cześć, moge Ci powiedzieć co nieco o Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie ; )
otóż przeniosłam się tutaj na studia magisterske (kierunek zarządzanie)
rekrutacja - egzamin wstępny (pisałam z ekonomii), test jednokrotnego wyboru, od 18 pk na 30 przyjmowali (na liocencjat nie wiem czy jests test,jest chyba konkurs świadectw maturalnych)
PLUSY
-bardzo dobra lokalizacja kampusu (wszystkie budynki w jednym niemal miejscu,jeden przystanek od dworca), bardzo dobre skomunikowanie z niemal całym Krakowem
- dobre zaplecze uczelniane (stołówka tradycyjna z takimi domowymi obiadami, "bułka z makiem" gdzie mozna zjeść prawdziwego burgera czy ręcznie wyrabiana pizze, słynny "zaUek" i "Grota gdzie-co dla mnie było szokiem- na kampusie od 16;00 jest sprzedawane piwko, a wczasie sesji od 12;00
)
- nowoczesne wyposażenie sal
- wiekszość fantastycznych wykładowców (prof.Sierpińska, prof Pawełek,prof Adamczyk i wiele wiele innych), bardzo sympatyczni,o wielkiej wiedzy, aż sie chce chodzic na wykłady
- ciekawe zajęcia, dużo np.kół naukowych,ogranzowanych wyjazdów akademickich, szkolenia,
-basen
-korty tenisowe
MINUSY:
-niektórzy ludzie są troche moim zdaniem zmanierowani ( subiektywna obserwacja niektórych osób z roku), niektorzy popadają w wyścig sczzurów i dają go odczuć innym
- kolejki do dziekanatu
[ale to chyba nie tylko tu, chociaz na moim wydziale są fajne panie;))
- może to śmieszne, ale kolejki w toaletach damskich (zwlaszcza w pawilonie B i A;))
ogólne wrażenie -jestem na TAK
a powiedz co chciałabys studiować ?
pozdrawiam