Co sądzicie o mocy zielonych koktaili??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Co sądzicie o mocy zielonych koktaili???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

Temat: Co sądzicie o mocy zielonych koktaili???

Witam serdecznie,
Chciałabym posłuchać opinii net kobietek, co myślą o zielonych koktailach.
Solidna dawka błonnika, witamin, minerałów, składników odżywczych, aminokwasów i żywych enzymów w jednym tylko zielonym koktajlu.
Zielone koktajle to bardzo sycąca, oczyszczająca i odkwaszająca organizm bomba witaminowa. To lekki posiłek, dający jednocześnie mnóstwo energii i siły.
Jest to świetny sposób na dietę oraz odmłodzenie ciała i duszy.
Jeśli macie swoje sprawdzone i smaczne przepisy na takie koktaile to z chęcią bym wypróbowała.
Ja również chętnie podzielę się wypróbowanymi przepisami.
Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co sądzicie o mocy zielonych koktaili???

Od czasu do czasu piję takie koktajle zielone, składają się głownie z warzyw i pestek z dyni, ostropestu,lenu, kiełek, kiszonej kapusty i ogórków,.Są zdrowe i zastępują probiotyki z apteki. Zawierają błonnik który jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania organizmu.

3

ja już jakiś czas temu przeszłam na witarianizm.
ogólnie zielenina dobrze na mnie wpłynęła. pije taki sok codziennie rano
mam teraz mniejszą ochotę podjadać za dnia, czuje więcej energii, cera, skóra i paznokcie mi się poprawiły. no i przede wszystkim moje samopoczucie jest lepsze smile polecam!

4

Ale to same je robicie?

5

Wystarczy mieć dobrą sokowirówke i możesz samo je robić.
Tylko ciężko byw z porem i podobnymi twardymi ;/
To ciężki orzech jest, ale jak wydasz troszkę to kupisz odpowiednią sokowirówkę.

6

Chodzi o to aby nie wydać dużo na coś takiego.
Moja mam kupiła kiedyś jakąś sokowirówkę. I śmierdział spalenizną.

7

Ja bardzo lubię świeżo wyciśnięty sok z jabłka, marchewki i buraka. Pyszny jest też sok z owocu granatu - dobrze smakuje sam albo z sokiem z kiwi, malin, jabłek

8

Kocham mieszać smaki smile Kiwi jest dobre z grapefruitem, gruszką i limonką. Albo coś takiego marchewka, seler, banan.
Czasem można zwymiotować od takiego mixa . . . Ale brzuch przyzwyczaja się po kilku takich Mieszankach smile

A co do wyciskarki, czy tam sokowirówki. Tego jest tak wiele, że trudno mi napisać co bylo by dobre.
No i jeszcze cena, nie wiem ile to dla ciebie jest durzo, a ile jest mało.

ht  t  ps  hmm  /  w w w . yout     ube . com / wat  ch ? v = w _  x MK   A  n h    Jg Q
ht   t p : / / d zi en do br y .  tv n .  pl  / w i d eo,  2 0 64 , n /s o k o w i r owk a- c z y- w y c i s kar k a, 8 3 7 58  .    ht m l
h t t p  : / / w w w  .  eu ju i ce r  s  .  p l   / p  l/  j ak - w y br ac  - w  yc  isk  a r  ke  -  s o k u
h t t p  : / / z d ro w oi na t ema t .   bl o gs po t .  co m  /   20 1 3 /  0 5 /  wyc i s k a rk a -  do - s o k ow  - d l a c zg o  - l   e ps z a -o d .h tm l

A tutaj coś odemnie smile

h tt  p  s  hmm  / w  w w. you  tu  be . co m/ watch ? v=  gU1  g aR 6 Z V  AU

9

Dziwnie to napisałaś. Bo nie chce się to otwierać.
Ale fajnie, że interesujesz się tematem.

10

Nie mogłam tego wkleić inaczej.

A do kiwi, maliny i jabłka. Dodaj trochę soku z limonki. Wtedy nabierze to ciekawego posmaku.

Ja polecam taki jeden mix tylko uwaga z proporcjami. !!

Pomidor - chili - marchewka - seler (do smaku)

Tylko najważniejsze są tutaj proporcję. Bo jak się da za dużo chili (świeże! nie w proszku świeżę!) to może dobrze przeczyścić.

11

A czego używasz?
Ja zastanawiam się nad kupieniem jakiegoś philipsa.
Albo może nawet infiniti. jest między nimi spora różnica.

12

..aż zgłodnialam...;)

13

biel.. napisał/a:

..aż zgłodnialam...;)

^^ możesz taki soczek kupić zawsze od tymbarka smile
Świętnie smakuje z bułeczką szpinakową. Jest ona twardo-chrupka na wierzchu i mięciutka w środku. Ma fantastyczny smak.

Ja kupiłam huroma, już jakiś czas temu kupiony.
Trochę pieniędzy się na niego poświęciło ale nie sprawia żadnych kłopotów.
I jest bardzo wydajny. Możesz kupić coś tańszego jak cię na niego nie stać.
To nikomu nie będzie uwłaczać. A sama będziesz mogła się pobawić.
To tak jak kupić wibrator i taki gumowy. Tylko przy jednym będziesz musiała się trochę bardziej napracować.

14

Zaczęłam właśnie  pić ze względów zdrowotnych zielone koktajle.

Zmiksowałam  trochę wody mineralnej, jabłko, sok z pół cytryny, banan i garść młodej pokrzywy urwanej pod płotem.
Pokrzywę trzeba przejrzeć czy nie ma jakichś robali przyklejonych i dobrze wypłukać.
Gdy się ją zmiksuje to nie parzy.
Wyszło naprawdę smaczne.

15

Lubię zdrowe napoje:). Ale kocham tez kawe- i tu zonk, bo mogę hektolitrami...swego czasu pijalam tak inke, z miodem i mlekiem ( niebo na ziemi) ale przepilam się wink. Wiele lat musiało upłynąć, by dzisiaj ( za namową znajomej) napis się jej ponownie i uznać, ze jest całkiem znaczną. smile. Co prawda to juz nie czzzaaaaarna, ale ze względów zdrowotnych.. Chyba czas na zamiennik wink

16

Inka nie jest zdrowa. Jest kawą zbożową ale rozpuszczalną i to nie jest zdrowe.

Znacznie lepszą i zdrowszą jest kawa zbożowa nierozpuszczalna, która w składzie zawiera prażone zboże, cykorię. Są różne rodzaje, nazwy  np. Kujawianka, Anatol. Zdrowa jest też kawa zbożowa orkiszowa.

17

Kleoma napisał/a:

Inka nie jest zdrowa. Jest kawą zbożową ale rozpuszczalną i to nie jest zdrowe.

Znacznie lepszą i zdrowszą jest kawa zbożowa nierozpuszczalna, która w składzie zawiera prażone zboże, cykorię. Są różne rodzaje, nazwy  np. Kujawianka, Anatol. Zdrowa jest też kawa zbożowa orkiszowa.

A piłaś kiedyś żołędziówkę ?

http://www.ziolowyzakatek.sklep.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_d52b6437ba9d58c6691549bc590d68d2.jpg

18

W dzieciństwie piłam. Przygotowywała ją moja babcia bo uważała, że jest to zdrowe dla dzieci. A także jadłam  placki z dodatkiem mąki żołędziowej.

19

Uwielbiam zielone koktajle ! nie dość że to pyszne to na dodatek zdrowe !!! smile)) U mnie  w koktajlach przeważają owoce w sosunku do zielonych warzyw. 
Moje ulubione połączenia to :

1.  Szpinak baby + woda + banan + jabłko +kiwi+brzoskwinia 
2.  Szpinak baby+woda+pomarańcz+brzoskwinia+miód
3. Jarmuż + banan + sok ananasowy + miód
4. Kiwi + jabłko + natka pietruszki + sok z cytryny + woda
5. Jarmuż  + truskawki + banan + anans + woda .   
Są obłedne !! ::P

20

Czym jest jarmuż.  jaki to ma smak ?
Po zdjęciach wnioskuję, że może mieć smak zbliżony do sałaty-brokuła.

21

Jarmuż jest z rodziny kapustnych. Ma smak zbliżony do kapusty włoskiej, tej takiej pomarszczonej. Ale jest smaczny i zdrowy, warto go jeść.

22

agata879 napisał/a:

ja już jakiś czas temu przeszłam na witarianizm.
ogólnie zielenina dobrze na mnie wpłynęła. pije taki sok codziennie rano
mam teraz mniejszą ochotę podjadać za dnia, czuje więcej energii, cera, skóra i paznokcie mi się poprawiły. no i przede wszystkim moje samopoczucie jest lepsze smile polecam!

Agata ciekawa jestem, jak u Ciebie wyglądają takie koktajle?
Podzielisz się może jakimś przepisem? wink

23

Zielone koktaile to rewelacja! Dodają naprawdę energii, są prawdziwą bombą witaminową!!! Czy wiecie, że w natce pietruszki jest więcej witaminy C niż w cytrynie? Pijmy ich jak najwięcej i polecajmy innym.

24

ONESHARELL75 napisał/a:

Zielone koktaile to rewelacja! Dodają naprawdę energii, są prawdziwą bombą witaminową!!! Czy wiecie, że w natce pietruszki jest więcej witaminy C niż w cytrynie? Pijmy ich jak najwięcej i polecajmy innym.

A to nie w "owocach" dzikiej róży ?

25

Znalazłam bardzo fajną stonie z odpowiedzią na to pytanie.
https://portal.abczdrowie.pl/produkty-bogate-w-witamine-c

26

ofeminin.pl/zdrowy-styl-zycia/najzdrowsze-owoce-d49814.html

Najlepsze 10 owoców smile

medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,pokaz-slajdow,359993,1,sprawdz-jakie-owoce-i-warzywa-pomoga-w-konkretnych-dolegliwosciach,index.html

A tutaj bardzo fajny artykuł o owocach i warzywach na każdą okazję.

27

a ja postanowiłam trochę w siebie zainwestować i zafundowałam sobie dietę oczyszczającą z Curattio, przez kilka dni pije się tylko i wyłącznie soki, tak na co dzień też staram się jeść zdrowo, ale muszę przyznac, że czuć efekty po takim oczyszczaniu, jakoś tak więcej energii i chęci do życia i nie jest wcale trudno wytrzymać tylko na "soczkach"

28

Zależy kto do czego jest przyzwyczajony smile

29

Przyzwyczajenia można zmienić.

30

angelOn napisał/a:

Przyzwyczajenia można zmienić.

Wszystko można zmienić ale ciężej jest kiedy nie mamy silnej woli, wtedy nic nam nie pomorze.
Tutaj jest bardzo fajny artykół na temat zdrowych zielonych soków http://greenlife.com.pl/zielone-soki-z- … sciastych/
Zapraszam do lektórki.

31

Zielone koktajle są cudowne! Naprawdę pomagają w zrzuceniu dodatkowych kg i poprawiają stan skóry. Ostatnio wyczytałam, że można przez np 3 dni pić tylko zielone koktajle zamiast stosowania głodówek oczyszczających. Tylko wiadomo, nie przesadzajmy i nie przeciągajmy tej koktajlowej głodówki dłużej, bo efekt będzie odwrotny i możemy zrobić więcej złego niż dobrego. Co do rozważań czy sokowirówka czy wyciskarka - zdecydowanie wyciskarka. Mniej ingeruje w strukturę komórkową warzyw, sok wychodzi dużo zdrowszy.

32

jasienia napisał/a:

Zielone koktajle są cudowne! Naprawdę pomagają w zrzuceniu dodatkowych kg i poprawiają stan skóry. Ostatnio wyczytałam, że można przez np 3 dni pić tylko zielone koktajle zamiast stosowania głodówek oczyszczających. Tylko wiadomo, nie przesadzajmy i nie przeciągajmy tej koktajlowej głodówki dłużej, bo efekt będzie odwrotny i możemy zrobić więcej złego niż dobrego. Co do rozważań czy sokowirówka czy wyciskarka - zdecydowanie wyciskarka. Mniej ingeruje w strukturę komórkową warzyw, sok wychodzi dużo zdrowszy.

Znam czlowieka któremy by się to przydało . . . pali jak smok i ma obrzydliwą cerę . . .

33

angelOn napisał/a:
jasienia napisał/a:

Znam czlowieka któremy by się to przydało . . . pali jak smok i ma obrzydliwą cerę . . .

uuuuuuu no to zdecydowanie detoksik sokami by się przydał. I może jakieś suplementy diety.
U mnie na skórę, włosy i paznokcie (lata koszmarnej diety i codziennie paczka papierosów zrobiły swoje..) uratowało to:

http://zapodaj.net/31645fb04e53c.jpg.html

Serio warto teraz zadbać, zamiast czekać aż się zacznie straszyć a ulicy big_smile

34

Pewnie warto pić takie koktajle, pewnie pomagają schudnąć, ale osobiście nie jestem w stanie przełknąć tych warzywnych, owocowe, jak najbardziej, ale warzywa zdecydowanie wolę surowe.

35

Może to kwestia tego, że niektóre warzywne mają naprawdę mocny smak, bo nie są równoważone owocami. Ja też na przykład kocham wszystko co słone i w tych koktajlach zawsze mi brakuje słonego posmaku, ale przecież wiadomo, ze skoro mają być mega zdrowe, to mi ich nie posolą big_smile

36

ja je uwielbiam! sa mega zdrowe i pyszne. i zawsze robie je na bazie (nomen omen) zielonej Piwniczanki big_smile dzięki temu mam pewnosc, ze wypiuje odpowiednią ilosć wapnia i magnezu smile

37

Od dłuższego czasu piję zielony koktajl z czterech magicznych substancji i jestem mega zadowolona z efektów! Oczyszczony organizm, lepsza cera i super samopoczucie.

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » Co sądzicie o mocy zielonych koktaili???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024