Witam. Chce wam opowiedziec o spadających przedmiotach. O toż gdy byłam w młodym wieku, bardzo chciałam wiedzieć jak babcia ze strony taty zmarła, tato nie chciał o tym rozmawiać, długo nie czekając siadł i mi opowiedział. Gdy jego mama chorowała, tato nie patrząc na to, wychodzil tylko żeby o tym nie myśleć, bo jednak ciężko mu bylo sie z tym pogodzić w wieku 19lat. O toż pewnego dnia Tata pojechał do Cioci 15km od domu motorem, ciocia ciesząc sie, ze chrześniak ja odwiedził wyciągnęła z segmentu wódkę i polala sobie i tacie po jednym, siedząc i gadając ciocia ponownie polala po jednym jak to sie mowi na druga nóżkę. Odłożyła wódkę za segment , rozmowa nadal sie toczy nagle huk cos spadlo, ciocia sie obraca patrzy za segment a wódka leży, natychmiast sie podniosła i kazała tacie jak najszybciej jechac do domu, bo cos sie dzieje, tato zajeżdża do domu o 19:30 a o 20:00 zmarła jego mama, przewrócona wódka oznaczyla pożegnanie i śmierć. Pozniej uslyszalam tylko parę slów od taty nigdy córko nie lekceważ tego co samoczynnie ci spadnie z niemożliwego. Znow pewnego razu spalam u siostry obudziła mnie rozmowa siostry z przyszlym mezem "kochanie spadla figurka z półki no to poloz ja z powrotem , ok. " 05:00 telefon Szwagier tak slucham , " przyjedź mama zmarla" Juz w tedy pomyslalam , ze to nie żarty z tym. Po jakims czasie poznałam chlopaka , z dniem dzisiejszym jest juz 4lata związku razem w 2013r Zaistniała bardzo przykra sytuacja . Pewnego dnia sprzątam pokój i na półce powieszonej na ścianie poustawiane miałam kieliszki i dosunięte na maksa do ściany aby żaden z nim nie spadł o toż dochodze do polek wchodzi chlopak zamieniamy parę slów kieliszek sie przewraca i rozbija , od razu pomyślałam o taty slowach , przestraszyłam sie i mówię do niego widziałeś on tak widzialem, to zly znak , a on ze przestan pewnie tak położyłaś na brzegu jednak po chwili sama sobie wmówiłam, ze pewnie tak musiałam zrobić, po 3 dniach dowiadujemy sie ze zginal jego brat smiercia tragiczna do dnia dziejeszego nie możemy się z tym pogodzić , moze dla tego ze jest to jeszcze tam zwierzę. Od tamtego dnia boje sie ze znów będę musiała doświadczyć tego gdy cos spadnie i zastanawiając sie stanę i powiem kto następny. W niektore zabobony jak to powiedziano warto uwierzyc i nie lekceważyć , ci starsi ludzie naprawdę wiecej wiedza od nas! Mi sie to sprawdza nie każdemu musi ale po zaistnieniu takiej sytuacji uważajcie proszę. Zmarli dają nam znak o sobie jednak nie zawsze potrafimy go odczytać. Pozdrawiam
Temat: Spadajacy przedmiot znak o nieszczesciu.
Zobacz podobne tematy :
Odp: Spadajacy przedmiot znak o nieszczesciu.
Myśle, że to szerzenie zabobonów, które w XXI wieku nie powinny miec już miejsca.
Odp: Spadajacy przedmiot znak o nieszczesciu.
julas0291 napisał/a:
Zmarli dają nam znak o sobie jednak nie zawsze potrafimy go odczytać.
? Chyba coś w tym jest, czasem też mam takie wrażenie