Mdłości z powodu perfum, wód toaletowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Mdłości z powodu perfum, wód toaletowych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Mdłości z powodu perfum, wód toaletowych

Od kilku lat, może 4 - mam coraz większy problem z tolerancją różnych perfum...sama absolutnie nie mogę używać nawet takich delikatnych, mój organizm akceptuje jedynie dezodoranty i to takie w kulce lub sztyfcie bezzapachowe lub z aloesem....
Najgorsze jest jednak to, że coraz bardziej przeszkadza mi woń perfum u innych osób - i to wcale niekoniecznie tych mocnych i intensywnych perfum...
Mam wtedy mdłości, zaczyna kręcić mi się w głowie...
Ostatnio miałam nawet dość dziwną sytuację - jechałam autokarem z koleżanką do dość odległego miasta...w drodze powrotnej - ona spryskała się jakąś wodą toaletową - jakąś kwiatową i średnio intensywną...po 10minutach poczułam się tragicznie - ten zapach czułam z wzmożoną intensywnością, zaczęło mi się strasznie kręcić w głowie, do tego ból głowy, straszne mdłości, ból brzucha...koleżanka miała sporo tabletek na różne dolegliwości - połknęłam z 3 różne...nic nie zadziałało, dosłownie NIC...
pomogło mi dopiero wyjście z autokaru na świeże powietrze...myślałam, że ten koszmar się nie skończy...

Czy ktoś ma, miał kiedyś podobne objawy?
Czym to może być spowodowane?
Jak sobie z tym radzić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mdłości z powodu perfum, wód toaletowych

ja to też jestem wrażliwa na zapachy, dlatego u mnie 3ba pachnieć ładnie żebym się nie zraziła

zbyt intensywne zapachy odpadają ewidentnie, ogólnie jak ktoś się za mocno wypsika albo brzydko to mnie aż dusi

3

Wiele osób drażni intensywana woń perfum czy innego rodzaju pachnideł, zwłaszcza nadużywanych podczas upałów i w zamkniętym pomieszczeniu, ale chyba po raz pierwszy spotykam się z sytuacją, że ktoś ma od nich tak intensywne mdłości. Jak widzę, Sueno, nikt do tej pory nie pomógł, dlatego odświeżam wątek z nadzieją, że są osoby, które znają skuteczne sposóby na pozbycie się tak uciążliwej dolegliwości.

4

Mam to samo, po prostu w pewnym momencie zaczęły mnie perfumy drażnić. Mój j'adore kupiony wieki temu stoi i się kurzy, a kiedyś używałam go często. Co gorsza nawet kosmetyków perfumowanych nie toleruję. Jeszcze balsam do ciała jakoś ujdzie, ale krem do twarzy musi być bezzapachowy. Jak raz posmarowałam ręce kremem koleżanki, który ślicznie pachniał to potem dostałam strasznej migreny. Zauważyłam, że coraz częściej dostaję migreny, zwłaszcza spowodowane zapachami. Niestety u mnie jest to prawdopodobnie genetyczne, bo moja mama tez tak ma, tylko o wiele gorzej.

5

A próbowaliście wapno?

6

Ja tez nie używam perfum ani tym bardziej dezodorantów. Męczę się też, gdy ktoś wyleje na siebie pół butelki i wlezie do autobusu lub stoi ze mną w kolejce. Kicham, smarkam, kaszle. Mam ochotę tej osobie powiedzieć, żeby się myła zamiast perfumować... wiem-perfidne, ale po co tyle na siebie wylewać?
Wapno powiadasz... ale codziennie całe życie? To też raczej niedobrze, bo co za dużo to niezdrowo. Ja wole się nie perfumować i mieć spokój. Poza tym co mi po wapnie gdy jestem w drodze i mi zapachnie w miejscu, gdzie nie mogę się wapna napić?
Raczej apelowałabym do osób stosujących perfumy, aby nie przesadzały z ich dozowaniem wink . Dajcie żyć alergikom big_smile .

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Mdłości z powodu perfum, wód toaletowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024