swój stan. Depresja to choroba neuroprzekaźników i biochemii w mózgu. Więc "weź się w garść nie pomaga". Jak ktoś ma tylko doła to go to zmotywuje, tylko dlatego że jego mózg funkcjonuje normalnie. smile

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Czy mam depresję?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024