hustawki nastrojow, depresja... ?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » hustawki nastrojow, depresja... ??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: hustawki nastrojow, depresja... ??

jestem w 5 miesiacu ciazy i przyznam ze chyba nie radze sobie z emocjami.... jestem strasznie nerwowa, cos mnie bawi a za kilka sekund potrafi strasznie mnie drażnić... sad wiem ze w "tym" stanie szkodze maluszkowi a nie moge brac zadnych lekow (melisa nie działa). Co robic?!?! ;(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: hustawki nastrojow, depresja... ??

W ciąży huśtawki nastrojów wydają się normalne, wydaje mi się ze powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi a z metod walki z nerwami to czas poświęcony dla siebie, może wieczór spędzony pod kocem z kubkiem gorącej czekolady i przed tv, może jakaś kąpiel czy też wizyta w salonie urody, musisz skupić się na sobie unikać chodź godzinę dziennie stresujących sytuacji, odprężyć się i dać sobie czas na zapomnienie i nie myślenie wink Tylko ty i Twój maluszek pod Twoim serduszkiem, no i jesli  jest to życzliwa osoba która nie doprowadza Cie do nerw wink

3

praktycznie caly dzien jestem w domu, dopiero ok 18-19 wraca maz wiec mam naprawde sporo czasu dla siebie... smile tylko nie bardzo wiem co z nim robic.... przez to ze jestem znacznie oslabiona juz 3 miesiace jestem na zwolnieniu i zaczynam tu powoli swirowac. Chodze do znajomej ale ona ma 2-letnia corke i piski, wrzaski tej malej chwilami doprowadzaja mnie do szalu:( lubie dzieci ale nie nadaje sie teraz na zabawy ale dziecko tego nie rozumie.... temu chwilami wole zamknac sie w domu. Maz mnie wspiera ale chwilami i to nie pomaga ;(

4

skoro masz tak duzo czasu to moze poczytaj książki, wykonuj jakieś lekkie prace domowe, upichć coś dobrego do jedzenia wtedy i sobie poproawisz humor jedzeniem ale i tym jak inni jedzą i chwalą twoje dzieło,  a nawet jeśli masz już stresujący dzień to poproś męża wieczorem o pyszny mnapój, nawet kakao i masaż, to odpręży Cię a potem to już wasza inwencja wink

5

heh... zakonczenie zabrzmialo najlepiej.... smile bede probowac chociaz najtrudniej przezwyciezyc sama siebie. Chwilami mam ochote zamknac sie w 4 scianach i w ogole nie wychodzic na swiatlo dzienne.... ale dziekuje

6

czasem i tak można, nie zawsze muisz wychodzić czasem takie zamkniecie pomaga:P powodzenia

7

hmm..ja to na Twoim miejscu bym leniuchowala i sie wyspala konkretnmie bo jak urodzi sie dzidzia  juz nigdy spokojnie nie zasniesz:D

8

oj leniuchuje... smile tylko ze spac nie moge sad z tym tez mam problem....

9

mysle, ze dobrze zrobilby Ci tzw dzienniczek aktywnosci. Powinnas ulozyc sobie plan dnia ale tez nie za sztywno, zebys miala mozliwosc zmiany, dostosowac do samopoczucia. Powinnas robic to, co sprawia przyjemnosc i unikac okolicznosci, ktore draznia Cie. To Ty jestes w ciazy w wyjatkowym stanie i masz prawo tym bardziej jesli ciezko psychicznie to znosisz ukladac sobie czas tak, zeby bylo Ci jak najlepiej.

10

polecam ci floradix- jest specjalnie dla kobiet w ciąży, uzupelni ci niedobory zelaza a poza tym zawiera tez inne witaminy- A,C,D,E, kompleks witamin z grupy B- nie  zawiera alkoholu, ani zadnych barwnikow , konserwantow- spokojnie nic malenstwu ne zaszkodzi, ureguluje ci hormony i znow nastroj bedzie nieco stabiniejszy- ja tez go piję mimo, ze nie jestem w ciąży, klimakterium przechodze, ale podobnie jak ty nie umialam sobie poradzic z wahaniami nastrojow, a teraz czuje sie rewelacyjnie wink

11

Ja radziłabym porozmawiać z lekarzem prowadzącym ciąże.I nic bez konsultacji lekarskiej nie przyjmowałabym na własną reke ,bo może zaszkodzić maluszkowi.
Ja będąc w ciąży przechodziłam depresje ponieważ będąc w drugim miesiącu ciąży zmarła moja mama.Lekarz ,który prowadził ciąże zajmował się również homeopatią  i miałam przepisane przez niego leki homeopatyczne,które mogłam bezpiecznie brać.One mi pomogły wyjść z tego stanu.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » hustawki nastrojow, depresja... ??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024