Witam serdecznie,
Chciałabym posłuchać opinii net kobietek, co myślą o zielonych koktailach.
Solidna dawka błonnika, witamin, minerałów, składników odżywczych, aminokwasów i żywych enzymów w jednym tylko zielonym koktajlu.
Zielone koktajle to bardzo sycąca, oczyszczająca i odkwaszająca organizm bomba witaminowa. To lekki posiłek, dający jednocześnie mnóstwo energii i siły.
Jest to świetny sposób na dietę oraz odmłodzenie ciała i duszy.
Jeśli macie swoje sprawdzone i smaczne przepisy na takie koktaile to z chęcią bym wypróbowała.
Ja również chętnie podzielę się wypróbowanymi przepisami.
Pozdrawiam.
Od czasu do czasu piję takie koktajle zielone, składają się głownie z warzyw i pestek z dyni, ostropestu,lenu, kiełek, kiszonej kapusty i ogórków,.Są zdrowe i zastępują probiotyki z apteki. Zawierają błonnik który jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
ja już jakiś czas temu przeszłam na witarianizm.
ogólnie zielenina dobrze na mnie wpłynęła. pije taki sok codziennie rano
mam teraz mniejszą ochotę podjadać za dnia, czuje więcej energii, cera, skóra i paznokcie mi się poprawiły. no i przede wszystkim moje samopoczucie jest lepsze
polecam!
Ale to same je robicie?
Wystarczy mieć dobrą sokowirówke i możesz samo je robić.
Tylko ciężko byw z porem i podobnymi twardymi ;/
To ciężki orzech jest, ale jak wydasz troszkę to kupisz odpowiednią sokowirówkę.
Chodzi o to aby nie wydać dużo na coś takiego.
Moja mam kupiła kiedyś jakąś sokowirówkę. I śmierdział spalenizną.
Ja bardzo lubię świeżo wyciśnięty sok z jabłka, marchewki i buraka. Pyszny jest też sok z owocu granatu - dobrze smakuje sam albo z sokiem z kiwi, malin, jabłek
Kocham mieszać smaki
Kiwi jest dobre z grapefruitem, gruszką i limonką. Albo coś takiego marchewka, seler, banan.
Czasem można zwymiotować od takiego mixa . . . Ale brzuch przyzwyczaja się po kilku takich Mieszankach ![]()
A co do wyciskarki, czy tam sokowirówki. Tego jest tak wiele, że trudno mi napisać co bylo by dobre.
No i jeszcze cena, nie wiem ile to dla ciebie jest durzo, a ile jest mało.
ht t ps
/ w w w . yout ube . com / wat ch ? v = w _ x MK A n h Jg Q
ht t p : / / d zi en do br y . tv n . pl / w i d eo, 2 0 64 , n /s o k o w i r owk a- c z y- w y c i s kar k a, 8 3 7 58 . ht m l
h t t p : / / w w w . eu ju i ce r s . p l / p l/ j ak - w y br ac - w yc isk a r ke - s o k u
h t t p : / / z d ro w oi na t ema t . bl o gs po t . co m / 20 1 3 / 0 5 / wyc i s k a rk a - do - s o k ow - d l a c zg o - l e ps z a -o d .h tm l
A tutaj coś odemnie ![]()
h tt p s
/ w w w. you tu be . co m/ watch ? v= gU1 g aR 6 Z V AU
Dziwnie to napisałaś. Bo nie chce się to otwierać.
Ale fajnie, że interesujesz się tematem.
Nie mogłam tego wkleić inaczej.
A do kiwi, maliny i jabłka. Dodaj trochę soku z limonki. Wtedy nabierze to ciekawego posmaku.
Ja polecam taki jeden mix tylko uwaga z proporcjami. !!
Pomidor - chili - marchewka - seler (do smaku)
Tylko najważniejsze są tutaj proporcję. Bo jak się da za dużo chili (świeże! nie w proszku świeżę!) to może dobrze przeczyścić.
A czego używasz?
Ja zastanawiam się nad kupieniem jakiegoś philipsa.
Albo może nawet infiniti. jest między nimi spora różnica.
..aż zgłodnialam...;)
..aż zgłodnialam...;)
^^ możesz taki soczek kupić zawsze od tymbarka ![]()
Świętnie smakuje z bułeczką szpinakową. Jest ona twardo-chrupka na wierzchu i mięciutka w środku. Ma fantastyczny smak.
Ja kupiłam huroma, już jakiś czas temu kupiony.
Trochę pieniędzy się na niego poświęciło ale nie sprawia żadnych kłopotów.
I jest bardzo wydajny. Możesz kupić coś tańszego jak cię na niego nie stać.
To nikomu nie będzie uwłaczać. A sama będziesz mogła się pobawić.
To tak jak kupić wibrator i taki gumowy. Tylko przy jednym będziesz musiała się trochę bardziej napracować.
Zaczęłam właśnie pić ze względów zdrowotnych zielone koktajle.
Zmiksowałam trochę wody mineralnej, jabłko, sok z pół cytryny, banan i garść młodej pokrzywy urwanej pod płotem.
Pokrzywę trzeba przejrzeć czy nie ma jakichś robali przyklejonych i dobrze wypłukać.
Gdy się ją zmiksuje to nie parzy.
Wyszło naprawdę smaczne.
Lubię zdrowe napoje:). Ale kocham tez kawe- i tu zonk, bo mogę hektolitrami...swego czasu pijalam tak inke, z miodem i mlekiem ( niebo na ziemi) ale przepilam się
. Wiele lat musiało upłynąć, by dzisiaj ( za namową znajomej) napis się jej ponownie i uznać, ze jest całkiem znaczną.
. Co prawda to juz nie czzzaaaaarna, ale ze względów zdrowotnych.. Chyba czas na zamiennik ![]()
Inka nie jest zdrowa. Jest kawą zbożową ale rozpuszczalną i to nie jest zdrowe.
Znacznie lepszą i zdrowszą jest kawa zbożowa nierozpuszczalna, która w składzie zawiera prażone zboże, cykorię. Są różne rodzaje, nazwy np. Kujawianka, Anatol. Zdrowa jest też kawa zbożowa orkiszowa.
Inka nie jest zdrowa. Jest kawą zbożową ale rozpuszczalną i to nie jest zdrowe.
Znacznie lepszą i zdrowszą jest kawa zbożowa nierozpuszczalna, która w składzie zawiera prażone zboże, cykorię. Są różne rodzaje, nazwy np. Kujawianka, Anatol. Zdrowa jest też kawa zbożowa orkiszowa.
A piłaś kiedyś żołędziówkę ?
http://www.ziolowyzakatek.sklep.pl/environment/cache/images/300_300_productGfx_d52b6437ba9d58c6691549bc590d68d2.jpg
W dzieciństwie piłam. Przygotowywała ją moja babcia bo uważała, że jest to zdrowe dla dzieci. A także jadłam placki z dodatkiem mąki żołędziowej.
Uwielbiam zielone koktajle ! nie dość że to pyszne to na dodatek zdrowe !!!
)) U mnie w koktajlach przeważają owoce w sosunku do zielonych warzyw.
Moje ulubione połączenia to :
1. Szpinak baby + woda + banan + jabłko +kiwi+brzoskwinia
2. Szpinak baby+woda+pomarańcz+brzoskwinia+miód
3. Jarmuż + banan + sok ananasowy + miód
4. Kiwi + jabłko + natka pietruszki + sok z cytryny + woda
5. Jarmuż + truskawki + banan + anans + woda .
Są obłedne !! ::P
Czym jest jarmuż. jaki to ma smak ?
Po zdjęciach wnioskuję, że może mieć smak zbliżony do sałaty-brokuła.
Jarmuż jest z rodziny kapustnych. Ma smak zbliżony do kapusty włoskiej, tej takiej pomarszczonej. Ale jest smaczny i zdrowy, warto go jeść.
ja już jakiś czas temu przeszłam na witarianizm.
ogólnie zielenina dobrze na mnie wpłynęła. pije taki sok codziennie rano
mam teraz mniejszą ochotę podjadać za dnia, czuje więcej energii, cera, skóra i paznokcie mi się poprawiły. no i przede wszystkim moje samopoczucie jest lepszepolecam!
Agata ciekawa jestem, jak u Ciebie wyglądają takie koktajle?
Podzielisz się może jakimś przepisem? ![]()
Zielone koktaile to rewelacja! Dodają naprawdę energii, są prawdziwą bombą witaminową!!! Czy wiecie, że w natce pietruszki jest więcej witaminy C niż w cytrynie? Pijmy ich jak najwięcej i polecajmy innym.
Zielone koktaile to rewelacja! Dodają naprawdę energii, są prawdziwą bombą witaminową!!! Czy wiecie, że w natce pietruszki jest więcej witaminy C niż w cytrynie? Pijmy ich jak najwięcej i polecajmy innym.
A to nie w "owocach" dzikiej róży ?
Znalazłam bardzo fajną stonie z odpowiedzią na to pytanie.
https://portal.abczdrowie.pl/produkty-bogate-w-witamine-c
ofeminin.pl/zdrowy-styl-zycia/najzdrowsze-owoce-d49814.html
Najlepsze 10 owoców ![]()
medonet.pl/zdrowie-na-co-dzien,pokaz-slajdow,359993,1,sprawdz-jakie-owoce-i-warzywa-pomoga-w-konkretnych-dolegliwosciach,index.html
A tutaj bardzo fajny artykuł o owocach i warzywach na każdą okazję.
a ja postanowiłam trochę w siebie zainwestować i zafundowałam sobie dietę oczyszczającą z Curattio, przez kilka dni pije się tylko i wyłącznie soki, tak na co dzień też staram się jeść zdrowo, ale muszę przyznac, że czuć efekty po takim oczyszczaniu, jakoś tak więcej energii i chęci do życia i nie jest wcale trudno wytrzymać tylko na "soczkach"
Zależy kto do czego jest przyzwyczajony ![]()
Przyzwyczajenia można zmienić.
Przyzwyczajenia można zmienić.
Wszystko można zmienić ale ciężej jest kiedy nie mamy silnej woli, wtedy nic nam nie pomorze.
Tutaj jest bardzo fajny artykół na temat zdrowych zielonych soków http://greenlife.com.pl/zielone-soki-z- … sciastych/
Zapraszam do lektórki.
Zielone koktajle są cudowne! Naprawdę pomagają w zrzuceniu dodatkowych kg i poprawiają stan skóry. Ostatnio wyczytałam, że można przez np 3 dni pić tylko zielone koktajle zamiast stosowania głodówek oczyszczających. Tylko wiadomo, nie przesadzajmy i nie przeciągajmy tej koktajlowej głodówki dłużej, bo efekt będzie odwrotny i możemy zrobić więcej złego niż dobrego. Co do rozważań czy sokowirówka czy wyciskarka - zdecydowanie wyciskarka. Mniej ingeruje w strukturę komórkową warzyw, sok wychodzi dużo zdrowszy.
Zielone koktajle są cudowne! Naprawdę pomagają w zrzuceniu dodatkowych kg i poprawiają stan skóry. Ostatnio wyczytałam, że można przez np 3 dni pić tylko zielone koktajle zamiast stosowania głodówek oczyszczających. Tylko wiadomo, nie przesadzajmy i nie przeciągajmy tej koktajlowej głodówki dłużej, bo efekt będzie odwrotny i możemy zrobić więcej złego niż dobrego. Co do rozważań czy sokowirówka czy wyciskarka - zdecydowanie wyciskarka. Mniej ingeruje w strukturę komórkową warzyw, sok wychodzi dużo zdrowszy.
Znam czlowieka któremy by się to przydało . . . pali jak smok i ma obrzydliwą cerę . . .
jasienia napisał/a:Zielone koktajle są cudowne! Naprawdę pomagają w zrzuceniu dodatkowych kg i poprawiają stan skóry. Ostatnio wyczytałam, że można przez np 3 dni pić tylko zielone koktajle zamiast stosowania głodówek oczyszczających. Tylko wiadomo, nie przesadzajmy i nie przeciągajmy tej koktajlowej głodówki dłużej, bo efekt będzie odwrotny i możemy zrobić więcej złego niż dobrego. Co do rozważań czy sokowirówka czy wyciskarka - zdecydowanie wyciskarka. Mniej ingeruje w strukturę komórkową warzyw, sok wychodzi dużo zdrowszy.
Znam czlowieka któremy by się to przydało . . . pali jak smok i ma obrzydliwą cerę . . .
uuuuuuu no to zdecydowanie detoksik sokami by się przydał. I może jakieś suplementy diety.
U mnie na skórę, włosy i paznokcie (lata koszmarnej diety i codziennie paczka papierosów zrobiły swoje..) uratowało to:
http://zapodaj.net/31645fb04e53c.jpg.html
Serio warto teraz zadbać, zamiast czekać aż się zacznie straszyć a ulicy ![]()
Pewnie warto pić takie koktajle, pewnie pomagają schudnąć, ale osobiście nie jestem w stanie przełknąć tych warzywnych, owocowe, jak najbardziej, ale warzywa zdecydowanie wolę surowe.
Może to kwestia tego, że niektóre warzywne mają naprawdę mocny smak, bo nie są równoważone owocami. Ja też na przykład kocham wszystko co słone i w tych koktajlach zawsze mi brakuje słonego posmaku, ale przecież wiadomo, ze skoro mają być mega zdrowe, to mi ich nie posolą ![]()
ja je uwielbiam! sa mega zdrowe i pyszne. i zawsze robie je na bazie (nomen omen) zielonej Piwniczanki
dzięki temu mam pewnosc, ze wypiuje odpowiednią ilosć wapnia i magnezu ![]()
Od dłuższego czasu piję zielony koktajl z czterech magicznych substancji i jestem mega zadowolona z efektów! Oczyszczony organizm, lepsza cera i super samopoczucie.