brak możliwości rozwiązania sprawy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » brak możliwości rozwiązania sprawy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: brak możliwości rozwiązania sprawy

Witam

jeśli chodzi o alimenty - tzn próby ich ściągnięcia - przerabiałam już chyba wszystko - zero efektu. dług już ponad 25tys.zł

Ojciec mojej córki jest za granicą, obecnie nie pracuje i ciągle dostaję te same odpowiedzi ze sądu z Niemiec - dłużnik jest na zasiłku i nie ma możliwości płacić.
Alimenciarze są bezkarni i tyle.
Fundusz alimentacyjny - porażka, ich maksymalny próg zarobków to paranoja.
Mam wrażenie, że jesteśmy same z tym problemem, a nie każdego stać na adwokata itd.

ktoś coś wymyślił??????

Zobacz podobne tematy :
Odp: brak możliwości rozwiązania sprawy

Stare powiedzenie mówi: .... Lepsza jest najgorsza ugoda od najlepszego procesu... Sam kiedyś się burzyłem na takie powiedzenie. Ale życie wiele sytuacji weryfikuje i z czasem doszedłem do wniosku, że to powiedzenie ma ogromną moc. Trudno cokolwiek doradzać w tej sytuacji. Nawet najlepszy adwokat czy radca prawny tu nic nie wskóra. Skoro wspominasz o funduszu, to rozumiem, że świadczenia z FA ci nie przysługują z powodu przekroczenia dochodu na członka rodziny.  A zatem zasugerowałbym porozumieniem z osobą zobowiązaną do płacenia alimentów. Rozumiem też, że dłużnik nie posiada w Polsce żadnego majątku?

3

nie, nie ma nic na siebie w PL, nie mam z nim kontaktu - nie chce widzieć ani mnie ani córki. Tak, przekraczam dochód i z Funduszu nie mogę dostawać alimentów. Nie da się z nim niczego ugodzić - po prostu ma to gdzieś

4

witam.czy ktoś mi może powiedzieć co mam zrobić?zlozylam wniosek do FA i czekam na decyzje .co mam zrobić jeżeli ojciec dziecka wysle mi alimenty?mam je normalnie przyjąć?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » brak możliwości rozwiązania sprawy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024