Za chuda - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Za chuda

Cześć dziewczyny,

Nie wiem na co cierpię, nie wiem jak to nazwać. Moją obsesją jest moja waga. Ale nie jest to typowy problem, ponieważ ja w mojej opinii jestem wciąż za chuda. Nienawidzę chudości, nie podobam się sobie chuda, nienawidzę siebie i jak chudnę to mogę nie wychodzić z domu (wychodzę, bo się  zmuszam), ale najchętniej przesiedziałabym w domu. Problem w tym, że czasami w ogóle nie chce mi się jeść. Dziś mam okres, mam straszne mdłości i cokolwiek włożę do ust chce mi się wymiotować.

Ważę jakieś 56/57 kilo mam 163 cm wzrostu. Nie jestem chyba jakaś przesadnie szczupła, ale koleżanki w pracy są większe, albo mi się wydaje. Jak byłam młodsza byłam szczupła, ważyłam jakieś 48 kilo i wszyscy mówili mi, że jestem za chuda. Nie wiem, może boję się , że te czasy powrócą?

Mam 27 lat i nie mam chłopaka, nie potrafię zaakceptować swojego działa. Ważę się codziennie po kilka razy. Chciałabym jeść więcej, ale nie mogę.
Nawet nie wiem, jak nazwać tego typu problem, czy to choroba?

Proszę pomóżcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Za chuda

Łatwo obliczysz, że Twoje BMI wynosi około 21,5, a więc wagę masz w normie i niepotrzebnie się martwisz. Wyjdź sobie raz dziennie na spacer, to poprawi Ci się humor i apetyt.

3

Faktycznie, takiwiatr dobrze pisze - Twoje BMI jest w normie. Spróbuj może trochę poćwiczyć - niektóre z nas maja taką budowę, że odrobina ćwiczeń pomaga ukształtować sylwetkę, dotyczy to często szczupłych osób smile

4

Ja mam 25 lat, 168cm i waże zaledwie 50 kg i jak myślisz która z nas wygląda lepiej ? Napewno Ty! Ja też uważam że jestem za chuda i nawet wszyscy mi to mówią w twarz. Niestety tak samo jak ty nie potrafię przybrać parę kilo ponieważ mam słaby apetyt czasami cały dzień potrafię nie jeść i wcale nie czuję głodu. Nie wiem co ci poradzić bo mam wrażenie że Ty wcale nie masz problemu.... a moim rekordem było 45kg.... i także nie mialabym ochoty na taka wage raz jeszcze. Powodzenia!

5

Witam,
Borykam się z podobnym problemem tylko że ja jem, i jem ciągle ważę 44 kg przy wzroście 167. jestem wychudzona a nie chuda. Jem o każdej porze dnia i nocy i nie zawsze zdrowe potrawy. Robiłam badania i nic nie wyszło. Nie mam towarzysza. Jeśli ktoś zna magiczny sposób na przytycie to proszę o poradę smile

6

kasiakan napisał/a:

Witam,
Borykam się z podobnym problemem tylko że ja jem, i jem ciągle ważę 44 kg przy wzroście 167. jestem wychudzona a nie chuda. Jem o każdej porze dnia i nocy i nie zawsze zdrowe potrawy. Robiłam badania i nic nie wyszło. Nie mam towarzysza. Jeśli ktoś zna magiczny sposób na przytycie to proszę o poradę smile

Może nie zrobiłaś wszystkich odpowiednich badań? Ile kcal dostarczas sobie w ciągu doby? Badałaś tarczycę? Jak długo to się utrzymuje? Chudniesz czy utrzymujesz wagę? Sprawdzali Cię pod kątem problemów z wchłanianiem? nietolerancji? jakiś zaburzeń motoryki?
nie wiem, nie jestem lekarze ale szukałabym dalej!

7

Robiłam wszystkie badania: endokrynolog, gastrolog itd. i nic wszystkie badania są w normie.
Dziennie dostarczam organizmowi około 3500kcal.
Ogólnie to waga waha mi się między 46 a 42. Nawet prowadziłam dziennik żywieniowy przez miesiąc z kontrolą wagi lekarz powiedział że nie wie jakim cudem schudłam kilogram zamiast przytyć.

8 Ostatnio edytowany przez silkytouch (2014-01-20 09:12:08)

kasiakan napisał/a:

lekarz powiedział że nie wie jakim cudem schudłam kilogram zamiast przytyć.

skoro lekarz nie wie dlaczego tak jest, to poszukaj innego lekarza, może ten nie ma zbytniego doświadczenia z takim problemem
Można być szczupłym, ale wychudzenie nie jest stanem normalnym. Gdzieś musi być przyczyna! A nerwy/psychika i szybkość pasażu treści pokarmowej przez układ pokarmowy? Okres masz normalnie? Jak Twoje włosy? Paznokcie? Skóra? w jakiej kondycji?
Szukaj, szukaj, szukaj!!
Nie odpuszczaj!

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024