Związek na odległość z osobą poznaną przez internet. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Związek na odległość z osobą poznaną przez internet.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Związek na odległość z osobą poznaną przez internet.

A więc chodzi o to że pewien czas temu poznałam Wyjątkowego chłopaka na internecie.. Wyjątkowego bo nie mogę przestać o nim myśleć, on jest inny niż wszyscy i czuję że się zakochałam.. Ale problem jest w Tym że On aktualnie jest w Hiszpanii wraca w czerwcu no ale nie wiadomo na jak długo.. Często ze sobą piszemy i rozmawiamy.. codziennie praktycznie dostaje wiadomości od Niego że mnie Kocha że tęskni że chciałby być już ze Mną... Wiem ze o może być trudne znajomi śmieją sie jak o tym słyszą ale mi naprawdę zależy na Nim... ehhh gdy pierwszy raz do mnie zadzwonił to uczucie kiedy powiedział "KOCHAM CIĘ" uczucie nie do opisania..Jeszcze nigdy tak sie w życiu nie czułam Nigdy mi tak na kimś nie zależało jak właśnie na Nim. On boi sie ze ja nie wytrzymam że go zranię bo już wiele przeszedł w Swoim życiu. Ja no cóż spotykałam sie z kilkoma chłopakami ale Nigdy od nich nie usłyszałam że Mnie Kochają..  Jak myślicie czy takie znajomości mają sens i czy ogólnie taka Miłość moze przetrwać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek na odległość z osobą poznaną przez internet.

Ja bym się mimo wszystko trzymała do tej sytuacji na dystans. Ja to już przerobiłam. Początkowo kiedy jeszcze jest to hmmmm zauroczenie, uczucie to masz chęć w tym tkwić. Ale z biegiem czasu zaczynasz cierpieć i cholernie tęsknić. Tydzień, 2, 3 miech może i wytrzymasz ale im dalej tym będzie gorzej. Ja przeżywałam takie huśtawki nastrojów, że to jest nie do opisania.

Czy to przetrwa?
Bardzo trudne pytanie. Musiałabym zapytać ile się znacie? Jeżeli nie zdecydujecie się na zmianę swojego życia np. wspólne zamieszkanie i wciąż będziedzie osobno - to nie da rady aby to było silne. Z każdym dniem się cierpi bardziej. Będziesz miała takie chwile że będziesz potrzebowała  jego osoby, zwierzenia się, przysłowiowego wypłakania sie w rękaw - a jego nie będzie.

Radziłabym nabrać dystansu do niego i nie dawać się ponosić emocjom, bo skończyć się to może ostrym policzkiem od losu, czego Ci nie życzę, bo sama do dziś nie mogę się pozbierać...

3

jak moze mowic ze kocha? widzieliscie sie wogole na zywo? jak facet Cie widzial tylko przez neta lub przez klikanie a nie spedziliscie z soba jakiegos czasu i juz mowi ze kocha to heloł ale cos z nim jest nie tak...i predzej czy pozniej to wyjdzie. wiem to bo sama to przerabialam.

4

Jeśli chcesz sprawdzić jaka to miłość to gdy zjedzie do kraju zapytaj się wprost lub wywiedz jakoś dyskretniej czy byłby w stanie dla ciebie -swojej miłości porzucić pracę w Hiszpanii i pracować w kraju, byście mogli się częściej spotykać.

5

To może ja będę tym optymistycznym płomyczkiem nadziei? Z moim mężczyzną właśnie tak się poznaliśmy i jesteśmy razem od roku na odległość. (Ja mieszkam w UK a on w PL). Czy jest trudno? Cholernie, cholernie za nim tęsknię i chciałabym już być z nim, ale najpierw musimy ogarnąć pewne rzeczy i usamodzielnić się. Rok już wytrzymujemy, wytrzymamy dłużej, bo to nie wyobrażamy sobie życia z kimś innym u boku. Żeby nie zakończyć na jednym przykładzie dam jeszcze dwa, znam małżeństwo, które poznało się na chacie i spotkali się dopiero po kilku latach, wspólnie postanowili że może coś z tego będzie i wyszło, ale ponieważ to nie moja historia więc nie wiem czy mogę wdawać się w szczegóły. No i jeszcze jeden przykład mój kuzyn poznał dziewczynę na fotce i też żyli przez jakiś czas na odległość co prawda bliższą, ale to wciąż odległość, teraz są szczęśliwą parą z dzidzią.
Z takich znajomości mogą wyjść całkiem fajne związki, ale najpierw musisz chłopaka dobrze poznać, wiedzieć jakie ma wyobrażenia co do związku, zdrady, czego oczekuje, jak wyobraża sobie wasze wspólne życie i czy na przykład uważa kłamstwo za coś złego. Wiele ludzi mówi że trzeba doprowadzić do szybkiego spotkania, ja jestem troszeczkę innego zdania, lepiej z tym poczekać, bo jeżeli kłamie, albo udaje kogoś kim nie jest z czasem to wypłynie, a wtedy na spotkaniu nie wyjdą nieprzyjemne rzeczy... No i co mogę powiedzieć? To tyle z mojej strony, chociaż pewnie wiele osób się ze mną nie zgodzi, ja mogę się podzielić jedynie moimi przeżyciami i wywodami.
Jeżeli naprawdę myślisz że to facet dla Ciebie - Warto spróbować!
Powodzenia. smile

6

Jeżeli chodzi o to aby zrezygnował z pracy w Hiszpanii sprawa wygląda tak że ostatnio rozmawialiśmy właśnie na ten temat przez telefon i On powiedział "Dla Ciebie jestem w stanie ze wszystkiego zrezygnować wszystko porzucić dom rodzinę prace" ale cóż no okaże sie co to będzie wiem że jemu jest cięzko mi też ale obiecałam mu że zaczeka.. Kto wie może kiedyś jeżeli nam wyjdzie zdecydujemy sie na wyjazd z Polski i np. w Hiszpanii ułożymy sobie życie smile Moja koleżanka jest w związku 2 lata w Polsce dzieli ich 250 km jednak jej chłopak większość czasu spędza w Niemczech zjeżdża do Polski tylko na święta.. Chciałabym aby i Nam wyszło : ) Jak na razie po spotkaniu już jak wróci mamy plany aby wyjechać gdzieś na Wakacje aby sie jeszcze lepiej poznać.. Cóż MIŁOŚĆ nie wybiera nie wiadomo gdzie znajduję sie ta nasza druga połowa smile

7 Ostatnio edytowany przez savage (2014-02-09 13:17:26)

Jestem w związku na odległość już 4-ry lata.Partner mój jest po rozwodzie i miał przeszłość -był alkocholikiem-.Od 10 lat nie pije.Nie przeszkadza mi to,ale kiedy się zapoznaliśmy on mówił mi, że za dwa lata idzie na emeryture i może zmienić miejsce zamieszkania.Dwa miesiące temu zaczełam napierać na niego by się określił co do mojej osoby jakie ma zamiary.Powiedział ,żeby się nie śpieszyć.Następnie wszystko wruciło do normalności.Postawiłam mu warunek i powiedziałam,żeby nie przyjeżdzał jak się nie określi.Dzwonił nalegał,a potem pisaliśmy na skipe.Pytałam czy tęskni powiedział,że tak.Ja natomiast nalegałam,że tak nie mogę.I na tym się zakonczyła rozmowa.Potem się dowiedziałam,że sam pojechał na miting i tańczył i odwiózł koleżanke do domu która ma problem AA.Jakoś zanim się o tym dowiedziałam pogodziliśmy się.Burza wybuchła wówczas jak mój partner robił pożegnanie w pracy ,a pracował w wojsku.Tam też pracuje jego żona.Pożegnanie robił razem ze swoim kplego w restauracji.Piekłam mu ciasta i oczywiście nie zaprosił mnie tłumacząc że by się narobiło.Nie powiedział mi że będzie jego była żona.Dopiero od znajomej się dowiedziałam ,że była.Pokłóciłam się z nim gdyż powiedziałam mu,że ja się czuje jak kurewka na wekendy Nalega ,że to nie tak ,że przemyślmy to jeszcze i nie kończmy związku.Ale w kłutni powiedział mi ,że nie zamierza nic w swoim życiu zmieniać i ze sam był przes prawie całe życie i że to co ma to sam do tego doszedł i ze jemu wystarczy.Powiedziałam ,że ja na kase nie lece potrzebny mi jest człowieka bliskość.Myślałam ,że kiedyś zamieszkamy razem.Poczułam wstręt i powiedziałam mu że mam dość takiego myślenia/.Powiedziałam mu ,że chce normalności.On jeszcze podkreślił mi że chce go zamknąć w klatce i on chce udzielać się całkowicie dla AA.Ja mu powiedziałam,że nie dyskryminuje ludzi ,ale mnie to poprostu mierzi jak widze te baby ze spuchniętymi gębami i dziurawymi muzgami i ze nie zamierzam cały czs w ty siedzić.Nie wiem co mam robić .Pomóżcie bo on nalega by przyjechać.

8

w ogóle ktoś tu jest?

9

savage napisał/a:

w ogóle ktoś tu jest?

Tak tak jestem Ja chociaż szczerze mówiąc już coraz rzadziej tu wchodzę smile

10

savage napisał/a:

Jestem w związku na odległość już 4-ry lata.Partner mój jest po rozwodzie i miał przeszłość -był alkocholikiem-.Od 10 lat nie pije.Nie przeszkadza mi to,ale kiedy się zapoznaliśmy on mówił mi, że za dwa lata idzie na emeryture i może zmienić miejsce zamieszkania.Dwa miesiące temu zaczełam napierać na niego by się określił co do mojej osoby jakie ma zamiary.Powiedział ,żeby się nie śpieszyć.Następnie wszystko wruciło do normalności.Postawiłam mu warunek i powiedziałam,żeby nie przyjeżdzał jak się nie określi.Dzwonił nalegał,a potem pisaliśmy na skipe.Pytałam czy tęskni powiedział,że tak.Ja natomiast nalegałam,że tak nie mogę.I na tym się zakonczyła rozmowa.Potem się dowiedziałam,że sam pojechał na miting i tańczył i odwiózł koleżanke do domu która ma problem AA.Jakoś zanim się o tym dowiedziałam pogodziliśmy się.Burza wybuchła wówczas jak mój partner robił pożegnanie w pracy ,a pracował w wojsku.Tam też pracuje jego żona.Pożegnanie robił razem ze swoim kplego w restauracji.Piekłam mu ciasta i oczywiście nie zaprosił mnie tłumacząc że by się narobiło.Nie powiedział mi że będzie jego była żona.Dopiero od znajomej się dowiedziałam ,że była.Pokłóciłam się z nim gdyż powiedziałam mu,że ja się czuje jak kurewka na wekendy Nalega ,że to nie tak ,że przemyślmy to jeszcze i nie kończmy związku.Ale w kłutni powiedział mi ,że nie zamierza nic w swoim życiu zmieniać i ze sam był przes prawie całe życie i że to co ma to sam do tego doszedł i ze jemu wystarczy.Powiedziałam ,że ja na kase nie lece potrzebny mi jest człowieka bliskość.Myślałam ,że kiedyś zamieszkamy razem.Poczułam wstręt i powiedziałam mu że mam dość takiego myślenia/.Powiedziałam mu ,że chce normalności.On jeszcze podkreślił mi że chce go zamknąć w klatce i on chce udzielać się całkowicie dla AA.Ja mu powiedziałam,że nie dyskryminuje ludzi ,ale mnie to poprostu mierzi jak widze te baby ze spuchniętymi gębami i dziurawymi muzgami i ze nie zamierzam cały czs w ty siedzić.Nie wiem co mam robić .Pomóżcie bo on nalega by przyjechać.

Witaj. Myślę, że potrzebny jest wam obojgu odpoczynek od siebie - tylko po to, by każde z was odpowiedziało sobie na pytanie czy warto ciągnąć w tej formie dalej znajomość. W zasadzie on odpowiedział ci,że nie zamierza niczego w swoim życiu zmieniać- ty oczekujesz od  niego jednak  tej zmiany- pragniesz być z nim i dzielić życie,. Daj mu czas- daj mu za tobą zatęsknić,. Ja  powiedziałabym mu wprost, że w związku z tym co się wydarzyło postanowiłaś na jakichś czas zniknąć, byście mogli zastanowić co dalej. Wiesz nie zmusisz go do tego, by zmienił całe swoje życie. Nieładnie się zachował podczas swojego pożegnania w pracy-  odniosłam wrażenie,że  on cie ukrywa przed "swoim światem"- zastanów się czy  TY chcesz być ciągle w cieniu  jego byłej, jego pasji ect.. Pozdrawiam:))

11

Dziękuje właśnie to zrobiłam.Przestałam dzwonić i na jego częste telefony miałam już tylko tako odpowiedż.Byłam z tobą i miałam prawo powiedzieć Ci że pewne sprawy mi się nie podobają.Powiedziałam mu też ,że to od faceta wychodzi inicjatywa co z nami dalej.Czy miałam czekać za szuflatkowana jeszcze 4-lata.Teraz już ja sama nie chce bo to by wyglądało na to ,że go do czegoś zmuszam.Myśle,że to jest chyba człowiek wyrafinowany ,który niby wydzwania ,ale rozumiem to z jego słów ,że chce wine całą zwalić na mnie,że niby to ja nie chce spotkań.Myślę ,że jezeli ustąpię to będzie to wyglądało ,że godzę się na to co było do tek pory.Jeżeli coś do mnie ma to sam rozwiąże problem,a jeżeli było mu tak wygodnie to będzie szybko szukał pocieszenia,Czy dobrze myślę?

12

Moja droga.. uważam,że powinnaś mu  bardzo wyraźnie powiedzieć jakie są powody, dla których postanowiłaś  ograniczyć na czas jakiś wasze kontakty,. Wiem,ze tylko  jasna informacja, wyraźny przekaz pozwoli uniknąć niedomówień, które jak sama pewnie wiesz są najczęstszą przyczyna nieporozumień. Wiesz oboje musicie dać sobie czas na przemyślenie czego chcecie i czy WY  widzicie przyszłość dla siebie. Tu nie można mówić- jego inicjatywa- bo to on jest facetem..WASZA  to wspólna sprawa, by racjonalnie ocenić co dalej..  Zapytaj go może jak sobie dalej wyobraża waszą znajomość? Sama powinnaś wiedzieć jakie relacje was łączyły, czy dla WAS był to poważny związek.. 4 lata znajomości to jednak kawał czasu - na prawdę przez ten czas nie potrafiliście określić się co was łączy i jaki to rodzaj znajomości?

13

Dziękuje Basiu tak właśnie zrobiłam.Pozdrawiam

14

savage napisał/a:

Dziękuje Basiu tak właśnie zrobiłam.Pozdrawiam

Życzę Ci powodzenia i szczęścia:))

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Związek na odległość z osobą poznaną przez internet.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024