Pochwalcie się, co kupujecie w internecie? Robicie zakupy tylko czasami przy jakiś ważnych okazjach w stylu prezentu pod choinkę lub urodzin, czy postrzegacie to jako łatwą formę bez zbędnego chodzenia po sklepach?
......"łatwą formę bez zbędnego chodzenia po sklepach".
Najczęściej kupuję rzeczy, za którymi albo nie chce mi się chodzić po sklepach, albo nie mogę takowej spotkać, a jak już gdzieś spotkam to jest zbyt droga.
Ja przez internet kupuje tylko książki medyczne, bo w księgarni cena jednej to wydatek od 100 do 300 zł za sztukę ;] a jak kupowałam przez neta to mam 9 książek i zmieściłam się w 7 - 8 dychach ![]()
Często zakupów w Internecie nie robię, ale dosyć systematycznie i wcale nie w okresach świątecznych. Co kupuję w Internecie? Dokładnie tak jak Catwoman, czyli jak czegoś nie umiem znaleźć bądź nie wiem gdzie czegoś szukać lub kiedy cena jest znacznie niższa niż w sklepie stacjonarnym.
Czego nie kupuję? Rzeczy drogich, na gwarancjach. Choć może nie, że nie kupuje wcale, ale wybieram takie sklepy internetowe, które mieszczą się w moim województwie i mają swoje stacjonarne siedziby.
Ja kupuję kosmetyki w internecie, bo najtaniej... szczególnie jak znajdziesz dobrą drogerię internetową z mega promocjami. Nawet mam swoją ulubioną z kosmetykami z zachodu.. lepsze to niż wydawanie fortun na kosmetyki dostępne w sklepach stacjonarnych...
Bardzo długo kupowałam w internecie przede wszystkim książki i to takie, których nie można zdobyć w sklepach. Przede wszyskim anglojęzyczne. W Polsce nie ma zbyt wielkiego wyboru, w temacie pracy z porcelaną.
W starym roku nadeszły zmiany. Nie chciało mi się łazić po sklepach przed świętami. Miałam sporo pracy i zamówiłam wszystkie prezenty pod choinę przez internet. Potem jeszcze miałam do wykonania kilka telefonów za granicę. A że w sumie sporo by kosztowały, to zaczęłam grzebać w internecie za tańszą opcją. No i następny zakup- paysafe, żeby zadzwonić. Obecnie kupuję coraz więcej.
Czasem kupuję przez internet ciuchy, np. z Desiguala, którego w Norwegii praktycznie nie ma (a jak już gdzieś znajdziesz to jest jeszcze bardziej kosmicznie drogi niż zazwyczaj...) albo z Mango, bo jednak na stronie internetowej mają większy wybór, a w razie czego nie muszę odsyłać tylko mogę zwrócić do dowolnego sklepu w Norwegii, czy gdziekolwiek. Poza tym regularnie kupuję kosmetyki ze Stanów: tanio i większy wybór. Zresztą lubię ten okres oczekiwania na paczkę
Książki bym pewnie też na ebayu kupowała, gdyby nie fakt, że większość i tak mogę ściągnąć z neta ![]()
Ja na allegro zaglądam i nawet dość często kupuję Do księgarni intranetowej również, a nawet spożywkę kupuję na frisco zwłaszcza takie duże i ciężkie produkty, proszki do prania, kilka zgrzewek wody mineralnej na przykład i wiele innych rzeczy po które nie chce mi się wychodzić z domu ![]()
Ja kupuję często i wszystko,ubrania,kosmetyki,chemię gospodarczą,trwałe artykuły spożywcze.Po prostu w stacjonarnych sklepach jest za mały wybór.Wygodniej jest mi zobaczyć w sieci czy dany towar jest dostępny,wykonać przelew i za trzy dni mam go u siebie w domu.Zakupy internetowe jak dla mnie są fantastyczne.
Głównie akcesoria do e-papierosów.
Artykuły plastyczne.
Czasem książki/ebooki jak trafię na okazję.
Czasem jakieś bibeloty, biżuterię jak coś mi wpadnie gdzieś w oko.
Bilety na koncerty. ;-)
Nigdy natomiast nie kupuję ubrań, butów, perfum (chyba, że znam i ze sprawdzonego źródła), mam nieszczególnie idealną figurę, większość ciuchów zwyczajnie na mnie źle leży, stopy mam na dość wysokim podbiciu za to wąskie, więc z butami też jest różnie. Fajnie, że do e-sklepu też mogę oddać towar, ale zbankrutowałabym na przesyłkach nie wspominając o problematycznym wystawaniu w kolejkach na poczcie.
No jeśli chodzi o buty to też wolę nie ryzykować, raz kupiłam i okazały się za duże i już nigdy więcej nie kupię. No ale inne rzeczy to nawet chętnie, teraz znowu zamówiłam pieluchy, chusteczki i inne akcesoria dla dzieci.
Nienawidzę kupować przez internet xD Zawsze są jakieś problemy, kiedyś kupowałam na allegro było normalnie, po paru laatch pozmieniali coś w funkcjach, klikałam opłatę druczkiem nigdzie nie można tego było zatwierdzić więc klikałam że chcę w jakimś payu płacić, żeby zatwierdzić, a potem wysyłałam pw do sprzedawcy że to przez przypadek i wyjaśniałam że zapłacę druczkiem xD Nie wiem, zawsze dobre były z nimi układy, aż trafił się taki co się zaparł- jak dałaś Payu to ma być Payu. A dwie rzeczy na raz kupiłam u niego
I mi dali 2punkty ostrzeżeń, za 3cim miałabym blokadę. No to w końcu wzięłam lenia z dupki i poszukałam ich emaila, zapytałam jak to robić xD Wyjaśnili mi. Dziś już umiem robić tam zakupy xD Innym razem, a było to niedawno kupowaliśmy lodówkę. No i było trzeba ustalić dzień przywiezienia jej do domu, a tam coś w opcach tylko piątek i jeszcze kiedyś można było kliknąć. A nie pasowało. No to ja nie kliknęłam nic i wysłałam im meila żeby ustanowić datę. Nie odpisali wcale xD I wtedy mama zadzwoniła do nich, pół godziny próbowała się dodzwonić, a oni że to trzeba ustanowić datę podczas wysyłania wszystkiego, a się okazało że można w dzień inny niż piątek i ten drugi, tylko ja nie wiem jak to szło zaznaczyć bo nie szło, a mama była ze mną i sama widziała xD No i w ogóle były problemy. Niedawno kupiłam komputer to ciągle zmieniali datę przywozu. Najpierw we wtorek, potem za 3dni, potem był weekend, potem wyszło że we wtorek, ale ciągle dochodziły maile o zmianie xD Najlepsze było jak kupiłam krzesło i też trzeba było dzownić, babka mówiła że wcale nie kupiłam
A potem się okazało że to ich wina. Zawsze są problemy z tymi zakupami przez internet xD A co kupuję. Ubrań nigdy bo można nie trafić w miarę. Ogólnie to jakieś tam rzeczy typu kredka do oczu, przylepiane literki do klawiatury, walizka podróżnicza, rózne takie na allegro. Rzeczy do domu, meble, sprzęt. Kupuję też gadżety związane z mangą i anime na stronie ![]()
13 2014-06-30 14:34:55 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-06-30 14:43:32)
Oczywiście że robię zakupy przez internet, choć nie ukrywam długo zajęło mi to aby się przekonać do takiej formy zakupów. Najwięcej kupuję na allegro, ale większe zaufanie ma do księgarni, sklepów z grami czy sklepów kosmetycznych. Chociażby z niedozwolony link bardzo często kupuję kosmetyki.
14 2014-06-30 14:52:06 Ostatnio edytowany przez vinnga (2015-02-23 15:08:26)
Ja czasem ubrania kupuje bo we moim mieście cieżko o fajny ciuch, a pracuje i nie mam czasu na bieganie po sklepach...czesto więc latam po stronach w neciei szukam fajnych ubran... w ten sposob kupilam ładna i niedroga sukienke na stronie spam, zawsze się obawialam kupowac w ten sposób, a tu sie przełamałam i nie żałuje bo sukienka jest prześliczna ....
Fajnie, że do e-sklepu też mogę oddać towar, ale zbankrutowałabym na przesyłkach nie wspominając o problematycznym wystawaniu w kolejkach na poczcie.
Ostatnio coraz częściej korzystam z tak zwanych "szybkich zwrotów". Sklepy mają podpisaną umowę z InPost-em (przypuszczam, że ryczałtową), dlatego zwrot do paczkomatu odbywa się na ich koszt. Jednym słowem mnie to nic kosztuje. Naprawdę świetna sprawa! ![]()
Ja jestem nałogową poszukiwaczką okazji na serwisach z ciuchami ![]()
Wszystko, co już widziałam i mierzyłam w sklepie próbuje znaleźć w sieci ![]()
17 2014-07-02 10:46:18 Ostatnio edytowany przez fujitsu (2014-07-02 10:47:46)
Ja nigdy nic sensownego nie mogłam znaleźć w stacjonarnych sklepach,albo nie było mojego rozmiaru,albo kolor nie taki.
Odkąd kupuję w internecie mam najlepsze,najmodniejsze ubrania.Widzę co jest dostępne,znam swój rozmiar dokładnie więc nie mam problemu ze zwrotami,w ciągu dwóch dni mam towar we własnym domu.Kupuję w taki sposób dosłownie wszystko,oprócz łatwo psujących się towarów spożywczych.Zakupy w sieci to dla mnie super sprawa.
18 2014-07-23 10:42:09 Ostatnio edytowany przez vinnga (2014-07-23 11:40:05)
Ja najczęściej kupuję ubrania i kosmetyki. Nie chcę mi się biegać po tych zatłoczonych sklepach. Stawiam raczej na wygodę
ostanio znalazłam w sieci na allegro fajny sklepik SPAM, sprowadzają ubrania z Niemiec i ceny są na prawdę bardzo niskie, a ubrania modne.
Rzadko robię zakupy w sieci. Ale, gdy nadarzy się fajna okazja, to nie omieszkam wrzucić czegoś do koszyka. Najczęściej kupuję książki i kosmetyki. Często korzystam z bonów zniżkowych i opcji 'darmowa wysyłka'. Niestety, nie mogę przekonać się do kupowania ubrań - lubię mieć możliwość przymiarki, sprawdzenia, jak się w tym czuję, etc. Chociaż zeszłej jesieni kupiłam na allegro kalosze, które świetnie się sprawdzają. Aaaaa, i jeszcze kiedyś, kiedyś - prostownicę do włosów.
Ja na przykład bardzo często kupuję w sieci - po prostu nie za bardzo mam czas latać po sklepach
No i przyznam szczerze, że jestem skąpiradłem, więc szukam promocji, okazji i zniżek. Często kupuję w sklepach w stylu Eurobon, albo szukam kuponów zniżkowych.
21 2014-08-19 21:14:55 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-08-19 21:47:48)
Też szukam gdzie taniej, najczęściej na spam, ale wolę już potem podjechać jak coś znajdę. Zakupy przez neta są niby wygodne, ale potem trzeba siedzieć w domu i czekac na przesyłkę, albo gdzieś po nią iść. Ale zdarza mi się, też głownie książki na alegro, zwłaszcza jak inną drogą są już nieosiągalne.
dużo kupuję przez internet, głownie biżuterie, ciuchy kosmetyki czy jakieś rzeczy do domu, czasem nawet buty. Dużo też sprzedaję przez allegro, bo gdzieś muszę sie pozbywać nadmiaru ciuchów robiąc miejsce na nowe
. Sprzedając na allegro miałam przez pewnien czas spory problem z wysyłką. Poczta Polska kilka razy zgubiła moją paczkę i były mega problemy, teraz przerzuciłam sie na firmę spam która współpracuję z dhl'em. Jak na razie nic mi nie zagineło. Mam nadzięje że tak bedzie dalej.
Ja w internecie kupuje bardzo często. Soczewki kontaktowe (ostatnio nawet okulary bo dostałam darmowy voucher i zaplacilam tylko za przesylke
), ubrania (oprócz bluzki, to zawsze muszę przymierzyć), torebki i herbaty... Jest po prostu taniej. A że kupuje w penych sklepach to nie mam sie czego bać ![]()
24 2014-09-08 22:49:31 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-03 12:11:46)
A ja po prostu serfuję i przeglądam sklepy tak bez zobowiązań najczęściej na [spam] bardzo fajny serwis internetowy, dużo sklepów podzielonych na kategorie i podkategorie przyjemnie tak sobie "pochodzić" po sklepach.
25 2014-09-11 09:40:09 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-10-03 12:12:22)
Dobrze, że dyskusja się nadal ciągnie, bo chciałam się z wami podzielić inną stronką którą ostatnio znalazłam [spam]. Właściwie to moja siostra ją znalazła jak kupowała swojej córce przybory do szkoły. le oprocz zniżki na wyprawkę mają też sporo innych zniżek np na zakupy w zalando, c&a, douglas i w ogóle to chyba wszedzie do takich znanych marek. Fajne to. Ktoś może korzystał jeszcze?
Super opcja z tymi zakupami w internecie. Ja będąc na macierzyńskim zamawiam sobie wszystko do domu, jak coś mi nie pasuje to zwracam - mam do tego prawo. Zawsze sprawdzam sklep przed zakupem, wolę sobie czasem coś darować nawet jak mi sie bardzo podoba niż stracić kasę. A płacąc przez swoje iPko też nie mam jakiś watpliwości - jakos nigdy mnie nic nie milego nie spotkało. Niedługo będe e-zakupoholiczką
A wy często kupujecie przez neta?
No jasne ! Zakupy przez internet to mój raj. Po pierwsze mega wygodnie a po drugie bezstresowo i szybko. Jak chcę poczytać o jakimś produkcie zanim go kupię to sobie czytam a nie, że mnie baby stojące w rossmanie przy regale z kremami popychają łokciami i nawet nie zdąże zerknąć na etykietke a już muszę się przesunać bo fala napiera..
Przez Internet kupuję głównie:
^ książki - w dyskontach, bo taniej. W Necie kupuję też wszystkie rzadkie pozycje, których w "realu" księgarnie mogą na stanie nie mieć.
^ Kosmetyki - używam niemalże wyłącznie wegańskich, staram się, by wszystkie były nietestowane na zwierzętach (na d o w o l n y m etapie produkcji) a mam dosłownie dwie "naziemne" drogerie, które spełniają te warunki.
^ Galanterię.
^ Próbki niszowych perfum.
^ Prezenty gwiazdkowe. Dla wygody i zaoszczędzenia czasu. Wówczas na listę zakupów trafia nawet biżuteria, ale internetowe sklepy polskich jubilerów nie są zbyt profesjonalne w porównaniu z e-drogeriami.
Do tej pory nie kupiłam jeszcze ubrań, ale być może wkrótce się to zmieni. Przymierzam się do kupienia bluzy i koszulki dla szwagierki. Jeśli zdobędę jakiś t-shirt, który ostatnio nosi, porównam wymiary z szablonami prezentowanymi przez sklep.
Też szukam gdzie taniej, najczęściej na spam, ale wolę już potem podjechać jak coś znajdę. Zakupy przez neta są niby wygodne, ale potem trzeba siedzieć w domu i czekac na przesyłkę, albo gdzieś po nią iść. Ale zdarza mi się, też głownie książki na alegro, zwłaszcza jak inną drogą są już nieosiągalne.
Wiele sklepów internetowych współpracuje z całodobowymi punktami odbioru lub kioskami. Możesz wybrać najbliższy w Twojej okolicy, który oferuje usługę i do niego zamawiać a nawet nadawać paczki.
Ja kupuję dużo ciuchów, książki, kosmetyki, rzeczy przydatne w domu, ogólnie wszystko, czego nie muszę osobiście oblukać. Mój ostatni nabytek to świetna tunika dzianinowa z golfem, super ciepła, szczególnie rano w pracy, kiedy kaloryfery jeszcze nie nagrzane ![]()
Lubię robić zakupy na allegro, bo tam jest zwykle o wiele taniej i jest większy wybór. Często też można trafić na rzadkie przedmioty, których nie ma w zwykłych sklepach, albo są już w ogóle wycofane ze sprzedaży.
Długo by wymieniać bo kupuję w necie prawie wszystko, teraz jestem na etapie kompletowania jeszcze podręczników na matras.pl ale już upatrzyłam też i książki dla siebie. Nie kupuję tylko butów, mam niestandardową stopę ![]()