Jak przełamać monotonię macierzyńtwa i huśtawkę nastrojów? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak przełamać monotonię macierzyńtwa i huśtawkę nastrojów?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez MamaNalijki (2014-04-17 13:54:17)

Temat: Jak przełamać monotonię macierzyńtwa i huśtawkę nastrojów?

Witam,
zawsze w zyciu miałam jakiś cel,najpierw studia, potem pracę czy też dążenie by mój związek ewaluował a teraz? czuję, że jestem w jakimś zawieszeniu, mało co mnie cieszy czy interesuje.Lat mam 26, dzieckiem zajmuje się od 10 miesięcy i już dopadł mnie marazm.Z męzem jestem już prawie 5 lat razem.Cieszę się z tego co mam, dziecko planowane i bardzo kochane, ja po prostu jakoś dusze się w tym wszystkim.Ze wszystkim jestem sama, męza czesto nie widać od 5 rano do poznej nocy a nawet jak wróci wcześniej to przecież trzeba kompa przewertować i milion spraw załatwić.Ja do pracy na razie wrócić nie mam jak.Staram  sie i glowie i nowe zajecia wynajduje, czytam,wychodzę na kilometrowe spacerki a i tak czasem czuje sie przytloczona tym wszystkim.Każdy naokoło pyta się tylko o dziecko, jak się czuje etca ja jakbym znikła w tym wszystkim.Mąż jak wraca to też pytanie zadaje,,kto nas nakarmi" ( w domysle jego i dziecko) niby to zart ale ja sie pytam co ze mną?kto mnie nakarmi?zeby nie bylo-męza mam dobrego i posprząta i ugotuje i dziecko wezmie ale tylko wtedy kiedy jest a jest w niedzielę! reszta dni to moja szara codziennosc.Poradzcie coś,napiszcie jak mam sobie poprawić samopoczucie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak przełamać monotonię macierzyńtwa i huśtawkę nastrojów?

Ja też siedziałam w domu z córeczką ... prawie rok. Od niedawna chodzi do żłobka, dopiero w czerwcu idę do pracy. I wiesz co.. chyba mamy to samo, mnie też przytłaczało to siedzenie w domu, co dzień to samo, spacerki, deserki dla maluszka. Bawienie się z dzieckiem. I wiem że najlepszym rozwiązaniem dla ciebie jest pójście do pracy, tak jak u mnie. Już nie mogę się doczekać aż będę miała znowu co dzień kontakt z ludźmi. Po prostu brakuje i tobie i mi wychodzenia do ludzi.
Możesz podjąć jakąś pracę a dziecko do żłobka?

3

Odp: Jak przełamać monotonię macierzyńtwa i huśtawkę nastrojów?

A jaki problem znalezc sobie nowy cel? tongue
Naucz się robic na drutach albo się zajmij naukka japonskiego, zaloz ogrodek ziolowy albo zacznij uprawiac lilie. Kup farby i zacznij malowac. Albo robic zdjecia.

To ty wypelniasz swoje zycie i nadajesz mu barwy. Odnajdz w sobie jakas pasje. Tak naprawdę nic cie nie ogranicza - marzysz o podrozy do Afryki - zacznij się uczyc suahili.

Wyznacz sobie cel - moze w tym roku staniesz się mistrzem w robieniu pralinek?

To jest twój czas - nie MUSISZ chodzic do pracy, mozesz robic CO CHCESZ.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jak przełamać monotonię macierzyńtwa i huśtawkę nastrojów?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024