Brak sensu istnienia, brak pracy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Brak sensu istnienia, brak pracy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Brak sensu istnienia, brak pracy.

Witam. Mam problem, od wielu miesięcy myślę nad moim życiem, które wydaje mi się coraz częściej bez sensu. W maju tamtego roku skończyłam szkołę, do tej pory nie znalazłam pracy, jestem tym załamana, brak znajomości przekreśla jakąkolwiek pracę w dzisiejszych czasach sad dodatkowo jestem 5lat z chłopakiem, którego hobby są samochody, ma je dwa, ciągle coś przy nich robi od świtu do nocy lub jest w pracy, dla mnie nie ma czasu. Do tego dochodzą kłótnie w domu z rodzicami i siostrą i jej mężem, czuję że lepiej by było dla wszystkich gdyby mnie nie było. Chcę stąd uciec nie mam gdzie, nie mam przyjaciół.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak sensu istnienia, brak pracy.

brunetka z chłopakiem można się rozstać- jeśli czujesz, że jemu nie zależy na Tobie, to jaka przyszłość Was czeka?
Skąd jesteś? Podejrzewam, że z małego miasteczka lub wsi. Pamiętaj: zawsze można zmienić swoje życie smile Niech Twój postu tutaj będzie dobrym początkiem smile

3

Z Chlopakiem zawsze mozna pogadać o tym, powiedzieć co cię boli, Spytać dlaczego cię tak traktuje itp. Pamietaj jeśli go kochasz i chcesz być z nim pozwól mu wyjaśnić, nie rób tego błedu co ja,byś nie załowała jak ja.  A jeśli nic ci nie powie albo nie wyjaśni tego dość sensownie to poprostu zerwi, może wtedy zrozumi co stracił.... A z pracą tak jest wiem co czujesz bo sama od roku szukam ale cieżko na tym naszym rynku pracy:(

4

Zmienić coś jest trudno a nawet b trudno, ale próboj wszystkiego - od rozmowy z chlopakiem, od poszukania innego w razie czego, od poszukania pracy, nawet dalej miejsca  zamieszkania....Proboj wszystkiego, co wg ciebie mogloby poprawic Twoja sytuacje, jestes mloda....
Tylko proboj, nie soj w miejscu...
powodzenia

5

brunetka22 napisał/a:

brak znajomości przekreśla jakąkolwiek pracę w dzisiejszych czasach

Zajmij się konkretnym szukaniem, a nie powtarzaniem samusprawiedliwiajacych głupot.

6

pitagoras napisał/a:
brunetka22 napisał/a:

brak znajomości przekreśla jakąkolwiek pracę w dzisiejszych czasach

Zajmij się konkretnym szukaniem, a nie powtarzaniem samusprawiedliwiajacych głupot.

Samousprawiedliwiających głupot?
Drogi człowieku, szukam pracy odkąd skończyłam szkołe, codziennie, w moim mieście i poza moim miastem gdzie mogę dojechać środkami komunikacji miejskiej, bo na samochód mnie nie stać wszędzie rozniosłam podania o pracę, codziennie na internecie szukam ofert pracy, jak są to wysyłam CV i list motywacyjny, codziennie sprawdzam stronę Urzędu Pracy czy jest jakaś oferta której wymagania spełniam, a ty mi mówisz o jakimś powtarzaniu samousprawiedliwiających głupot? W dzisiejszych czasach wszystko odbywa się po znajomości lub za pieniądze!

7

@brunetka22, skoro tak wierzysz w znajomości to napisz na FB, że szukasz pracy. Wiem, że to działa. Dzisiaj naprawdę co raz częściej szuka się pracowników z polecenia, a jak nie ma (rzadko) to dopiero z zewnątrz.

8 Ostatnio edytowany przez onna (2014-02-04 22:28:00)

sama pochodze z malutkiego miasta i wiem jak jest trudno znalezc prace.
jak juz znajdziesz to po jakims czasie cie wywalaja, albo czesto na umowe smieciowa.
mam studia, ale nie dostalam etatu w urzedzie, bo dostala znajoma, starsza kobieta, ktorej mąż jest zastepca burmistrza
co najwyzej moglabym tam posprzatac albo sprzedwac w supermarkecie, bo paniusie  siedza po znajomosciach w urzedach i innych zakladach pracy...
dojazd do wiekszego miasta sie nie oplaca - koszty benzyny, przeprowadzka gdy jestes singlem tez nie - nie zarobisz na wynajecie.......
ale coz, takie sa czasy......
dlatego ucieklam za granice........

9

brunetka22 napisał/a:

W dzisiejszych czasach wszystko odbywa się po znajomości lub za pieniądze!

Tez żyję w tych czasach i mam powody sądzić ze jest inaczej.
Rozumiem Twoja frustracje, ale widocznie robisz coś nie tak.

brunetka22 napisał/a:

codziennie sprawdzam stronę Urzędu Pracy czy jest jakaś oferta której wymagania spełniam

Widać zbyt mało wymagań spełniasz.Zapewne wykształciłaś się w kierunku, jaki Cie interesował, a nie na jaki jest zapotrzebowanie.Klasyczny błąd, tez go popełniłem. Jeśli możesz, postaraj się go naprawić.
Z życzliwości to pisze, nie by Ci dowalić,
Powodzenia.

10

pitagoras napisał/a:
brunetka22 napisał/a:

W dzisiejszych czasach wszystko odbywa się po znajomości lub za pieniądze!

Tez żyję w tych czasach i mam powody sądzić ze jest inaczej.
Rozumiem Twoja frustracje, ale widocznie robisz coś nie tak.

brunetka22 napisał/a:

codziennie sprawdzam stronę Urzędu Pracy czy jest jakaś oferta której wymagania spełniam

Widać zbyt mało wymagań spełniasz.Zapewne wykształciłaś się w kierunku, jaki Cie interesował, a nie na jaki jest zapotrzebowanie.Klasyczny błąd, tez go popełniłem. Jeśli możesz, postaraj się go naprawić.
Z życzliwości to pisze, nie by Ci dowalić,
Powodzenia.

Jestem po technikum handlowym. Spełniam wszystkie wymagania oprócz jednego minimum rok doświadczenia, a skąd mam nabyć to doświadczenie jak nikt nie chce mnie przyjąć bo go nie mam? A czy naprawdę to taka wielka sztuka sprzedawać ubrania w sklepie odzieżowym, czy sprzedawać buty w sklepie obuwniczym? Taka wielka sztuka towar poukładać, paragon wystawić, reklamację przyjąć, czy wypełnić dokumenty magazynowe itp ? Teraz to albo trzeba mieć z 5lat doświadczenia, albo orzeczenie o niepełnosprawności bo tylko takich ludzi chcą bo nie płacą składek od takiej osoby.

11

brunetka22 napisał/a:

Jestem po technikum handlowym. Spełniam wszystkie wymagania oprócz jednego minimum rok doświadczenia, a skąd mam nabyć to doświadczenie jak nikt nie chce mnie przyjąć bo go nie mam? A czy naprawdę to taka wielka sztuka sprzedawać ubrania w sklepie odzieżowym, czy sprzedawać buty w sklepie obuwniczym? Taka wielka sztuka towar poukładać, paragon wystawić, reklamację przyjąć, czy wypełnić dokumenty magazynowe itp ? Teraz to albo trzeba mieć z 5lat doświadczenia, albo orzeczenie o niepełnosprawności bo tylko takich ludzi chcą bo nie płacą składek od takiej osoby.

I masz odpowiedź smile Takich osób jak Ty jest dużo, więc dlaczego ktoś ma zatrudnić akurat Ciebie skoro może zatrudnić każdego? Myślę, że nie ten brak doświadczenia jest problemem.

Moja rada - idź do szefa i pogadaj osobiście, możesz np.: zgodzić się na gorsze warunki przez okres zdobywania doświadczenia czy załatwić dofinansowanie z Urzędu Pracy i wyjdzie na plus na zatrudnieniu Ciebie. Inna opcja to szukanie pracy poza miejscem zamieszkania, żeby to doświadczenie zdobyć. Po tym będzie Ci łatwiej na miejscu.

12

brunetka22 napisał/a:

bo tylko takich ludzi chcą bo nie płacą składek od takiej osoby.

Od studentów tez nie- zapisałaś się na studia?

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Brak sensu istnienia, brak pracy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024