nie radze sobie - stres, lęki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » nie radze sobie - stres, lęki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez PaniAga88 (2014-04-11 10:33:14)

Temat: nie radze sobie - stres, lęki

mam problem osobisty. trudnosci w podejmowaniu decyzji i bardzo zle znosze krytyke. gdy uslysze cos zlego to mam ochote zapasc sie pod ziemie i plakac i sie przytulic do kogos bliskiego aby dostac wsparcie i zrozumienie dopiero wtedy mam poczucie pewnosci ze ja mialam prawo podjac taka decyzje i  uslyszec ze kazdemu sie zdarzy popelnic blad.  mam zly humor do konca dnia, a nawet po przespaniu sie. mam wrazenie ze jestem nieporadna osoba, czego bym nie zrobila to jest zle. jesli mam do wykonania zadanie (w pracy) to najlepiej zeby ktos przy mnie byl (pracownik albo szef) i nadzorowal mnie bo nie chce uslyszec ze cos zle zrobilam,  mam lęk przed krytyka. i wole sie zapytac czy tak moze byc, czy to jest poprawne.

mam wrazenie ze do zadnej pracy sie nie nadaje i najlepiej zebym siedziala w domu i nie wychodzila

wzielam zwolnienie lekarskie bo sie zle czulam, nic nie jadlam. szef byl zly, moze lepiej byloby isc do pracy i mam watpliwosci czy podjelam sluszna decyzje, nie chce zeby zle cos sobie o mnie pomyslal, czy udaje czy cos w ten desen ale czy z drugiej strony maja wzywac pogotowie jak sie gorzej poczuje?

w jaki sposob mozna sobie pomoc?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: nie radze sobie - stres, lęki

Spróbuj zrozumieć dlaczego tak się dzieje, to będzie pierwszy krok. Być może Twoi rodzice byli dla Ciebie zbyt surowi, często Cię karcili i w ten sposób utrwalili w Tobie przekonanie, że wszystko robisz źle, czy zgadza się?

3

w sumie tak bylo. wczesnie stracilam mame, ale tata mi mowil ze do niczego sie nie nadaje, ze zrobie cos zle

4

Skoro masz prace tz. że nie jest tak żle z Tobą . Przecież napewno dobrze wykonujesz Swoją prace . Masz lęki utrwalone przez Swojego Ojca , który zrobił Ci krzywdę , wmawjajac głupoty . Dobrze , że on czego się nie dotknie , to robi i mówi bez błędów . Nie przejmuj się nim . Ojciec jest cały czas w traumie po śmierci mamy i Swoją złość próbuje wyładować na Tobie . Nie daj się . Głowa do góry .

5

No widzisz, już znamy przyczynę. W takim razie staraj się pamiętać o tym, że żyjesz dla siebie a nie po to żeby ktoś Cię pochwalił. Staraj się samodzielnie oceniać swoje decyzje. Wzięłaś wolne bo się źle czułaś i koniec, kropka, nie wracaj już do tego. Na pewno zawsze się dobrze zastanowisz zanim coś zdecydujesz, więc później nie musisz już o tym myśleć, na pewno masz inne sprawy. Nie bądź też dla siebie zbyt wymagająca, nie jesteś maszyną i masz prawo do błędów, również do odpoczynku. Coś mi się zdaje, że szef był zły dlatego, że PaniAga jest dobrym pracownikiem i bardzo mu Ciebie brakowało.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » nie radze sobie - stres, lęki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024