Znajomy strasznie mi dokucza-co z tym zrobić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Znajomy strasznie mi dokucza-co z tym zrobić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Znajomy strasznie mi dokucza-co z tym zrobić?

Witam wszystkich! Mam pewien problem,a nie chcę już zawracać głowy moim przyjaciółkom,więc może Wy mi coś doradzicie..
W mojej grupie na studiach był pewien chłopak Paweł. Należy do osób bardzo rozgadanych,pewnych siebie,mówiących to co myśli... Jest ode mnie 4 lata starszy,podobał mi się od samego początku,ale wiedziałam,że nic z tego nie będzie mimo,że dzwonił codziennie,pisał,ale widać było,że bardziej ma mnie za koleżankę niż za kogoś więcej,więc sobie go po prostu odpuściłam i traktowałam go jak kolegę. Gdy byliśmy sami,albo rozmawialiśmy przez telefon był na prawdę bardzo sympatyczny, tam tylko czasami sobie coś dogryzaliśmy,ale już jak byliśmy w towarzystwie to on non stop mi czymś dogryzał,co nie było przyjemne i trochę upokarzające. A to,że jestem niska,a to,że wyglądam jak dziecko itp,itd.. Po prostu non stop z czymś mi dokuczal! Czasami nie byłam dłużna i też coś do niego powiedziałam,ale nie mam aż takiego ciętego języka i nie jestem aż tak wredną osobą,żeby cokolwiek odpowiadać,więc milczałam,albo się po prostu śmiałam. Później kontakt się urwał,bo Paweł zrezygnował ze studiów. Tam od czasu do czasu dzwonił,albo pisał,ale to takie luźne rozmowy były. Pewnego wieczoru jednak zadzwonił i się zapytał czy nie mam ochoty na spacer do zoo,no to się zgodziłam mimo,że była już 11 w nocy.. Świetnie się rozmawiało.. Później pożyczyłam od niego kabel do hdmi i na drugi dzień,żeby mu oddać to umówiliśmy się na piwo,wziął kolegę,a ja koleżankę.. No i się zaczęło wjazd totalny na mnie i nie tylko on,ale także i jego kolega no i moja koleżanka.. Przy każdej najbliższej okazji czymś mi dogadywali,wręcz czasami to ,,żartobliwie" mnie obrażali.. A ja jak zwykle zszokowana i trochę zdezorientowana nie wiedziałam co zrobić ;/ Odgryzałam się,ale to moje odpowiadanie to było troszeczkę żałosne,tak jak już mówiłam nie umiem po prostu komuś dogadać,nie jestem taką osobą.. Więc po prostu po kilku takich akcjach, siedziałam już taka trochę smutna,a jak zauważyłam,że mimo wszystko oni bawią się w najlepsze i mnie trochę ignorują to wstałam,pożegnałam się i wyszłam.. Dzisiaj dzwonił,rozmawiałam z nim bardzo oschle,chciałam,żeby zapytał co mi jest to wtedy bym mu zrobiła wyrzut,że tak się nie robi,ale niestety nie zapytał. Rozmowa skonczyła się bardzo szybko.. A teraz jak głupia przeżywam,bo nie wiem co zrobić. Nie chce,żeby dalej tak się do mnie odzywał,bo jest mi bardzo przykro.. I tu jest właśnie pytanie do Was,co mam zrobić? Napisać do niego smsa z wyrzutem,żeby więcej tak nie robił,że mi się to nie podoba? A może po prostu olać i tyle? Albo zadzwonić i powiedzieć wszystko to,co mi zaprząta głowę? Proszę was o pomoc..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Znajomy strasznie mi dokucza-co z tym zrobić?

Nie musisz robić wyrzutów, nie musisz czekać, aż zapyta co się stało. Po prostu spokojnie powiedz mu: "Twoje komentarze sprawiają mi przykrość, nie sprawia mi przyjemności kontakt z tobą i chyba nie będę go już utrzymywać." Bo po co Ci właściwie znajomy, który zachowuje się wobec Ciebie jak cham i burak?

3

dokladnie to co napisala moja przedmowczyni. po jakiego groma Ci kolega, znajomy ktory Ci tak uprzykrza i to nawet w towarzystwie innych. ja rozumiem ze czasem tak jest jak dwoch dobrych znajomych we wlasnym towarzystwie sobie sie przekomarzaja, ale takie cos? to wielka przesada. zerwij z nim znajomosc, delikatnie bez wyrzutow, nie znizaj sie do poziomu jaki on soba reprezentuje. z jednej super fajnie, fajne macie pogawedki, a z drugiej strony takie  uprzykrzanie komus zycia? bo to co mowi Twoj kolega na Twoj temat to czyste ponizanie. nie jestes warta takiej znajomosci.

4

Facet musi się podbudować i popisać wśród znajomych to się z Ciebie wyśmiewa, rozmawiacie sam na sam to zachowuje się jak trusia. Jakież to oklepane.
Daj spokój. Tacy znajomi to nie znajomi. Skąd masz pewność, że jak wyszłaś nie zaczęła się lawa nieprzyjemnych komentarzy co do Twojej osoby?
Po co Ci to?

5 Ostatnio edytowany przez takijedenfacet820 (2014-01-25 18:35:11)

Dobra rada

Anemonne napisał/a:

Nie musisz robić wyrzutów, nie musisz czekać, aż zapyta co się stało. Po prostu spokojnie powiedz mu: "Twoje komentarze sprawiają mi przykrość, nie sprawia mi przyjemności kontakt z tobą i chyba nie będę go już utrzymywać." Bo po co Ci właściwie znajomy, który zachowuje się wobec Ciebie jak cham i burak?

ale ja bym ją zmodyfikował :"Twoje komentarze sprawiają mi przykrość, nie będę utrzymywać z tobą kontaktu." i ignorować absolutnie wszystkie próby kontaktu ze strony tego osobnika.
Największy problem, że niewiele możesz zrobić poza powyższym. To co przychodzi mi na myśl pewnie podpada pod któryś paragraf więc sama rozumiesz. Może znajdź sobie chłopaka?

6

Hmm znalezienie chłopaka nie jest taką prostą sprawą,szukam,szukam i znaleźć odpowiedniego kandydata nie mogę tongue żartuję,po prostu nie trafiam na ,,miłość swojego życia". A jak już trafię na kogoś co już myślę TAK TO WŁAŚNIE TEN! okazuje się totalnym frajerem,a ja jeszcze większą kretynką,że tak szybko zaufałam ;/
Ale to nie jest tematem tego postu,wracając do Pawła i jego ciętego języka to uważam,że macie racje jednak ciężko mi jest zerwać kontakt.. Mam już napisanego smsa,właśnie takiego jak mi tutaj podpowiadacie i wciąż zastanawiam się czy go wysłać..

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Znajomy strasznie mi dokucza-co z tym zrobić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024