Witam
Kobitki poradzcie coś moj 7miesięczny syn nie chce pić od kilku dni jak widzi butelkę odrazu jest placz i odwrót głowy.Nie ma róznicy czy jest to woda mleko czy sok poprostu nie chce pić z butelki myslalam ze to wina dziurek ale nie to nie w tym problem.Jedyne jak spi to uda mi się dać mu trochę mleka bądz wody ale to wciąz mało boję się że się odwodni Macie jakies propozycje wiecie co to moze być jaka jest przyczyna???Dodam że je normalnie
Spróbuj mu dać pić łyżeczką. Albo prosto z kubeczka. Może tylko butelka mu się jakoś źle kojarzy. Może dałaś mu kiedyś coś za gorącego w butelce.
Albo po prostu nie chce mu się pić.
Jeżeli robi siku i kupkę normalnie, to raczej nie ma obawy o odwodnienie...
Wiesz co ... Jeden raz mala dostala ciut za gorace mleko i wtedy tez przez pare dni miala niechcec
Jakos to przezwyciezyla. U mnie znowu nie chce pic z kubeczka z dzubkiem ![]()
4 2014-04-03 09:17:12 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-04-03 09:17:30)
Jeżeli robi siku i kupkę normalnie, to raczej nie ma obawy o odwodnienie...
Nieprawda. Nasz też robił, a jednak był odwodniony i 3 doby po kroplówką przeleżał.
Sandra, jeśli to już trwa kilka dni, to powinnaś pójść do pediatry, żeby obejrzał małego i stwierdził, czy nie ma objawów odwodnienia.
Jak nasz mały był chory, to też nie chciał absolutnie nic pić i wtedy, żeby uniknąć szpitala, podawaliśmy po łyczku Orsalit (elektrolity), żeby się nie odwodnił. Mały nie pił tego chętnie, ale lepsze to, niż szpital. Otwieraliśmy buzię, wlewaliśmy i tyle. Po 2 dniach była poprawa, na trzeci dzień wrócił do siebie.
5 2014-04-03 09:21:51 Ostatnio edytowany przez beatka87 (2014-04-03 09:26:13)
Zgadzam się z Cyniczną. dziecko bardzo szybko się odwadnia koniecznie idź sprawdzić to u pediatry mój synek jak był chory 3 dni nic nie jadł i nie pił. Niestety lekarz to zbagatelizował a na drugi dzień trafiłam z nim do szpitala na płynoterapię