KOCHAM CIĄGLE MOJEGO PIERWSZEGO CHŁOPAKA - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » KOCHAM CIĄGLE MOJEGO PIERWSZEGO CHŁOPAKA

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

Temat: KOCHAM CIĄGLE MOJEGO PIERWSZEGO CHŁOPAKA

Jestem w związku, z moim pierwszym chłopakiem rozstałam się już6 lat temu....ale nadal o Nim myślę, zdarza mi się o Nim śnić. Gdy spotykam Go przypadkiem serce mi wali jak oszalałe, nie myślę co mówię, boję się na Niego spojrzeć bo wiem, że jestem cała czerwona:) Nikt nigdy tak na mnie nie działał. Problem jest taki, że ja wiem że w ten sposób ranie mojego obecnego chłopaka, On w zasadzie o niczym nie wie, ale ja mam wyrzuty sumienia i gryzie mnie to....nie radzę sobie, ja po prostu za Nim tęsknie....................co ja mam robić??????? Mieliśmy kontakt w wakacje, miałam wrażenie, że On też coś do mnie czuje, ale przerwałam to, bo czułam, że kogoś tym ranie.....

Zobacz podobne tematy :
Odp: KOCHAM CIĄGLE MOJEGO PIERWSZEGO CHŁOPAKA

sad:(

3

zestresowana1992 napisał/a:

sad:(

Niestety mam podobną sytuacje tylko z moją pierwszą miłością rozstałam się rok temu . Gdy go mijam czuje rumieńce na buzi a o biciu serca nie wspomnę,  Tylko obiecałam sobie że dwa razy do tej samej rzrekisię nie wchodzi a po drugie okazał się dupiek i nie ma co żyć przeszłością Serce to serce ale myśleć trzeba rozumem . Mam aktualnie chłopaka i ciężko mi było mu zaufać po rozstaniu z moją pierwszą miłością ale dałam radę . bo pierwsza miłość nie zawsze jest długa i wspaniała . Więc zapomnij bo on pewnie już nie pamięta czemu zerwaliście i w ogóle o Tobie nie myśli bo to facet .

No ten nie był jakimś tam dukiem....staram sie o Nim nie myśleć, skupić się na tym co jest....ale cężko mi to przychodzi. Tyle czasu minęło a ja nadal nie potrafie sie z Niego eyleczyc:(

5

Każdy z nas przechodził przez związek z tą wielką miłością, nikogo to nie ominie smile. Nie ma w tym niczego niezwykłego że o nim myślisz i czasem się Tobie przyśni. Był dla Ciebie ważny, wiele znaczył w Twoim życiu a teraz nie masz go na co dzień przy sobie i  te myśli z nim związane są naturalne. Nie ranisz w ten sposób swojego obecnego chłopaka. Grunt to nie dać się zawładnąć myślami o byłym partnerze. Jeśli wiecznie będziesz go gloryfikować to w żadnym innym związku nie wróżę Tobie przyszłości. Pomyśl o tym

U mnie dzieje się to takimi, że tak powiem, etapami....jak o Nim nie myślę nie wspominam, to jest w porządku....a jak przyśni mi się - nie potrafię przestać o Nim myśleć nawet tygodniami.....już mnie to zaczyna męczyć, a doskwiera mi to zwłaszcza wtedy gdy jestem przy moim obecnym chłopaku, wtedy przez to wszystko potrafię być dla Niego bardzo niemiłą:(!

7

A co czujesz do obecnego chłopaka, czujesz cokolwiek, czy na zasadzie, że to dobry i kochający facet, zatem z nim jesteś? To tak ze szczerej ciekawości, bo te tygodniowe rozmyślania o eks sprzed sześciu lat jest lekko niepokojące [;

SAma siebie tym przerażam:) Obecnego Kocham bardzo, jest cudowny, cierpliwy niewiarygodnie, zaradny i zawsze mnie wspiera! Chociaż nie ukrywam, że czasami mnie drażni ale to jest chyba normalne

Problem chyba tkwi w tym, że On bedac moja pierwsza miloscia obdarzyl mnie ogromnym uczuciem, ja tez kochalam Go tak mocno, ze czasami myslalam ze wybuchne! teraz tez kocham, ale bez takich emocji jak kiedys,,,moze po prostu tesknie za TAKA wlasnie miloscia:(

10 Ostatnio edytowany przez Herushingu (2014-02-12 20:03:17)

Ok, zatem to miłość, a nie rozsądek, to dobrze, bo tego się obawiałem... Chociaż aż tak obsesyjne myśli o pierwszym chłopaku nie wydają mi się całkowicie normalne, nie znam się, ale, co do zasady, mógłbym zrozumieć tego typu myśli przez jakiś rok, ale aż sześć lat od zerwania? Szczerze mówiąc to sugerowałbym wizytę u specjalisty, i bynajmniej nie mówię tego złośliwie, co zwyczajnie nie sądzę, żebyśmy byli w stanie na tyle zgłębić twoją psychikę, by ci pomóc. Chyba że to całkowicie normalne, dla mnie na takowe nie brzmi, ale co ja mogę wiedzieć o umyśle kobiety [;

BTW: Jakie były powody zerwania z tym pierwszym chłopakiem?

Szczerze to nie było jakiegoś konkretnego powodu. I ja nie mówię, że myślę o Nim intensywnie przez cały ten czas od rozstania. Na początku nie miałam takiego problemu, to się zaczęło w ostatniej klasie technikum, ja już byłam bardziej dojrzała, zaczęłam coraz częściej wspominać i czasami coś mnie tak chwyci za serducho i przez jakiś czas nie chce odpuścić...To jest coś, czego nie potrafię nazwać:(

I sądzę, że to nie jest sprawa z którą powinnam wybrać się do specjalisty...Wolę po prostu poznać obiektywną ocenę sytuacji osób neutralnych.

13

Problem chyba tkwi w tym, że On bedac moja pierwsza miloscia obdarzyl mnie ogromnym uczuciem, ja tez kochalam Go tak mocno, ze czasami myslalam ze wybuchne! teraz tez kocham, ale bez takich emocji jak kiedys,,,moze po prostu tesknie za TAKA wlasnie miloscia:(

zestresowana, bo miłość nigdy nie jest taka sama na każdym etapie życia. Jest ta młoda, szczenięca, jest i ta spokojna dojrzała.
To normalne, że się myśli o tej pierwszej miłości. Ja sama będąc tyle lat mężatką, gdy widzę swojego pierwszego na mieście serce przyspiesza. Ale nie dlatego, że go kocham, ale z sentymentu, z przypływu wspomnień i myśli jakby to było gdyby....
Ale tak na przyszłość jakbyś jednak uznała to szalone bicie serca do swojego ex za coś ważnego, pamiętaj o tym obecnym, żeby go nie zranić, na pewno jest wart, by traktować go z szacunkiem.

14

Tytuł Twojego postu brzmi "Kocham ciągle byłego chłopaka" i trzeba tutaj zdecydowanie podkreślić słowo "kocham". Pierwsza miłość, a przede wszystkim pierwszy poważny związek już do końca naszych dni będzie miał swoje miejsce w naszej głowie i naszym sercu. Wspomnienia pozostaną już z nami na zawsze. Owszem będą się zacierać, ale do końca nigdy nie znikną. Ludzki mózg jest tak skonstruowany, że po pewnym upływie czasu wymazuje z pamięci złe chwile, a pozostawia tylko te dobre. I tylko o tych dobrych pamiętamy i często zastanawiamy się dlaczego ten związek w ogóle się skończył. Nowy partner nie zawsze musi oznaczać lepszy. Może być tak, że będzie kolejny i kolejny i żaden nie będzie miał tego co ten jeden, jedyny. Z Twoich postów wynika, że kochasz obecnego chłopaka, jesteś z nim szczęśliwa, ale... kochasz też byłego chłopaka. I tutaj coś jest nie tak. Nie da kochać się dwóch osób jednocześnie. Tzn., że albo kochasz wspomnienia po byłym i wyobrażenie o nim, a nie jego samego, albo po prostu oszukujesz samą siebie, że kochasz teraźniejszego faceta, próbując oczyścić samą z siebie z zarzutów miłości do ex.

Kto zakończył związek? Jak układają się między wami relacje, utrzymujecie kontakt? Twój ex ma dziewczynę, jeżeli tak to od dawna?

Mojego obecnego chłopaka traktuje z ogromnym szacunkiem i nigdy świadomie bym Go nie zraniła...
Przeraża mnie tylko intensywność tego uczucia gdy spotykam dawną miłość, miesza mi w głowie....

Ostatnio mieliśmy kontakt telefoniczny w czerwcu, potem ja zmieniłam numer mając wyrzuty sumienia, czy ma kogoś???? szczerze mówiąc nie wiem...
KOCHAM - owszem tak napisałam, ale to chyba faktycznie jest KOCHANIE wspomnień z Nim związanych, tych emocji!

17

Sama sobie w głębi duszy musisz odpowiedzieć na pytanie kogo tak naprawdę kochasz. Bo jeżeli naprawdę kochasz byłego, to nie wróżę Ci przyszłości z teraźniejszym chłopakiem. Widocznie nie ma tego co miał Twój ex, a przez co tak mocno go kochałaś. Ludzie nie lubią być samotni, szukają czasem na siłę drugiej połówki, oszukując samych siebie, że to jest miłość. Nie twierdzę, że tak jest w Twoim przypadku, ale często tak właśnie jest. A co gdyby Twój były nawiązał kontakt, chciał wrócić, robiłby wszystko, żebyście jeszcze raz spróbowali. Wróciłabyś? Mając w perspektywie szczęście związane z nim czy być go odrzuciła i została z obecnym? Jeżeli się nawet wahasz, to znasz już odpowiedź na poprzednie pytania.

Nie zostawiłabym raczej obecnego chłopaka, aczkolwiek wiem, że bardzo bym się ucieszyła widząc np. wiadomość od byłego. Jedank gdyby zaproponował spotkanie z pewnością bym odmówiła, chociaż na pewno bym tego żałowała.

19

Nie zostawiłabym raczej obecnego chłopaka. Jedank gdyby zaproponował spotkanie z pewnością bym odmówiła, chociaż na pewno bym tego żałowała.

"raczej"
"na pewno bym tego żałowała"

A ja Ci powiem jakby było. Zostawiłabyś obecnego chłopaka i poszłabyś z nim na spotkanie. Przypomnij sobie chwile, kiedy byłaś ze swoją pierwszą miłością czy wtedy zostawiłabyś go dla tego obecnego? Pewnie w ogóle by Ci to przez myśl nie przyszło. Kochałaś go największą miłością. To brzmi tak. Nie poszłabym z nim na spotkanie, będę dalej samą siebie oszukiwać, że nic do niego nie czuje. A w sercu będziesz czuć ogromny ból, że nie poszłaś... to wszystko jest na krótką metę. Kto zerwał w waszym związku?

To było jak na tamtą chwilę dla mnie skomplikowane, On zaczął unikać mojej osoby z niewiadomego powodu , oczywiście myślałam że zrobiłam coś nie tak, trochę to przeżywałam ale z czasem mi przeszło....po jakimś czasie, po miesiącu może pisał do mnie że źle zrobił, ale wtedy chciałam chyba się odegrać i byłam "niedostępna"....żałuję trochę tego, bo bardzo możliwe jest ze gdybym wtedy uległa może byśmy dalej byli razem.....

"raczej"

- nie łap mnie za słowa:) ciężko mi jest je dobrać, żeby było dobrze. Ja należę do tych "wiernowatych"

21

Wiesz miłość to miłość. Rozum możesz zwodzić, ale serca nie oszukasz. Ja myślę, że Ty już dawno wybrałaś i doskonale zdajesz sobie sprawę, że Twoją największą miłością jest Twój były. Teraz, kiedy nie macie kontaktu jest łatwiej, ale gdybyście się spotkali, wymienili parę sms'ów to wszystko by wróciło. Trudna sytuacja, bo jesteś w związku i co byś nie zrobiła to zranisz swojego obecnego partnera. Ale jeżeli Twój były nie chce z Tobą utrzymywać kontaktu, zapomniał o Tobie to sobie go odpuść.

Wiesz, nikt nie powiedział, że On o mnie zapomniał. Gdy skontaktowaliśmy się w czerwcu, napisał mi, że gdyby wtedy miał więcej oleju w głowie, to nadal miałby mnie dla siebie...On naprawdę potrafi zamieszać w głowie. Ja baaaaardzo szanuję mojego obecnego chłopaka i On nie zasługuje na żadne cierpienie...nie mówię, że jestem z Nim bo bałabym się Go zranić. On jest bardzo dobrym człowiekiem, po prostu brakuje mi emocji, ich "wybuchu"...
Pewnie sądzisz, że mój problem jest infantylny, może i tak.....ale chociaż TU mogę to wszystko z siebie wyrzucić:(

Witaj Zestresowana! Wczoraj przerabiałem cały Twoj wątek i na prawdę szczerze współczuję a potraktowałem go dość osobiście ze względu na moje położenie. Szkoda tylko, że nie potrafię udzielić Ci jakiejkolwiek budującej rady. Chociaż stawiając się w takiej sytuacji pomyślałem, że ja próbowałbym bardziej zaangażować się w to co mam teraz. Pewnie zaplanowałbym romantyczny wyjazd, jakieś ciekawe wspólne wieczory spędzane w niebanalny sposób z finałem w sypialni smile, tak aby dostarczyć temu związkowi więcej emocji i doznań bo to one budują całą atmosferę i to jak odbieramy nasze bycie z kimś. Ważne, że Twój obecny facet to dobry człowiek, ktory będzie o Ciebie dbał i to, że możesz być pewna jego uczuć.

Jutro jest dzień, na który trzeba mieć jakiś pomysł;) I uwierz, angażuję w ten związek całą siebie, robię co mogę! Ale moje myśli są czasami silniejsze od tego! Pragnę skupić swoją całą uwagę na tym co mam teraz, ale to nie jest takie proste kiedy myśli odlatują gdzieś daleko!

25

a ja myślę ze to jest taki nie do kończony temat...takie coś co było super i jest taki niedosyt bo sie skonczylo w sumie bez powodu...tak jakby cos zostalo zaczete i w sumie nigdy nie skończone...
myślę że powiannaś spotkać się z nim i zakończyć z nim pobyć i jestem pewna że przekonasz się że kochasz wspomnienia a nie jego.
uważam że jesli tego nie zrobisz to zrobisz krzywdę swojemu chłopakowi, załóżmy że twój chłopak by chciał wziąć ślub i co wtedy? zawsze byłby tym drugim? uważam że trzeba ta sprawe wyjaśnić bo zwarjujesz

W sumie to może dobry pomysł skonfrontować jego obraz z Twojej głowy z tym jaki jest obecnie ( mógł się zmienić wizulanie ale i pod względem charakteru), ale nie wybierałbym się na takie spotkanie bez silnego wewnętrznego umotywawania żeby to było już ostatnie spotkanie. W innym razie jego głos, wzrok i cała reszta mogą to jeszcze podgrzać i napędzić całą spiralę. Przynajmniej sam tak bym miał.

27 Ostatnio edytowany przez agiszka94 (2014-02-13 18:45:13)

To było jak na tamtą chwilę dla mnie skomplikowane, On zaczął unikać mojej osoby z niewiadomego powodu , oczywiście myślałam że zrobiłam coś nie tak, trochę to przeżywałam ale z czasem mi przeszło....po jakimś czasie, po miesiącu może pisał do mnie że źle zrobił, ale wtedy chciałam chyba się odegrać i byłam "niedostępna"....żałuję trochę tego, bo bardzo możliwe jest ze gdybym wtedy uległa może byśmy dalej byli razem.....

"raczej"

- nie łap mnie za słowa:) ciężko mi jest je dobrać, żeby było dobrze. Ja należę do tych "wiernowatych"

Czyli jednak dupek... Miałam tą samą sytuacje z dnia na dzień moja pierwsza miłość zerwała kontakt bez powodu i  odezwała się i żądała kontaktu .  Udawałam nie dostępną  ale potem żałowałam tego bo serce cały czas mi mówiło co innego . Teraz mam chłopaka i NA PEWNO bym Go nie zostawiła dla byłego. Pisząc RACZEJ sama do końca nie wiesz co byś uczyniła. Musisz usiąść i pomyśleć co naprawdę chcesz od życia. Bo będąc z obecnym chłopakiem nie kochając Go na 100% on traci szanse na poznanie swojej prawdziwej miłości . On oczywiście myśli że ty nią jesteś ale jak ty nie wiesz czy to on jest Twoją miłością na wieki to zastanów się czy twój obecny związek ma w ogóle jakiś sens . Pozdrawiam

Oj może nie dupek, bynajmniej ja Go tak nie postrzegam (może nie chcę)....
Spotkanie????? sądzę, że to nie jest dobry pomysł. Nie mówię tu o tym, że uczucie wróci, że "wpadnę " w tą miłość...Chodzi tu o mojego obecnego chłopaka, zabolałoby Go to, tym bardziej że On wie kto był moja pierwszą miłością....
Kocham mojego partnera, to jest osoba z którą chcę być, ale wspomnienia tamtej miłości są bardzo silne, na widok pierwszej miłości serce bije mi 10 razy mocniej, to właśnie mnie przeraża....mam wrażenie, że ze mną jest coś nie tak..........

29

zakonczyles tamto i uswiadom to sobie
mi byloby przykro gdybym sie dowiedziala ze na mezu bardziej robila wrazenie ex niz ja... i co mi z tego ze uwazalby mnie maz za dobra kobiete?

Wiadomo, że byłoby to przykre....ale On nie dowie się nigdy, że zdarza mi się o kimś innym myśleć.

31

oj kochana zycie nauczylo mnie nie mowic słów "nigdy" i "zawsze"

najgłupszy przypadek może zrujnować ci zycie

Jestem naprawdę bardzo ostrożna

33 Ostatnio edytowany przez Klaus (2014-02-13 23:48:13)

Gorzej jak zacznie czytać twoje forum, mam nadzieję ze to nie ten typ człowieka jak psizesz porzadny to trzymam cię za slowo smile

Nie, zdecydowanie nie zaczął by tego czytać:)

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » KOCHAM CIĄGLE MOJEGO PIERWSZEGO CHŁOPAKA

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024