Poszukuję gotowych wzorów albo takich, które dałoby się ewentualnie przerobić. Nie wszystkie wyskakują w wyszukiwarce, więc liczę na waszą pomoc kobietki. Póki co wpadł mi w oko Papillon by Jenny Packham.
Dla uściślenia dodam, że nie chodzi mi o te bogato zdobione suknie-instalacje z programów o brytyjskich Romach. ![]()
1 2014-02-26 15:24:18 Ostatnio edytowany przez Rzetka (2014-02-26 21:37:38)
Szczerze powiedziawszy takie suknie to nie u nas. No chyba, że na zamówienie.
Oto co znalazłam, choć nie wiem czy się spodobają. ![]()

3 2014-02-26 21:31:53 Ostatnio edytowany przez Rzetka (2014-02-26 21:39:30)
Nataluszku dziękuję za odpowiedź, ale to nie ten rodzaj sukni.
Te, o które mi chodzi nazywane są w języku angielskim bohemian wedding dresses. Ponieważ jako nowy użytkownik nie mogę jeszcze umieszczać obrazków w postach pod tematem, nie mogę puścić więcej fotek. ![]()
4 2014-02-26 21:40:56 Ostatnio edytowany przez Nataluszek (2014-02-26 21:44:43)
Rzetko, ok rozumiem. ![]()
Zaraz poszperam. Powinnam coś znaleźć. ![]()

Czy o takie suknie chodzi?
P.S. Prawie większość z nich wygląda jak koszule nocne. ![]()
5 2014-02-26 21:57:42 Ostatnio edytowany przez Rzetka (2014-02-26 22:02:23)
Rzetko, ok rozumiem.
Zaraz poszperam. Powinnam coś znaleźć.http://www.fotoszok.pl/upload/a7b1bb70.jpg
Czy o takie suknie chodzi?
P.S. Prawie większość z nich wygląda jak koszule nocne.
Aaaaa... dokładne to o co mi chodziło. Dzięki, dzięki, dzięki.... ![]()
Wiem, że nie wszystkim się podobają, ale nie wyobrażam sobie siebie w innej stylizacji. Gorsety, treny, usztywniające halki nie dla mnie.
Powiem Ci, że nr 2 najbardziej mi się podoba z tej czwórki. ![]()
6 2014-02-26 22:22:06 Ostatnio edytowany przez Nataluszek (2014-02-26 22:24:08)
Zaraz pokażę Ci jaką suknię chciałabym dla siebie. Nie wiem czy to ten styl, ale jeśli miałaby być opadająca zwiewnie w dół to byłaby taka:
Zaraz pokażę Ci jaką suknię chciałabym dla siebie. Nie wiem czy to ten styl, ale jeśli miałaby być opadająca zwiewnie w dół to byłaby taka:
http://www.fotoszok.pl/upload/73a726f7.jpg
Bardzo ładna i lekka:) podoba mi się też ta asymetryczna góra. Mierzyłaś już czy na razie zbierasz wzory?
Ja długo "chorowałam" na Valdemar z Pronovias'a. Potem jakoś to się rozeszło po kościach, a teraz już szukam na poważnie i koniecznie w stylu boho.
Masz coś jeszcze upatrzonego, jakiś konkretny krój, poza opadającym zwiewnie dołem?
8 2014-02-26 22:42:20 Ostatnio edytowany przez Nataluszek (2014-02-26 22:47:55)
Kochana, ja już po ślubie ponad rok. ![]()
Źle w sumie się wyraziłam. Gdybym teraz miała wybierać suknię, to byłaby to właśnie ta. ![]()
I dodam, że suknia ta jest bardzo tania. ![]()
Ja miałam suknię z gorsetem i szerokim dołem. Nie taką jak chciałam, ale na tamtą chwilę nie było mnie stać na kapryszenie i poza tym byłam w ciąży.
Jeszcze taką znalazłam. Piękna, tylko figurę i ładne plecy trzeba mieć. ![]()

Kochana, ja już po ślubie ponad rok.
Źle w sumie się wyraziłam. Gdybym teraz miała wybierać suknię, to byłaby to właśnie ta.
I dodam, że suknia ta jest bardzo tania.Ja miałam suknię z gorsetem i szerokim dołem. Nie taką jak chciałam, ale na tamtą chwilę nie było mnie stać na kapryszenie i poza tym byłam w ciąży.
Jeszcze taką znalazłam. Piękna, tylko figurę i ładne plecy trzeba mieć.
To strzeliłam gafę. ![]()
Żadna gafa, to ja trochę źle się wyraziłam. ![]()
Poza tym lubię doradzać, szperać i oglądać suknie ślubne. I nie ważne czy byłabym przed czy jestem po ślubie. Emocji wciąż jest wiele i tak jakoś miło jest pooglądać piękne kreacje. ![]()
Żadna gafa, to ja trochę źle się wyraziłam.
Poza tym lubię doradzać, szperać i oglądać suknie ślubne. I nie ważne czy byłabym przed czy jestem po ślubie. Emocji wciąż jest wiele i tak jakoś miło jest pooglądać piękne kreacje.
Jak już mi będzie wolno, to coś tam jeszcze puszczę prosząc o opinię. Liczę też na to, że może sama trafisz przypadkiem na coś z mojej bajki i też umieścisz do obejrzenia. ![]()