witam ,mam 25 lat i zauwazylam ostatnio ze pojawiaja sie mi zmarszczyki na dekolcie !!!!!
Jak leze bokiem widze ze skora jest lekko pomarszacozna pomiedzy biustem
boje sie ze im bede starsza juz np za 2-5 lat bedzie to bardziej widoczne jak u niektorych kobiet w wieku 50 lat !!!!
Co na to mozna poradzic, jak zaradzic ?
Dodam jeszcze ze mam mnostwo malych krostek ,kotre wyciskam, (nawet porobily sie juz mi lekkie przebawienia)
czy codzienne wycisiniecie takiej krostki moglo zwiotczyc moja skore ?
Może powinnaś bardziej zadbać o swoją skórę. Codzienne stosowanie kremów, więcej witamin. Skóra mogła się wysuszyć. Takie częste wyciskanie krostek też nei jest dobre, zamiast maltretować skórę wycisknaiem zastosuj peeling gruboziarnisty jeśli masz tłustą skórę albo jeśli masz delikatną i skłonną do podrażnień to peeling enzymatyczny. Ja właśnie stosuję enzymatyczny czasami ale ostatnio dostałam w prezencie pomarańczowy z takimi drobnymi ziarenkami i jestem z niego bardzo zadowolona..
Myślę jednak, że jak problem nadal będzie a te zmarszczki i krostki będą powracać albo w ogóle nie zmniejszą się chociaż to powinnać udać się do dermatologa. Całkiiem możliwe, że to nic strasznego i on powie co należy z tym zrobić.