Jak się zachowywał Wasz mąż/facet w ciąży? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jak się zachowywał Wasz mąż/facet w ciąży?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

Temat: Jak się zachowywał Wasz mąż/facet w ciąży?

Jestem bardzo rozczarowana postawą mojego faceta od kiedy sie dowiedzial ze jestem w ciazy. Ma 27 lat, a reaguje jak dziecko, takie mam wrazenie. Nie jest juz czuły jak wczesniej, nie przytula mnie nie całuje. Chyba przestalam byc dla niego kobieta, choć ciązy nawet nie widac. Nie wiem. Nie rozmawia o ciazy i nie bardzo sie interesuje. Ogólnie porażka. A tak mowil ze chciał by miec dziecko...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak się zachowywał Wasz mąż/facet w ciąży?

A jak zareagował na wiesc o ciazy? Nasza ciaza jest planowana, moj facet ucieszyl sie,ale bylo podobnie jak u Ciebie, stal sie miej czuly, nie bardzo sie interesował, wszystzko musialam sama mowic, kazdy temat zaczynac, on byl nieobecny. Balam sie ze sie rozmyslil, ze juz nie chce dziecka i mnie, w końcu porozmawial ze mna ze to wielka zmiana dla niego, ze boi sie jak poradzi sobie w roli ojca itp. stad to jego zachowanie. Szczerze rozmawialiśmy i duzo sie zmienilo, teraz jestem w 7mc i jest super odzyskalam swojego dawnego mezczyzne:) po prostu potrzebowal czasu zeby sie oswoic. Moze u Ciebie jest podobnie? Sprobuj porozmawiac szczerze, powiedz co czujesz jakie masz obawy. mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze:)

3

Dziękuję moja imienniczko:) U nas też była niby planowana. Zareagował bardzo dobrze, dopiero potem się zmienił. Trochę mnie uspokoiłaś. Może musi sie oswoic z ta mysla.

4

Porozmawiaj z facetem szczerze, oni nie sa takimi twardzielami za jakich sie podaja i nie raz boja sie bardziej niz my hehe pozdrowionka:)

5

ucieszył się, chociaż pierwszą ciążę przeżywał bardziej wink teraz zachowuje się normalnie, jakoś bez emocji, czasami tylko jak leżymy wieczorem przed tv to tuli się do brzucha i czeka na kopniaki, no i standardowe pytania jak się czuję, ale to chyba tylko z grzeczności niż faktycznej ciekawości

6

Czyli widze, że wszyscy faceci tak. To dziwne wyobrażałam to sobie zupełnie inaczej. Może za dużo filmów się naoglądałam.

7

U mnie jest tak samo, mój mąż stał sie taki nie czuły, jak chce żeby mnie przytulił to musze mu mówić o tym. Kilka razy juz mu to mówilam ale nie widze jakiś zmian, czemu faceci nie rozumieją że kobiety w ciąży potrzebują wiecej czułości?

8

Pogadałam trochę z moim bo myślalam, że przestał mnie jak kobiete traktować tylko jak jakis inkubator. Powiedział ze sie denerwuje głównie o to jak nam porzadny byt zapewnic i takie tam. Więc myśli bardziej praktycznie chyba.

9 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2014-01-23 14:28:26)

A wiecie co mi się wydaje.  Że to wcale nie partnerzy robią się nie czuli, tylko my przez hormony potrzebujemy nagle tej czułości więcej. smile

Druga sprawa to fakt, że dla mezczyzny ciąża jest większą abstrakcja,  a zwlaszcza jak brzuszka jeszcze nie widać.

Ja na męża nie mogę narzekać bo od poczatku się cieszy, ale od chwili kiedy brzuszek stał sie wyrazny a kopniaki widoczne przez skórę znacznie bardziej dba. Non stop pyta jak się czuje, pomaga wstawac itd. Teraz do niego dotarło tak na 100%

10

LeeBee napisał/a:

A wiecie co mi się wydaje.  Że to wcale nie partnerzy robią się nie czuli, tylko my przez hormony potrzebujemy nagle tej czułości więcej. smile

Druga sprawa to fakt, że dla mezczyzny ciąża jest większą abstrakcja,  a zwlaszcza jak brzuszka jeszcze nie widać.

Ja na męża nie mogę narzekać bo od poczatku się cieszy, ale od chwili kiedy brzuszek stał sie wyrazny a kopniaki widoczne przez skórę znacznie bardziej dba. Non stop pyta jak się czuje, pomaga wstawac itd. Teraz do niego dotarło tak na 100%

też o tym myślałam, że może takl do nich to nie dociera. My to czujemy nawet w 1 trymestrze, a oni przecież nie widzą. I o działaniu hormonów też pomyślałam. Te moje pytania typu "Już mnie nie kochasz"? często miały miejsce przed okresem, a to troche podobny stan.

11

U mnie znowu zaś, ciąża planowana a jak już wyszło że jestem i pokazałam mu test ciążowy to najpierw wielki strach na twarzy i niedowierzanie a później radość i niedowierzanie.. Mój mąż spisał się na 5+,ciążę wspominam pod tym względem bardzo miło bo czułam się jak księżniczka.. facet starał się jak mógł, miałam od niego wszystko czego bym mogła sobie życzyć.. masę troski,czułości,komplementów,zainteresowania,pomocy a i seksu też nie brakowało. Dlatego dziwię się Waszym mężczyznom, no jedyne co ich usprawiedliwia to strach przed nową sytuacją i czas na oswojenie się.

Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim,żeby panowie szybko zeszli na ziemię i docenili 2 serduszka w jednym ciele,które mają obok siebie

12

Jeszcze jedno, rozmawiałam z nim o szkole rodzenia, bio chciałabym pójść. Powiedział, że pójdzie, ale bardzo się wstydzi:D  Zdziwiło mnie to troche.

13

smutna26 napisał/a:

Jeszcze jedno, rozmawiałam z nim o szkole rodzenia, bio chciałabym pójść. Powiedział, że pójdzie, ale bardzo się wstydzi:D  Zdziwiło mnie to troche.

Wstydzi się?? Dziwny jakiś...:/
A nie będzie się wstydził spacerować z wózkiem ? hmm

14

Hejka dziewczyny!
Fajny watek,bo u mnie tez beznadzieja...
Niby planowana ciaza,i niby ucieszyl się.
Ale to jak on o mnie dba?
Wogole nie dba,wszystko m4sze sama robic,owszem jak poproszę to zrobi,ale sam od siebie to nie.
A wie,ze musze się oszczedzac bo mam skrocona szyjke macicy a do Tego ja 1 ciąży nie doniosłam.
I myslalam,ze po tym wszystkim ,będzie uwazal na mnie.
A ja już tyle razy co plakalam przez niego  to szok,i nawet nie przepraszal tylko darl papa,ze rycze.
Sa momenty gdzie mnie przytuli,i niby się interewsuje synkiem...Ale to rzadko.
Jest mi ciężko. Zobaczymy jak to będzie po porodzie. Ale na cuda nie licze.

smutna26- Ten Twój to chociaż zgodzil się na szkole rodzenia,bo mój nie :-(

A rozmowy z nim,ze hormony mi buzuja itd. to go nie obchodzi.

15

Leidiasza moze ciezko mu sie przyzwyczaic do nowej sytuacji. Powiedz wprost co czujesz i czego oczekujesz od niego ale bez klutni, placzu wszystko na spokojnie. Jak nie pomoze to moze rozstancie sie na jakis czas dopoki dziecka nie ma, moze cos zrozumie, facetowi czasem potrzebny jest pozadny wstrzas, na mojego to kiedys podzialalo, spróbuj:)

Jak to wstydzi sie szkoly rodzenia??? Moim zdaniem to super sprawa i dla mamy i taty

16

Ilona3407 były rozmowy,ja nawet potem już zaczelam listy pisać,zeby nie klocic się. Oczywiście 1 dzień był rewelacyjny,a potem znowu to samo.
Jestem przerazona tym wszystkim co będzie.
Nie tak sobie wyobrazalam moje zycie.
Wiem,ze nie można mieć wszystkiego i nie oczekuje Tego,alejednak chciałabym synkowi stworzyć normalna rodzine,zeby nie zyl w biedzie (mój facet zwolnil się z pracy i jakos nie garnie się do pracy).
Chcialam isc do mamy troszkę pomieszkać ,ona m5eszka 90 km.stad  ale w ciąży dostałam silna alergie na koty ( a mama ma 2 w domu),i  do Tego mam problem z zebami a tu mam fajnego dentystew na nfz i musze tu zostać.
Staram się być spokojna i wierzyc w to,ze wszystko się dobrze ulozy.
Nawet nie mam komu się wygadać,i tak wszystko w sobie dusze.
Ale takie zycie,jakos dam rade :-)

17

Mój mąż był dla mnie cudowny przez całą ciążę. Latał do sklepu, masował stopy, plecy. Szykował jedzonko.
Głaskał brzuch i gadał do niego. No i seks też mieliśmy super.

Podczas porodu też okazał się wspaniały. I odważniejszy ode mnie.

18

lejdiaisza bardzo Ci współczuje:( mam nadzieje, że jakoś sie pouklada. A on zawsze taki był? Czy wiadomość o ciąży go zmieniła? Ja się czuje bardzo samotna, jakbym była skazana sama na siebie, ale pewnie olbrzymią rolę grają tutaj hormony...

19 Ostatnio edytowany przez Kala (2014-01-24 13:18:08)

Nie rozumiem mezczyzn,ktorzy krzycza na swoje kobiety w ciazy. To jest przeciez taki wyjatkowy stan,ze madry facet powinien umiec przymknac oko na pewne rzeczy,ugryzc sie w jezyk,juz nawet ze wzgledu na bobaska.
Moj maz dba o mnie. Nawet jak ja zaczynam sie zloscic to on sie usmiecha,mowi ze mam sie nie denerwowac itp. Nie narzekam.
Jedyne czego nam brakuje to sex,ale nie za bardzo mozemy,mysle ze tez sie boimy i dlatego sfera troche kuleje.

Przykro mi ,ze Wasi partnerzy sa tacy... moze wciagnijcie ich w tematy o ciazy,wozki,lozeczko itp..

Smutna- zmien nick smile musisz byc szczesliwa smile nie zwalaj winy na hormony,my kobiety duzo oczekujemy,ale to ten czas kiedy mozemy. Ja jak swojego ochrzanilam,ze nic mi.nie kupuje tzn.jakies owoce,cos co lubie to sie postaral i kupil mi nawet gazety o dzieciach. Czasem trzeba tych gamoni naprowadzic,podpowiedziec smile
Pozdrawiam

20

Mój facet zawsze był troskliwy. Teraz cos taki inny jest.  On glupiec zwolnil siew z pracy,gdy ja j4z bylam w ciąży, I dużo to go zmienilo. Może martwi się,ze nie ma kasy itd. ,ale co mnie to obchodzi ????
Jak mozna rzucac prace w takiej sytuacji?
A jak ja albo ktoś mu znajdzie PRACE,to on odmawia!!! Bo mu nie odpowiada. Ja w maju rodze,i jestem przerazona.
I mysle,ze on teraz wyzywa się na mnie.
Owszem czsem przytuli,pomoze,i glaszcze po brzuszku,a potem ma napady zlosci.
Może nie dojrzal do bycia ojcem,ale to mogl myslec wcześniej.

21

Lejdi aTy jestes na L4 ? Czy tez bez pracy?
Powiem Ci,ze troche nie odpowiedzialny ten Twoj facet...chyba nie zdaje sobie sprawy z wydatkow...
I co on zamierza? Tak leserowac?

22

Kala- nie wiem co zamerza robic,rozmowy koncza się klotnia,wiec nawet nie zaczynam tematu bo nie chce się stresować.
Ja na L-4 jestem. W mojej pracy nie ma warunków dla kobiet w ciąży.
no jak się  nie ogarnie to zamieszkam z mama i pojde do pracy,zeby moje dziecko miało dobrze w zyciu.
Ale chciałabym aby synek miał normalna rodzine.

23

Mój mąż w ciąży nie był:P

Heh,sorki ale pytanie śmiesznie sformułowane tongue

24

no to powiem Ci, że beznadziejnie sie Twój facet zachowuje. Teraz kiedy wlasnie czulosci i intymnosci najbardziej Ci potrzeba, on sie zachowuje jak dzieciak ;/
mój oszalał na na punkcie mojej ciązy, brzucha nawet nie widac, a on gada do niego ;p;p

25

A u mojego męża cały okres ciąży (jestem w 9 miesiącu) przebiega bez większych emocji. Ciąża też planowana więc nie było dużym zaskoczeniem pojawienie się dwóch kresek na teście ale.... no właśnie. My kobiety inaczej sobie to wyobrażamy. Że będą kwiaty, ohy, ahy, a tu nic. Ja to nazywam fazą szoku. Niby się spodziewał ale jak to się stało to "nagle" go zaskoczyło. Myślimy że od teraz będzie bajka - najpiękniejszy czas w oczekiwaniu na dzidzię, przytulanie, głaskanie, całowanie, miód malina - a tak naprawdę jest tak samo jak przed ciążą. Mój nawet na początku, jak mi hormony biły to w kłótniach mnie nie oszczędzał - tak jakby myślał: "nie ma brzucha - nie ma przywilejów" i potrafił dwa tygodnie się nie odzywać. Przez pierwsze miesiące strasznie mnie to irytowało, że się nie przytula, nie głaszcze brzucha, nie dotyka, nie sprawdza czy kopie aż w końcu przestałam się tym przejmować. Doszłam do wniosku że to On nie wie co traci i nie mam zamiaru namawiać go na wspólne przeżywanie naszego macierzyństwa.  Brzucha przed nim  nie ukrywam więc jak będzie chciał wystarczy tylko wyciągnąć rękę.
Ale oczywiście każdy jest inny i przeżywa to na swój sposób. I wiadomym jest że każda z nas chciałaby być adorowana w tym wyjątkowym stanie przez swojego partnera, ale nie popadajmy w  załamanie gdy tak się nie dzieje. Facet to tylko facet - jak chcemy żeby nam pomasował plecy to mówimy prosto z mostu bo sam na pewno się nie domyśli.

26

mirella ja tez już się przyzwyczaiłam do Tego,ze ten mój taki jest.
Owszem jak go po proszę to zrobi to czy to,ale tak jak mówisz,trezba prosto z mostu powiedzieć co się chce.
Wiem,ze nie które dziewczyny sa rozpieszczane przez swoich partnerow,i im zazdroszczę,ale coz ja swojego nie zmienie.
A i tez potrafil się nie odzywac tydzień do mnie,heh. On to ma taka dume w sobie,nie ważne,ze ja mam nasze dziecko w brzuszk4,wazne by jego duma nie została urazona.
Teraz to mam to w dupie,nawet momentami smiac mi się chce z niego.
Wiem,ze mnie kocha i cieszy się,ze będziemy mieli dziecko ale moglby jednak bardziej okazywać czulosc.
Ale nic na sile.

27

Niektórzy faceci nie wiedzą jak mają się zachować, jeżeli my nie jęczymy, nie marudzimy to oni myślą, że jest wszystko ok i nic nie trzeba robić. Im po prostu trzeba wszystko mówić, co mają robić i czego my oczekujemy, bo im niestety trudno jest się tego domyśleć. Najlepiej kobietę w ciąży zrozumie druga kobieta, która jest lub była w ciąży.
Jak byłam w ciąży to zauważyłam, że np.w środkach komunikacji miejskiej częściej miejsca ustępowała mi kobieta niż mężczyzna, a w kolejkach sklepowych to często sama pytałam ekspedientkę czy mnie obsłuży poza kolejką, bo kilka raz myśląc, że zostanę zauważona to omal nie zemdlałam, także trzeba walczyć o swoje, być bardziej asertywną w związku i relacjach międzyludzkich smile

28

o zgodzę się z asertywnością .. i wiecie co, trzeba trochę wymagać;-) mój mąż przeżywa ciążę na swój sposób- chwali się wśród znajomych albo ogląda mój brzuch co mnie trochę krępuje, bo na razie to naprawdę niewiele widać...A nie dotrze do niego , że zamiast pomiarów mógłby pocałować... ponieważ potrzebuję jego ramienia, nie proszę, tylko sama działam. Siedzi na kanapie z laptopem,a ja mam potrzebę tulenia, podchodzę i się przytulam, chcę seksu, nakręcam go tak jak tylko potrafię. Już przestałam wierzyć w bajkę, że faceci potrafią się czegoś domyśleć

29

widze ze u wiekszości facetów nie ma takiej czułości w ciązy. u nas była nie planowana i troche odwalał ale gdy trafiłam do szpitala to przejał sie mieszkami razem u jego rodziców ma prace nie moge narzekać. ale czasami sie własnie zachowuje jak takie dziecko nic nie pomaga i zawsze mowi ze nic nie robie nawet jak jest wysprzatane i poprane. w gotowanie sie nie wtracam bo i tak zawsze idzie do mamusi zeby mu cos ugotowałą co mnie bardzo denerwuje. czasami ma taki moment ze zadba troszczy sie i stara sie a czasami tak mi cos powie albo zrobi ze mam ochote sie spakowac i wyprowadzic.
boli mnie tez ze on mysli ze jak juz z nim mieszkam to cały czas bede i sie nie stara juz tak i czasami sie zachowuje jak bym była tu tylko od usługiwania jemu i nie wiem jak to zmienic? ;/
jestem juz prawie w 7 miesiacu wink

30

Hej. Dużo pomaga rozmowa musicie usiąść i pogadać. Powiedz mu o tym co Cię trapi. Ja nie za bardzo znam ten problem gdyż my długo się staraliśmy i mój facet naprawdę zachowuje się super pod każdym względem. Każdy jest inny i inaczej reaguje daj mu też czas dla niego to też nowy etap w życiu a facet cóż jak to facet gorzej często niż dziecko

31

witam jestem na początku ciązy więc może i nie mamy jakieś " doświadczenia " w okazywaniu emocji ale biorąc pod uwagę że staraliśmy się od września o dzidzię i jest jak najbardziej chciana przez nas ta ciąża Ja płakałam z radości mój uronił łezkę , tuli prawi komplemnty snuje plany co będzie dalej wczoraj był ze mną na pierwszej wizycie u lekarza i na kolejne też będzie chodził i nie prosiłam go nawet o to sam chce , cieszy się opiekuje się mną ponieważ mam swoją przeszłość problemy z ciążami itp . stanoł na wysokości zadania pod każdym względem smile jestem dumna z mojego mężczyzny !

32

witam jestem na początku ciązy więc może i nie mamy jakieś " doświadczenia " w okazywaniu emocji ale biorąc pod uwagę że staraliśmy się od września o dzidzię i jest jak najbardziej chciana przez nas ta ciąża Ja płakałam z radości mój uronił łezkę , tuli prawi komplemnty snuje plany co będzie dalej wczoraj był ze mną na pierwszej wizycie u lekarza i na kolejne też będzie chodził i nie prosiłam go nawet o to sam chce , cieszy się opiekuje się mną ponieważ mam swoją przeszłość problemy z ciążami itp . stanoł na wysokości zadania pod każdym względem smile jestem dumna z mojego mężczyzny !

33

ja na swojego męża nie mogę narzekać jest ze mną na każdej wizycie nie przepuści usg...w nocy wstaje  robi jedzonko masuje nogi plecki pomaga mi wstawać wyciera nogi po kąpieli zakłąda buty jeździ na zakupy pomaga sprzątać.....ale ja z nim rozmawiałam czego oczekuje od niego aha i dziewczyny przestańce mieć pretensje że facet was nie pyta jak się czujecie codziennie bez przesady chyba widać czy jesteście zmeczone że źle się czujecie i wogóle bez przesady....jak tu jedna koleżanka napisała że facet jej zapyta a ona ma wrażenie że z ,musu sory laski albo ma pytać i odpowiadacie albo wcale tego niech nie robi bo uważacie że wielką łaskę zrobi....

34

Witam

35

Witam

36

Witam

37

Witam

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Jak się zachowywał Wasz mąż/facet w ciąży?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024