Dziecko w Niemczech.. moje pytania pomocyyyy!!! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dziecko w Niemczech.. moje pytania pomocyyyy!!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Dziecko w Niemczech.. moje pytania pomocyyyy!!!

Witam.
Mieszkam w Niemczech od 2 lat z moim mezem.
Moj maz pracuje ma normalna niemiecka umowe na czas nie okreslony, ja pol roku temu pracowalam w holandii ale mialam wypadek samochodowy i musialam zrezygnowac z pracy.
Teraz ciezko jest mi cos znalesc.
Moj maz bardzo chce abym zaszla wciaze, ja juz tez tego bardzo chce, nie ma na co czekac nasi rodzice tez bardzo na to czekaja.
Ale mam obawy jak tutaj sobie poradzimy, jezyk znamy na poziomie podstawowym, ja bez pracy.
Na jaka pomoc bedziemy mogli liczyc od panstwa??
Nie wiem nic a nie chce potem zalatwiac czegos jak nawet nie wiem gdzie i jak ehh hmm
prosze podpowiedzcie mi co i jak...
Za odpowiedzi bede bardzo wdzieczna smile

Pozdrawiam Serdecznie smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziecko w Niemczech.. moje pytania pomocyyyy!!!

Przede wszystkim powinnas sie zglosic do Urzedu Zatrudnienia w Twoim miescie i zglosic sie jako osoba bezrobotna. Jak pracowalas w Holandii to masz napewno jakies papiery. Dziecko owszem, ale troche pozniej bym o tym pomyslala. Moze znajdziesz sobie przy pomocy Urzedu jakas prace. Popracowalabym dwa lata i pomyslala o dziecku. Wtedy bys miala prawo do swiadczen, bez niczyjej laski. Jezeli potoczy sie to inaczej i meza zarobki nie beda wystarczaly na wasze utrzymanie, to musisz isc do Urzedu Socjalnego w Waszym miescie i wypelnic papiery na pomoc socjalna, doplata do mieszkania, pradu itd.  W tej chwili Niemcy zaostrzaja przepisy o pomocy socjalnej dla cudzoziemcow i jak maz (tfu, tfu) straci prace, to moga Wam kazac wyjechac.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dziecko w Niemczech.. moje pytania pomocyyyy!!!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024