hej. słuchajcie, poradcie co i czym smarować na łuszczyce w miejscu intymnym w okolicach penisa i troche na penisie. żle to wyglada. za tydzien mam wizyte u dermatologa.co robic. ma ktos podobny problem.
pozdrawiam
m
coś natłuszczającego, może być zwykły krem - sensownie środki, jedynie lekarz przepisze
3 2014-02-25 23:12:33 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-02-25 23:17:50)
Łuszczyca to ciężka choroba, ciężko wyleczyć...
Post edytowany ze względu na naruszenie regulaminu.
Radzę wlewać sobie do wanny oliwki dla dzieci bądź troszkę oliwy czy nawet oleju, żeby zwilżyć wodę, radzę też zakupić mediderm to krem dla osób chorych na łuszczycę, jest niedrogi i starcza na bardzo długo, gdyż to takie małe wiadereczko jest
Ja stosuje i jest lepiej
smaruj się rano i po południu, jak tylko poczujesz, że twoja skóra jest sucha, najlepsze jest że, możesz go stosować na całe ciało, twarz itp nie zależnie czy akurat pojawiły Ci się tam objawy. Popytaj w aptece tego jest dużo, życzę zdrowia. Masz mocne zmiany skórne na ciele?
Pamiętaj też o diecie, obserwuj swoje ciało - wiele osób właśnie obserwuje natężenie choroby w przypadku jedzenia wybranych produktów. Mojej teściowej niewiele pomogły maści, sterydy wiadomo, nie są najlepsze, z czasem pogodziła się z chorobą. Natomiast pilnowanie diety naprawdę złagodziło objawy.
a jaką dietę stosować?co jeść a czego unikać?
Na pewno unikać ostrych przypraw i smażonych dań, co na Ciebie działa najgorzej - sam już musisz dojść. Nie ma jednolitej diety dla wszystkich.