Chciałabym się z wami przywitać...Jestem tu po raz pierwszy, bo muszę się was poradzić. Mam 21 lat ,ale nigdy nie miałam chłopaka z tego względu, że mam zeza i się jąkam to mnie niestety wyklucza ze społeczeństwa.... Jeszcze wcześniej łudziłam się, że tak nie jest, ale teraz jestem przekonana, że nie mam żadnych szans na miłość.. Jestem bardzo samotna i dziś jeszcze walentynki
Co Robić ????
Popracować nad Sobą , samo się nic nie zrobi . Zeza można zoperować , albo przyciemnione okulary nosić i logopeda .
Chciałabym się z wami przywitać...Jestem tu po raz pierwszy, bo muszę się was poradzić. Mam 21 lat ,ale nigdy nie miałam chłopaka z tego względu, że mam zeza i się jąkam to mnie niestety wyklucza ze społeczeństwa.... Jeszcze wcześniej łudziłam się, że tak nie jest, ale teraz jestem przekonana, że nie mam żadnych szans na miłość.. Jestem bardzo samotna i dziś jeszcze walentynki
Co Robić ????
Na Twoje szczęście już po Walentynkach.
Osobiście znam dwie dziewczyny, które mają zeza. I obie są bardzo atrakcyjne, szczęśliwie zakochane. Ta niby wada ich spojrzenia dodaje im niesamowitego uroku. I jakoś ciężko mi sobie je wyobrazić bez tego ![]()
Jąkanie zawsze można leczyć; choć mój znajomy ma ten problerm i powiem Ci, że na swój sposób to urocze jest: taki wieeeelki miś. Co do zeza czy leczyć można nie wiem. Ale niewątpliwie są ludzie z zezem, jąkający się i jakimś cudem znajdują swoją drugą połówkę i są szczęśliwi. Powiem więcej, ludzie mają większe "defekty" i są szczęśliwi. A walentynki... dzień jak każdy inny, ja spędziłam je z winem i książką. Poza tym jesteś jeszcze młooooooda, więc całe życie przed Tobą, trochę wiary w siebie to i jakiś odpowiedni Pan się pojawi ![]()
Jąkanie zawsze można leczyć; choć mój znajomy ma ten problerm i powiem Ci, że na swój sposób to urocze jest: taki wieeeelki miś. Co do zeza czy leczyć można nie wiem. Ale niewątpliwie są ludzie z zezem, jąkający się i jakimś cudem znajdują swoją drugą połówkę i są szczęśliwi. Powiem więcej, ludzie mają większe "defekty" i są szczęśliwi. A walentynki... dzień jak każdy inny, ja spędziłam je z winem i książką. Poza tym jesteś jeszcze młooooooda, więc całe życie przed Tobą, trochę wiary w siebie to i jakiś odpowiedni Pan się pojawi
Pełna zgoda z Twymi słowami. Ja spędziłem Walentynki w towarzystwie piosenek chorwackich i poezji. Ado 505 każdy ma szansę na miłość.
Ostatnią rzeczą jaką powinnaś zrobić, to tracić nadzieję! 3/4 naszych negatywnych myśli jest wyssanych z palca, a my sami we własnych głowach stanowimy sobie największą przeszkodę ku własnemu szczęściu. Uszy do góry! ![]()