Partner się stara, a ja nie umiem tego docenić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Partner się stara, a ja nie umiem tego docenić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Partner się stara, a ja nie umiem tego docenić

Witam. Może Wy mnie popchniecie do zmian, jesteście moją ostatnią szansą. Jestem z partnerem 4 lata, od miesiąca mamy kryzys, ogromny. Na wstępie powiem, że prawiw 3 lata temu mieliśmy taką sytuacje, że zaczęła się do niego przymilać znajoma, on nie zauważał jej złych intencji i ulegał jej, w końcu po 4 miesiącach to ona była ważniejsza i pomimo tego, że do niczego między nimi nie doszło, rozstaliśmy się, bo nie dawałam sobie już rady z tym, żeby uświadomić mu że robi źle. Ocknął się i następne 3 lata było naprawdę świetnie. Do czasu. Pare miesięcy temu przypadkiem spotkał się ze starą znajomą i poszli na piwo. W ciągu tych paru miesięcy oddalił się ode mnie, poświęcał mi mniej czasu i wydawał mi się dziwny. Z doświadczeń z przeszłości zaczęł walczyć by go "naprostować" na dobrą drogę. Nic do niego nie dochodziło. Tydzień temu wybuchłam, uświadomiłam mu, że ma ostatnią szanse żeby oprzytomnieć i wyznałam mu wszystko co leży mi na sercu. Prawie się rozstaliśmy. Załapał, że ja już nie mam siły na takie gierki i zaczął się starać. Najpierw udowodnił mi pokazując mi historie połączeń i sms-ów z faktur, że z tą koleżanką spotkał się tylko 3 razy w ciągu tych miesięcy. Później dał mi hasła do wszystkiego i powiedział, że mogę wszystko posprawdzać, że on zrobi wszystko żebym mu uwierzyła. I naprawdę widzę, że się stara,  rozmawia ze mną szczerze o wszystkim, mogę go zapytać o każdą obawe i zaraz mi wszystko wyjaśni, stwierdził, że nie będzie utrzymywał kontkatu z tą koleżanką skoro to niszczy nasz związek, że ona nigdy nie była dla niego ważna, po prostu rozmawiał z nią, bo chciał wiedzieć jak inni ludzie żyją, a nie ciągle te same osoby. Wie, że zrobił źle, wie że jest winny tego, że mu nie ufam i na każdy sposób stara mi się pomóc i udowodnić, że jestem najważniejsza. Problem w tym, że gdy jestem przy nim, każde jego starania widze, są dla mnie ważne. Ale gdy tylko zostaje sama to odrazu wszystko wraca, mam wrażenie, że to wszystko nie ma sensu i że on nie chce ze mną być. Wiem, że problem jest w mojej samoocenie, jestem dla siebie najgorsza więc jak mogę czuć się najlepsza dla niego. Bardzo boje się, że zniszczę ten związek, a wiem, że to jest ta jedyna prawdziwa miłość. Miesiąc temu stracił prace, ale dzisiaj był na szkoleniu i dostał nową, na nocki. Jutro mieliśmy się spotkać, ale ma ważne badania w medycynie pracy i nie wie ile mu to zajmie. I ja już w ryk, że znowu mnie zawodzi.  Z jednej strony powtarzam sobie, że on to wszystko robi dla nas (żebyśmy zamieszkali razem), stara się dla naszego związku, a z drugiej strony czuje, że jestem brzydka, okropna i zaraz zechce znaleźć sobie inną kobietę. Nie wiem jak z tym walczyć, bo on jest teraz w stosunku do mnie w 100% uczciwy i dobrze wie, że potrzebuję czasu by mu na nowo zaufać, ale ja nie umiem tego docenić. Ratujcie mnie, otrzeźwijcie mnie, bo zepsuje związek, który jest dla mnie najważniejszy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Partner się stara, a ja nie umiem tego docenić

Przesadzasz i to grubo. Chłopak jest z Tobą w 100% szczery. Zabraniasz mu się po prostu spotykać że znajomą jeśli on jest szczery z Tobą. Pragniesz żeby był tylko twój i tylko dla Ciebie. Ale on też może mieć trochę swojego życia. Miał badania dotyczące pracy, a ty w ryk że Cię zawiódł, jejku to nie od niego zależało że tak wyszło. A jak by pracy nie miał to też by było źle. No masz rację, masz cudowny związek i bardzo oddanego chłopaka i doceń to.

3

Jesteś zapewne brzydka, okropna, gruba, nudna i natrętna. Swoją wartość opierasz na chłopaku i robisz sceny, żeby siebie dowartościować, żeby poczuć, że on będzie walczył, ale za jakiś czas mu się znudzi, bo ileż można i poszuka sobie innej.

4

Zdajesz sobie sprawę, że masz zaniżoną samoocenę, że nie ufasz swemu partnerowi, że niszczysz związek swymi bezpodstawnymi podejrzeniami i brakiem zaufania. Mimo to robisz mu draki, "uświadamiasz" go, że robi źle i ma ostatnią szansę, oznajmiasz mu, że nie masz "sił na takie gierki" i prosisz nas tutaj o otrzeźwienie. Nie jesteś trzeźwą i przytomną? Czyżby? Nie masz siły na takie gierki? Przestań grać.

To, co robisz wobec tego mężczyzny, jest czystą żywą manipulacją.
Jakim prawem tak podle traktujesz człowieka? Jakim prawem posuwasz się do tak perfidnej gry?
Twoje kiepskie mniemanie o sobie nie jest żadnym usprawiedliwieniem.

Edit:
A może opisana historia jest bajką? hmm

5

Dziewczyno ogarnij się bo zniszczysz całkowicie ten związek ! Facet mówi Ci prawdę, widać, że się stara, a Ty masz do niego jakieś chore pretensje ! ;/ Ma ważne badania, a Ty płaczesz, że Cię zawiódł ? Normalna jesteś ? ;] Przecież to nie od niego zależy to raz, a dwa na pewno mu zależy na tej pracy skoro miesiąc temu stracił poprzednią. Poza tym każdy ma prawo pogadać z kimś innym niż tylko z partnerem, a nie dusić się w związku i nie móc do nikogo innego się odezwać. Masakra, zejdź na ziemię i przestań cudować.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Partner się stara, a ja nie umiem tego docenić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024