Cos lekkiego,prostego,latwo dostepnego + Przyjazny sklad dla skory ?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Cos lekkiego,prostego,latwo dostepnego + Przyjazny sklad dla skory ??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez I TY Zbrzydniesz .... (2014-01-26 01:23:20)

Temat: Cos lekkiego,prostego,latwo dostepnego + Przyjazny sklad dla skory ??

Czy moglybyscie polecic cos do smarowania twarzy co jest: lekkie ,nie obciaza nie dusi skory + latwo dostepne+tanie+ ma przyjazny sklad  ?? Moze zancie cos takiego prostego ,a zarazem efektywnego ,pomocnego ,skutecznego ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2014-01-26 10:12:40)

Odp: Cos lekkiego,prostego,latwo dostepnego + Przyjazny sklad dla skory ??

Chyba musisz pójść w tym przypadku na kompromis, cos,co jest tanie, rzadko kiedy ma w 100% przyjazny skład. No i  "tanie" to pojęcie względne. wink

Czego oczekujesz od kremu? Jesteś specjalnie jakoś wrażliwa na jakiś składnik? Jaką masz cerę?

3 Ostatnio edytowany przez I TY Zbrzydniesz .... (2014-01-26 20:47:42)

McMiodek napisał/a:

Chyba musisz pójść w tym przypadku na kompromis, cos,co jest tanie, rzadko kiedy ma w 100% przyjazny skład. No i  "tanie" to pojęcie względne. wink

Czego oczekujesz od kremu? Jesteś specjalnie jakoś wrażliwa na jakiś składnik? Jaką masz cerę?

Skora bardzo wrazliwa-zaczerwieniona  + mieszana + sklonna do zapychania,niedoskonalosci-wagry,pory duze..

4

A nieprawda, jednak można tanie i dobre, przyjazne skład, np krem do twarzy Babydream, 5 zł, a skład bardzo ładny, jeszcze nie stosowałam, ale czytałam, że skuteczne, do tego podobno rzadko zapycha. A więc może spróbuj. No, ale z kremów dla dorosłych z dobrym składem, to faktycznie ciężej, by było tanio. To jest dziecięcy, tani, bo z 5 zł, a jak widziałam właśnie dla dorosłych też się sprawdza, kobiety używają i są zadowolone smile

5 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2014-01-27 11:01:26)

truskaweczka19 napisał/a:

A nieprawda, jednak można tanie i dobre, przyjazne skład, np krem do twarzy Babydream, 5 zł, a skład bardzo ładny, jeszcze nie stosowałam, ale czytałam, że skuteczne, do tego podobno rzadko zapycha. A więc może spróbuj. No, ale z kremów dla dorosłych z dobrym składem, to faktycznie ciężej, by było tanio. To jest dziecięcy, tani, bo z 5 zł, a jak widziałam właśnie dla dorosłych też się sprawdza, kobiety używają i są zadowolone smile

A nieprawda, Babydreamy bardzo często uczulają, a dorosłym zatykają pory- jak mnie. Tak samo ich szampon, nie jest tak cudowny, jakby można było przypuszczać. Wystarczy poczytać opinie w internecie. Również jak się dowiadywałam od rodziców innych dzieci, to okazywało się, że na Babydream źle reaguje nie tylko moje dziecko.  Na blogach o pielęgnacji również nie ma tylko pochlebnych opinii.  Wrażliwe cery nie zawsze reagują dobrze. Więc nie gloryfikowałabym taktego "prostego składu", bo zastanawia mnie jakość tych składników wink

A co do kremów dla tak wrażliwej skóry- poproś o próbkę w aptece Ziaja Ulga- to krem lekki, ale łagodzi rumień i podrażnienie, ma hipoalergiczny skład.

6

Ja używam kremu Sylveco. Może nie jest tani [ ok. 28zł ], ale na długo mi starcza, jest wydajny. Działanie dobre, skład też ale cena nie wiem czy do przeskoczenia. Pozdrawiam.

7

Możemy polecić Ci kremy Ziaja, np. Krem Ogórek. Główne składniki, które zawiera ten kosmetyk to witaminy A i E które nawilżają cerę, biosiarka, która działa przeciwłojotokowo, D-Panthenol, oraz ekstrakt z ogórka. Produkty Ziaji nie są drogie, ale bardzo wydajne.

8

McMiodek napisał/a:
truskaweczka19 napisał/a:

A nieprawda, Babydreamy bardzo często uczulają, a dorosłym zatykają pory- jak mnie. Tak samo ich szampon, nie jest tak cudowny, jakby można było przypuszczać. Wystarczy poczytać opinie w internecie. Również jak się dowiadywałam od rodziców innych dzieci, to okazywało się, że na Babydream źle reaguje nie tylko moje dziecko.  Na blogach o pielęgnacji również nie ma tylko pochlebnych opinii.  Wrażliwe cery nie zawsze reagują dobrze. Więc nie gloryfikowałabym taktego "prostego składu", bo zastanawia mnie jakość tych składników wink

A co do kremów dla tak wrażliwej skóry- poproś o próbkę w aptece Ziaja Ulga- to krem lekki, ale łagodzi rumień i podrażnienie, ma hipoalergiczny skład.

No wiadomo, na każdego zadziała inaczej. Ja używam od dwóch dni kremu Babydream i na razie mimo mieszanej cery mnie nie zapycha, nie wyskakuje nic, a skóra jest trochę zmiękczona, taka miła w dotyku smile Ja właśnie czytałam bardzo dobre opinie, chociaż znalazły się też średnie.No, ale nie przeczę, na pewno są też gorsze opinie gdzieś, tylko widocznie ich akurat nie czytałam.  O szamponie Babydream za to widziałam różne opinie, więc raczej jego nie kupię, tutaj mam z dziecięcych inny ideał, którego używam i będę używać nadal - Hipp smile

Natomiast, no wiadomo, to już samemu trzeba sobie dobrać. Ziaja też ma dobre i tanie kosmetyki do tego, więc Ziaja ulga też można jak najbardziej spróbować smile

9

Truskaweczko moje dziecko ma AZS a ja mam wrażliwą skórę, więc pytałam rodziców podobnych dzieciaków, stad takie moje opinie smile A kierowałam się tym, że koleżanka-autorka wątku napisala, że też ma wrażliwą skórę smile Ale z drugiej strony faktycznie- Babydream to nie majątek, a z powodzeniem można go stosować nie tylko na twarz, ale np. do nawilżania nóg po depilacji, jeśli się nie sprawdzi  big_smile

10

Mam podobną cerę. Ostatnio polecono mi krem z Iwostinu Hydratia z ochroną i ceramidami. Kosztuje jakieś 25 zł (zależy gdzie trafisz). Jak na razie spisuje się bardzo fajnie, jest lekki i dobrze nawilża skórę. Zawsze w kremach szukałam dobrego nawilżenia. Często sięgałam po te tańsze: np. z ziaji, AA albo Bebeuty z biedronki też dobrze wpominam wink

11

Tak:)
Ostatnio zakochałam się w kosmetykach 100% naturalnych i nie używam już drogeryjnych.
Poczytaj o połączeniu żelu hialuronowym i np. oleju z pestek malin. Koszt niewielki, przyjazny skład i cudowna gładka, nawilżona cera. Poczytaj na stronie Biochemii Urody smile

12 Ostatnio edytowany przez Otyły Babool (2014-01-29 20:51:06)

Wazne zeby znalesc cos do smarowania twarzy co nawilza  a NIE TYLKO NATLUSZCZA -szczegolnie w przypadku skory : WRAZLIWEJ + Mieszanej ,tlustej

A co sadzicie o masle* SHEA BUTTER  ? jakims OLEJU  do nawilzania -skory wrazliwej ? Najlepiej zeby cos sie nadawalo na dzien  wink  moze masc z witamina A OCHRONNA firmy flos  ? moze olej kokosowy do smarowania  ?

ALE jak wspominalam wazne by to NAWILZALO,a nie natluszczalo i bylo lekkie ,wlasnie nie dusilo sory-zaczerienienie skory +zapychanie..+wagry..+ wieksze rozszerzine pory..

SLYSZALAM wiele dobrego o OLEJU SOJOWYM -smarowanie twarzy ,ale raczej na noc ,do skory wrazliwej mieszanej ,albo OLEJ MIGDALOWY(tani,latwo dostepny)-nadaje sie do bardzoo wrazliwej skory,nie podraznia

13

Zimą powinien lekko natłuszczać, żeby chronić skórę przed mrozem, więc nie tylko nawilżanie. Co do olejów to jak już gdzieś tutaj napisałam stosowałam olej kokosowy na twarz i polecam.

14

Oleje mogą bardzo zapychać-trzeba świadomie czytać skład.

15

K.T. napisał/a:

Zimą powinien lekko natłuszczać, żeby chronić skórę przed mrozem, więc nie tylko nawilżanie. Co do olejów to jak już gdzieś tutaj napisałam stosowałam olej kokosowy na twarz i polecam.

Wychodziłaś kiedyś z tłustym kremem na twarzy na minusowe temperatury? Tłuste kremy nie wchłaniają się, tylko zostawiają warstwę na skórze- podobno warstwa "ochronna"- ale prawda jest taka, że mróz wiąże wodę zawartą w tej warstwie i tworzy nam na twarzy zwyczajnie lodowatą maskę.  Na zimę potrzebny jest krem treściwy, ale jednocześnie na tyle lekki, by nie zostawiał tłustego filmu. Czyli po prostu kremy odżywcze.

Co do olejów- kokosowy jest super smile Sprawdza się również oliwa z oliwek.
Pamiętajmy też, że oleje stosujemy na mokrą skórę, jesli zależy nam na nawilżeniu smile

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Cos lekkiego,prostego,latwo dostepnego + Przyjazny sklad dla skory ??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024