Witam,
Mam problem z wyborem zabawek dla corki. Głownie mam na uwadze domek/ namiot ogrodowy i rowerek.
Dodam przedtem, że corcia ma 2 latka i 3 miesiace i wzrostem dorównuje dzieciom 3 letnim (ma 96 cm).
I w zwiazku z tym mam problem z wyborem rowerku, czy kupic na 12 calowych kolach czy na 14 calowaych? Corcia ma taki rower trokolowy, ale kurczy w nim mocno nozki i zastanawiam sie nad nowym, jednak moze warto lepiej sie to lato przemeczyc i kupic pozniej jakis wiekszy? A moze kupic od razu 14 calowy? Sa rowerki o 3 do 6 lat, czy na tyle on starczy? Jakie są wasze doswiadczenia z rowerami? Dodam, ze chcialam kupic rowerek z internetu, wiec moze podpiwecie czym sie kierowac? Moze macie jakies modele sprawdzonych rowerów? Zapewne musiałby on miec prowadnik, bo corcia by sobie na poczatku nie radziła.
Drugim zakupem nad jakim sie zastanawiam to domek plastikowy lub namiot. Chciałabym na to przeznaczyc max 350 zł, ale z tego co czytalam to w tej cenie sa bardzo slabe te domki plastikowe, wiec chyba nie mam wyjscia jak kupic namiot. Jednak one sa chyba bardzo male i nie wiem czy corcia z niego szybko nie wyrosnie. Moze i tym razem mozecie mi jakies polecic i doradzic czym kierowac sie przy wyborze...
Dziekuje BARDZO za nadrobniejsza pomoc, bo naprawdę nie mam kogo sie poradzic.
Pozdrawiam,
Natalia
przyszła mama ja zaczynałam od rowerka trójkołowego,który byłkompletnymnie wypałem
potem jak młody miał 2 latka kupiłam rowerek biegowy na 10 calowych kołach,syn szybko załapał o co w nim chodzi,dzięki temu rowerkowi nauczył się trzymać równowagę
od drugiego roku zycia jeździł też na rowerku normalnym z bocznymi kółkami,od tygodnia jeździ już na dwóch kółkach,a ma 3 lata dopiero
ale jak mówię to zasługa rowerka biegowego
co do cali,ja miałam 14 calowy po starszym dziecku,ale gdybym miała kupić nowy byłby to 16 calowy
Tak tej mam wlasnie trojkolowy rowerek i moge smialo powiedziec ze to niewypał.
Jesli chodzi o rowerek 16 calowy to jestem zaskoczona. Myslałam, ze 14 calowy bedzie za duzy. Coreczka ma 2 latka i 4 miesiace...
Chociaz nie powiem, ze sie nad tym nie zastanawialam, bo corcia jest taka wysoka jak 3 letnie dzieci i bardzo szybko rosnie, wiec zal mi troszke wydawac pieniazki na nowy rowerek c roku. Taki 16 calowy mialaby na dlugo, ale czy teraz w ogole by dosiegnela pedałow??
Myslałam o takim hallo kitty 16 calowym z prowadnikiem. Corcia na pewno na takim nie nauczy sie w tym roku jezdzic, ale wydaje mi sie ze woli byc mimo wszystko "pchana".
Czy sa tu jakies kobietki, ktore maja doswiadczenia z dziecmi 2,3-letnimi i rowerkami??
Czekam na porady, a moze macie jakies dobre firmy rowerkow, ktore rosna razem z dziecmi??
Mam tez 20 calowy,syn spokojnie pedaluje na nim
Jednak gabarytowo to rowerek jest dla niego jeszcze za ciężki,na 16 calowym poradzilby sobie spokojnie
Pani syn ma 3 latka? Ile ma cm wzrostu? Musi byc chyba niesamowicie zwinny. Watpie, ze coreczka poradzilaby sobie tak jak Pani synek..
no dokładnie 3 lata i 3 miesiące
fakt jest szybki i zwinny
ale jak już pisałam dużo pomógł rowerek biegowy,kupiony rok temu
A na co zwracac uwage kupujac taki rowerek? Ilu calowy powinien byc?
mój synek miał 2 latka i 3 mieisące jak mu kupiłam rowerek biegowy 10 calowy
tyle że 10 calowy już w tym roku jest trochę za mały,no ale syn już jeździ na normalnym rowerze więc to nie problem
na pewno biegówka nie drewniana ani plastikowa
na nie których aukcjach jest podana odległość od siedzenia do podłoża,więc zmierz córcię od kroku do podłoża i będziesz wiedziała czy sięgnie do ziemi