Formy kontaktu w związku i inne sprawy ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Formy kontaktu w związku i inne sprawy ;)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Formy kontaktu w związku i inne sprawy ;)

Cześć Forumowiczki i Forumowicze! wink

Być może to pytanie na forum padło już nie raz ale myślę, że nie zaszkodzi jeszcze raz rozkręcić tematu.
Mianowicie chodzi mi o to, jak postrzegacie potrzebę kontaktu z waszym partnerem/partnerką? Panowie czy tak samo jak większość kobiet, uważacie, za konieczność napisania choćby kilku wiadomości czy to tylko my tak mamy? Wiem, że z tego powodu często wynika sporo konfliktów, nieporozumień bo "Ty nie pamiętasz o mnie", "nie obchodzę Cie" itp.
Mówię rzecz jasna o związkach gdzie partnerzy nie mieszkają jeszcze razem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Formy kontaktu w związku i inne sprawy ;)

ja jeszcze przed ślubem, zanim zamieszkałam ze swoim partnerem bardzo dużo ze sobą pisaliśmy smsów i parę razy dziennie do siebie dzwoniliśmy. Tak jest do dziś, w małżeństwie. Oby dwoje mamy taką potrzebę. I nigdy nie jest za wiele.

3

Ja jestem dopiero miesiąc ze swoim. On niestety nie jest typem który lubi kontakt telefoniczny/smsy. Na spotkaniach jest super kochany i w ogóle okazuje mi dużo uwagi, ale później potrafi nawet dwa dni milczeć... Strasznie mnie to martwi. Wydaje mi się że zakochany człowiek  powinien interesować się tym co dzieje się u jego dziewczyny, smutno mi że to ja częściej dzwonię. On nie lubi opowiadać co u niego...

4

No właśnie u mnie jest podobnie. na początku naszej znajomości dużo pisaliśmy. fakt jak się spotkamy to nawijamy kilka godzin i zawsze mało, i też martwi mnie że coraz rzadziej pisze. może jjest to spowodowane pracą bo jedzie rano wraca wieczorem więc może nie miec sil. póki co ja jestem twarda i nie pisze pierwsza zbyt często.

5

Bardzo często rozmawiam ze swoim facetem przez smsy, ale to raczej ze względu na dzielącą nas odległość i fakt, że nie mamy siebie na tyle blisko, by spotkać się kiedy chcemy, na ile chcemy i o której chcemy. Natomiast samych smsów za jakikolwiek wyznacznik nie uważam, ba, chyba już z tego wyrosłam. big_smile Wolę się spotkać i pogadać, chyba, że jakaś ważna, krótka informacja - telefon w rękę i gotowe, ale żeby prowadzić niewiadomo jak zawiłe konwersacje? Nie, raczej nie.

6 Ostatnio edytowany przez natchniona (2014-03-06 10:25:27)

Mój partner często wyjeżdża w sprawach służbowych. Utrzymujemy wtedy stały kontakt ale to ja pisze a on dzwoni. Zazwyczaj wieczorem, gdy już wszystko ogarnie, Myśli o mnie ale nie ma czasu na to, by co chwilę pisać czy dzwonić- wiem o tym, szanuję jego pracę więc nie wymagam by się co chwilę meldował. Ja zazwyczaj pisze krótkie smsy informacyjne typu- "jesteśmy po wizycie u lekarza- jest ok", czy "tęsknię"- żeby wiedział, że myślę o nim i czuł, że nawet na odległość uczestniczy w naszym życiu.

7 Ostatnio edytowany przez czekoladka7 (2014-03-06 17:29:12)

Mój Ł też jest typem który nie przepada za wysyłaniem wiadomości. Jesteśmy razem ponad 2 lata na początku trochę mnie to drażniło,bo zawsze lubiłam pisać a tu nagle trafiłam na chłopaka,który za tym nie przepada.

Jestem do tego przyzwyczajona i nie sprawia mi to już żadnych problemów oraz nie wkręcam sobie,że jak się nie odzywa to nie tęskni czy nie kocha. Na spotkaniach widzę to,że mu zależy na mnie i,że bardzo mnie kocha. Zresztą sam mi kiedyś powiedział,że to,że nie pisze nie oznacza,że jestem dla niego mało ważna tylko on po prostu tego nie lubi smile

Oczywiście gdy mam ochotę naskrobie mu wiadomość,że tęsknie czy coś on wtedy odpisuje ale są dni,że nie odzywa się 1-2 dni i żadne z nas nie robi o to tragedii smile

Osobiście wolę dzwonić niż pisać wiadomości wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Formy kontaktu w związku i inne sprawy ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024