Założyłam taki temat bo u nas w jednym miesiącu to powstały 3 markety jest ich bardzo dużo. Ja uwielbiam Polo market mój ulubiony.,Biedronka,Lidl mi się kojarzy z dziećiństwem. Kiedyś nam ciocia mamy,siostra wysyłała nam paczkę.Mieszka w Niemczech.Jeśli był taki już temat to przepraszam i proszę o link.Ale nie zauważyłam by był.
Ciekawy temat. Ja osobiście większe zakupy do domu lubię robić w Auchan. Moim zdaniem jest to jeden z tańszych super/hipermarketów. A jeżeli czegoś potrzebuje na szybko do domu - bo akurat zabrakło - to mam jeden taki malutki sklepik osiedlowy(w którym są przemiłe Panie) albo większy typu Społem.
davne25...
Ciekawi mnie taka sprawa:
Dlaczego otwierasz takie wątki, na które ludzie nie maja ochoty odpowiadać?
I do czego Ci to potrzebne??
Wasz ulubiony market?
O której chodzicie spać?
Jaki masz widok z okna?
W czym pierzesz ubranie?
Co oznacza Wasz nick?
Masz 1 - 5 odpowiedzi i temat idzie w zapomnienie...
O cholera ale tematy hahaha.
davne25...
Ciekawi mnie taka sprawa:
Dlaczego otwierasz takie wątki, na które ludzie nie maja ochoty odpowiadać?
I do czego Ci to potrzebne??Wasz ulubiony market?
O której chodzicie spać?
Jaki masz widok z okna?
W czym pierzesz ubranie?
Co oznacza Wasz nick?Masz 1 - 5 odpowiedzi i temat idzie w zapomnienie...
Jeśli Ci to przeszkadza nie patrz na moje tematy i posty. Co do moich tematów temat jak każdy inny. Może fakt idzie w zapomnienie....
A ja lubię Reala, Biedrę
, Bomi. I jeszcze Sieć24. W Auchan jest jakoś tak nieprzyjemnie jak dla mnie.
Ja tam wolę ALMĘ ![]()
Ja najczęściej wybieram Delikatesy Centrum.
Robicie zakupy w Biedronce? Dziwne, przecież tam nic nie ma...wszystkie produkty 'wyprodukowane dla sieci Biedronka'. Bleee... No chyba, że kosmetyki itp. Raz zdarzyło mi się tam kupić fajny i nie drogi wazon na kwiaty ![]()
Ja najczęściej wybieram Delikatesy Centrum.
Robicie zakupy w Biedronce? Dziwne, przecież tam nic nie ma...wszystkie produkty 'wyprodukowane dla sieci Biedronka'. Bleee... No chyba, że kosmetyki itp. Raz zdarzyło mi się tam kupić fajny i nie drogi wazon na kwiaty
No tak, ale po magicznych słowach "wyprodukowano dla B...", są kolejne - "przez...". I to "przez" to często porządne firmy.
Ja na przykład kostki rosołowe kupuję tylko marki "Tesco" - bo są produkowane przez Prymat (a oprócz tego mają mniej tłuszczu i soli niż inne), a sporo tańsze od "znanych marek".
Lubię Lidla na codzinne zakupy, Biedronka rzadko (bo mam daleko), dla wymyślnych rarytasów - Alma. I Stokrotka, bo tam mielą mięso na miejscu ![]()
No tak, ale po magicznych słowach "wyprodukowano dla B...", są kolejne - "przez...". I to "przez" to często porządne firmy.
Zgadza się. Z Biedronki bardzo lubię herbaty produkowane perzez Posti i ser żółty firmy Serovit. Z resztą producent nie musi być znany. Ważne, że dany produkt nam odpowiada.
Jakiś czas nie mogłam przekonać się do Biedronki, a teraz robię tam większość zakupów. Chociaż wiadomo, że jak w każdym markecie są tam artykuły lepsze i gorsze.
niby Biedronka według opinii ludzi to sklep dla biednych,ale skąd te tłumy w niej?ja tam kupuję i nie narzekam,co prawda troche ostatnio podnieśli ceny i nie ma wszystkiego co się chce ale to i tak lepiej niż np.polo market drogi,wiecznie kolejki bo jedna kasa otwarta
A ja tam najbardziej lubie Tesco i Kaufland . Tesco bo mam dość blisko i jest całodobowe ,Kaufland bo maja spory wybór towarów.
Biedronkę i Lidla omijam bo mają właściwie tylko tani ale nic niewarty chłam a nie chce mi sie tracić czasu na szukanie dobrego towaru żeby zaośczędzić na nim 50gr.
PoloMarket też może byc ale normalne markety a nie dyskonty bo te ostatnie mają konkurować z biedronkami i też zaczęły oferować w większości tanie i słabej jakości badziewie.
I praktycznie nigdy nie kupuje produktów pod własną marką sklepu lub wyprodukowanych wyłącznie dla danej sieci (jakich większość jest np w biedronce) bo są to w ogromnej większość niskiej jakości.
Natomiast mieszkając w niemczech najczęściej robie zakupy w Kauflandzie i Rewe. Czasem tez w delikatesach Edeka.
W Polsce z lenistwa Leclerc bo mamy najbliżej chyba że jest po 22ej to wtedy do Tesco (24h). Jak jestem na szkoleniach w Niemczech to z lubością oddaje się kupowaniu w malutkich rodzinnych sklepiczkach - ma to klimat i szkoda mi, że w Polsce hipermarkety praktycznie zarżnęły handel detaliczny.
Kaufland. Wszystko jest trochę tańsze, a poza tym dla mnie i mojego chłopaka to zrobiło sie takie "nasze" miejsce ![]()
chętnie odpowiem:) zacznę od tego że w ogóle lubię kupować spożywkę. Robię zakupy w Biedronce bo mam dość blisko i kilka upatrzonych świetnych produktów w przystępnych cenach. Najbardziej lubię kupować w Tesco Extra bo jest 24h a mam nieuregulowany tryb życia, duży wybór produktów. Zdarza mi się też robić zakupy w Fracu bo mam bardzo blisko, więc wyskoczę czasem po jakieś drobne rzeczy, ale jak dla mnie to jest drogo. Choć wybór produktów nawet niezły.
NIe ma to jak Biedronka
a poza nim ostatnio spodobal mi się kaufland- samych żelków spory wybór.
Mam wielkie kłopoty ze społeczeństwem.
Nie wiem jak mam dalej żyć i co mam robić,czy mam wyjechać z tej miejscowości.Ale dokąd a przecież jestem mężatką.
I co mam zrobić.
Ja mam najbliżej Lidla i powiem tak- Przemo77, chyba nie wiesz o czym piszesz! Lild ma bardzo dobre jakościowo produkty, i to praktycznie we wszystkim- mięso, nabiał, pieczywo (nie kupuję chleba w piekarni obok, bo w Lidlu pieką go na miejscu, jest pyszny i zjadliwy na kolejne dni), chemię. Ceny są niższe, ale stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry. A przy tym mamy "tematyczne" tygodnie- amerykańskie, francuskie, hiszpańskie, niemieckie, skandynawskie- można spróbować naprawdę ciekawych rzeczy i nie trzeba przy tym bankrutować.
Busiu- masz rację. Wszyscy kojarzą Lidla z jakas tanią tandeta i kiepskim towarem, a to nie prawda! Jak się nie mylę, niemiecka solidnośc, a te tygodnie tematyczne sa świetne - amerykańskie maslo orzechowe
ummmm
busiu- może trochę przesadziłem pisząc że w lidlu jest tylko tani chłam. Faktycznie Lidl jest troche lepszy od biedronki. Nie dużo ale jednak. Nie chodze tam bo ja akurat nic tam dla siebie nie znajduje. Choć czasem maja dobre promocje jak oglądam ich ulotki. Np dobre czeskie piwo Budweiser Budvar kosztuje u nich w promocji ok 2.5 a zwykle w innych sklepach ok 4 za butelkę. Dlatego czasem opłaca się skoczyć po cały karton ![]()
W lidlu maja jeszcze dobre i dość tanie owoce. Podobnie w w Netto.
Mimo to wole Kaufland czy Tesco bo ogólnie produkty lepszej jakości i większy wybór. Nie kupuje produktów pod marką własną marketu.
A mimo że w lidlu trochę taniej to nie będe tam jeździł po jakis jeden produkt bo to bez sensu dla mnie.
A ja lubię Lidla za te pomysły
tu tydzień hiszpański tu meksykański, z chęcią idę wybrać coś ciekawego do jedzenia
prócz tego kocham parówki z Lidla hehe ;D
Kaufland u mnie się buduje, zaraz obok Tesco.. no zobaczymy co to będzie ;]
Biedronki nie lubię xD Jeszcze ostatnio zmieniono całkiem ustawienie regałów, co mnie wkurza! ![]()
22 2012-08-11 18:26:07 Ostatnio edytowany przez gr3da (2012-08-11 18:48:17)
Najlepsze : Biedronka (za niskie ceny produktów bardzo dobrej jakości *), Lidl (za zawsze ciepłe pieczywo)
Ujdzie : Tesco (ale ostatnio mieli w promocji śmierdzące nogi z kurczaków, po 3.99zł. Kupowałem dla psa, i od razu gotowałem, więc nie wkurzyłem się zbytnio - psu nawet smakowały. Gdybym kupował dla siebie, to zarobiliby wielkiego minusa.)
Żenada: Carrefour (od kiedy firma nie daje mi talonów na zakupy w tym sklepie, już tam nigdy więcej moja noga nie stanęła - parę razy sprzedali mi śmierdzące mięso - za kolejnym razem sprawdziłem jeszcze w sklepie i zostawiłem.
Ubawiła mnie kiedyś promocja na pomidory - wszystkie, co do jednego były mocno zgniłe.... (na śmieciach chcieli cwaniaczki jeszcze zarobić...), normalne ceny mieli tylko na kilka produktów w promocji, reszta sporo droższa niż w innych sklepach. Co ciekawe sklepy tej sieci wspominałem jako całkiem porządne kiedy kilkanaście lat temu mieszkałem we Francji. Albo teraz zmieniły się standardy w tej firmie, albo postanowili na polaczkach pozarabiać, albo miałem wyjątkowego pecha ile razy tam kupowałem.
---------
Jeśli ktoś nie kupuje w Biedronce bo uważa, ze jest tam tylko tania tandeta, to niech wybierze się, zrobi kilka razy zakupy na cały tydzień i wtedy pogadamy. Nie przytrafił mi się jeszcze ani razu jakiś zepsuty produkt z Biedronki. Owszem wybór nie jest oszałamiający - ale po cholerę mi 20 dżemów truskawkowych z różnych firm czy 15 rodzajów proszku do prania, skoro mogę kupić jeden bardzo dobrej jakości ? Zakupy robi się szybciej i taniej. Mam spora kategorię sprawdzonych bardzo dobrych produktów z Biedronki, a tego czego nie można dostać w Biedronce, dokupuję np. w Lewiatanie lub Tesco.
Lidl ma trochę większy wybór produktów, ale ceny też są wyższe. Sporo produktów bardzo dobrych jakościowo, ale na tych promocjach tematycznych to czasami można się przejechać - często sprzedają wtedy tandetę - ludzie kupią z ciekawości, okaże się niedobre, więcej nie kupią, ale to nie ma znaczenia, bo kolejny tydzień meksykański może będzie za 5 lat. Do tego czasu zapomną. Chociaż pomysł wyśmienity, żeby była okazja spróbować czegoś innego.
Almę omijam szerokim łukiem od kiedy raz wybrałem się tam i zobaczyłem ich chore ceny - średnio było o 50% drożej niż w innych sklepach. Sklep dla niedowartościowanych snobów i frajerów z kompleksami.
Ja byłam we Francji i po prostu ubóstwiam E.leclerc! Słyszałam ze jest w PL ale nie w moim mieście. Z Polskich to głównie TESCO ale też LIDL ![]()
Muszę powiedzieć, że nawet lubię chodzić na zakupy spożywcze, chociaż bardziej lubię kupować ubrania
Każda kobieta tak ma, chyba się ze mną zgodzicie?
Wracając do tematu. Kiedyś robiłam zakupy spożywcze w różnych sklepach, ale odkąd otworzyli polomarket to tam chodzę. Przeważnie mam z sobą listę i często zwracam uwagę na to co jest w promocji. Można w ten sposób zaoszczędzić trochę gotówki i szybko zrobić zakupy.
Jeśli mam robić juz zakupy stacjonarnie to wybieram Biedronkę, ew. Lidla. Lubię też bardzo TESCO, ale wszystkie praktycznie zamykają. Duże zakupy zawsze Auchan. Tam jest pełno wsyztskiego, jakieś nowości, smaczki dzieciństwa i bardzo duży wybór. A zakupy przez internet? U nas właśnie otworzyli w mieście Zakupy Online i dowożą zakupy z hurtowni.
Bardzo nie lubię Auchan (moje ulubione płatki śniadaniowe, które kiedyś jadłam są o dwa razy droższe), nie lubię dużych sklepów bo zakupy zabierają mi dużo czasu i wcale nie oszczędzam. Ulubiony market to Stokrotka, te same produkty są lepsze jakościowo niż biedronka. Ceny też niskie, dobra jakość mięsa, aczkolwiek po mięso jeżdżę do Społem, bo tam najlepsze mają. Natomiast z racji że najbliżej mam Biedronke to z wygody jeżdżę tam na zakupy ![]()
Kurczę, a mi sie z dziecinstwem kojarzą puste półki i kolejki po delicje...
W dzisiejszych czasach to chyba nie większej różnicy. Wszędzie mniej więcej to samo. Wybieram ten sklep gdzie mam miejsce do zaparkowania. Ewentualnie korzystam z dowozu, jak mam duże zakupy.
W Polsce uwielbiam Biedronke.
Z kolei w Europie to albo Lidl jest moim ulubiencem, albo Gadis. Wrecz sprawdzam czy jest Lidl tam gdzie bede mieszkac.
Lokalny lewiatan.
I lokalne produkty sprowadzają, jak i piwa rzemieślnicze ![]()
Nic mi więcej do szczęścia nie jest potrzebne.
Założyłam taki temat bo u nas w jednym miesiącu to powstały 3 markety jest ich bardzo dużo. Ja uwielbiam Polo market mój ulubiony.,Biedronka,Lidl mi się kojaży z dziećiństwem. Kiedyś nam ciocia mamy,siostra wysyłała nam paczkę.Mieszka w Niemczech.Jeśli był taki już temat to przepraszam i proszę o link.Ale nie zauważyłam by był.
Najbardziej lubię Kaufland. Ten mam jednak dość daleko, więc zostaje Biedronka i Auchan.
Warzywa kupuję w sklepiku z warzywami, a z mięsnych najbardziej lubię Gzellę.
Nie znoszę: Tesco, Mikro/Makro, Lidla, Netto - zupełnie nie porywają, jakby nic tam nie było, wiec omijam szerokim łukiem.
32 2020-06-19 20:27:02 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2020-06-19 20:27:57)
Akurat jakieś 100 m od domu stoi sklep Intermarche, choc nie wiem, czy to aż tak bardzo ulubiony. Kaufland i Auchan mogą być, ale za Biedronką specjalnie nie przepadam.. Czasami kupuję w mniejszych sklepikach a częściej też na bazarkach czy lokalnych straganach.
Najwięcej artykułów spożywczych kupuję w Biedronce. Szczególnie gdy są promocje. Poza tym mam do niej najbliżej.
Na drugim miejscu jest Lewiatan i Stokrotka bo mają tam dobre i świeże mięso a także warzywa i owoce są czasem znacznie tańsze niż w Biedronce.