Pulchna czy chuda - najnowszy trend urody? - Netkobiety.pl

Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

#1 2007-08-21 23:55:08

Trendi
Gość Netkobiet

Pulchna czy chuda - najnowszy trend urody?

Jaki teraz panuje trend, bo już się pogubiłam...Teraz są modne sylwetki chude czy pulchniejsze???

#2 2007-08-22 22:03:29

Maryline
Niewinne początki

Re: Pulchna czy chuda - najnowszy trend urody?

Wydaje mi się,że wysportowana i taka fitnessowa, czasy chudzielców minęły:) i chyba dobrze, bo wcale nei sa ładne dziewczyny, które mają same kości powleczone skórą..Jennifer Lopez ma fajna kobiecą sylwetkę- taniec i ruch dużo dają:)

#3 2009-01-25 10:31:20

Aneczka
Wróżka Bajuszka

ani nie patyczaki ani pączki...
poprostu waga prawidlowa...
przykladowo masz 1.65 cm wzrostu to mozesz wazyc od 50 kg - 66 kg
tzn wskaznik BMI wink
pozdrO

~ ` Musisz uwierzyć w siebie , bo wiara czyni cuda ! ~ `

#4 2009-01-25 10:46:39

Anna
100% Netkobieta

Zdrowa i szczęśliwa kobieta wygląda najlepiej moim zdaniem bez względu na to czy jest szczupła czy grubsza.
Maryline napisała; "czasy chudzielców minęły:) i chyba dobrze, bo wcale nei sa ładne dziewczyny, które mają same kości powleczone skórą" a co z dziewczynami, które są szczupłe, bo tak mają i taka ich urodza, mają się zamknąć w domach, bo ich czasy minęły?

"Nie ma przymusu religii. Prawość wyróżniła się od nieprawości. (K2:256)"

#5 2009-01-25 12:21:02

Medlaine
Wróżka Bajuszka

Maryline napisał:

Wydaje mi się,że wysportowana i taka fitnessowa, czasy chudzielców minęły:) i chyba dobrze, bo wcale nei sa ładne dziewczyny, które mają same kości powleczone skórą..Jennifer Lopez ma fajna kobiecą sylwetkę- taniec i ruch dużo dają:)

Myślę,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Ja jestem chudzielcem.170 cm na 57 kg. Ale nie czuje się jakos specjalnie nie modna...Moge na siebie założyć wszystko i we wszystkim dobrze wyglądam...smile wiec raczej nie bedę się tuczyła....by wyglądać jak trendowa Jennifer smile

"... Aniele mój Ty wiedziałeś i cierpiałeś tak jak ja...przyrzekam Ci więc,że każdy mój dzień będzie światłem tych,którzy zgubią się..."

#6 2009-01-25 16:31:33

atina
Zbanowany

Najważniejsze żeby czuć się dobrze we wlasnym ciele,oczywiście że  skrajności- otyłość,czy straszna chudość mogą świadczyć o jakiś chorobach i wtedy należy się tym martwić.

Miłość - to dwie dusze w jednym ciele. Przyjaźń - to jedna dusza w dwóch ciałach. A gdy miłość łączy się z przyjaźnią, powstaje wówczas jedność podwójna i zupełna.

#7 2009-02-26 21:52:26

begar
Wkręcam się coraz bardziej

Modna jest szczupła sylwetka- w dalszym ciągu. Dlaczego? Bo taka promuja media, gazety, tv... Jedyna zmiana są delikatne zaokraglenia- pupa, biust (często sztuczny, bo przy szczupłej sylwetce trudno o taki) a` la modelki Adriana Lima, Giselle...

#8 2009-02-26 22:28:34

noelle87
Moderator

a co jeśli w modzie są szkielety to będziesz się chorobliwie głodziła, natomiast jeśli pączuszki to będziesz objadała się by przytyć? i wszystko to bo moda? człowiek powinien dobrze się czuć, zdrowie jest najważniejsze! moda przeminie a człowiek może być sobą, bez względu na wszystko!

"Zamieszkałam Cię w sobie na codzień... smile zamówiłam już lampę i sofę!"

Regulamin forum NETKOBIET - UŻYTKOWNIKU- koniecznie przeczytaj!

#9 2009-02-26 22:43:43

niki
100% Netkobieta

ja osobiście nie podążam za modą i niespecjalnie przejmuję się swoim wyglądem
lubię siebie taka jaka jestem i jeśli to komuś się nie podoba, to ta osoba ma pecha

każdego dnia człowiek walczy o przeżycie

#10 2009-06-13 19:19:31

vidomina
Wróżka Bajuszka

a tam trend. Każdemu podoba się coś innego. Ważne, żeby czuć się dobrze w swoim ciele ;]

Chodzić swoimi ścieżkami...

#11 2009-06-14 10:22:20

Dahna
Dobry Duszek Forum

Anna napisał:

Zdrowa i szczęśliwa kobieta wygląda najlepiej moim zdaniem bez względu na to czy jest szczupła czy grubsza.
Maryline napisała; "czasy chudzielców minęły:) i chyba dobrze, bo wcale nei sa ładne dziewczyny, które mają same kości powleczone skórą" a co z dziewczynami, które są szczupłe, bo tak mają i taka ich urodza, mają się zamknąć w domach, bo ich czasy minęły?

No właśnie ja jestem chuda nie z własnego wyboru tylko taka moja uroda

#12 2009-06-14 11:06:30

STEFCIA
Dobry Duszek Forum

Ja jestem za gruba 178 cm 76 kg  moje piersi są małe w stosunku do caości.(B) Choć mam wysportowaną sylwetkę.więc chyba zawsze jest jakieś ale.wyglada na to że jestem beztrendowa

#13 2009-06-14 11:48:03

Sarenka
Przyjaciółka Forum

Ja przez całe życie jestem bardzo szczupła i podoba mi się to wink a takie pączki też dobrze wyglądają wink Oczywiście bez przesady z tą nadwagą ale dziewczyny facet lubi za co złapać xD

Za uśmiech nie płacisz, z uśmiechem nie tracisz, gdy innych trzęsą nerwy, Ty uśmiechaj się bez przerwy wink

#14 2009-06-15 17:52:36

upsss...
Na razie czysta sympatia

Jakie kobiety są w modzie?

No raczej te uśmiechnięte i zadowolone z siebie ;D
Naburmuszony kaloryfer chyba do modnych nie należy.

"mam kota na gorącym dachu mojej głowy,
on czuwa nad smakiem i kolorem moich nocnych spraw,
chociaż ciemno-on w środku się żarzy
w mroku błyszczy, ja mruczę i marzę, że..."

#15 2009-06-15 20:13:03

Tiff
Przyjaciółka Forum

ja mam 172 cm i ważę 55 kg, a nie jestem nie wiadomo jak chuda, w dodatku dużo jem big_smile
ważne żeby nie być otyłym, bo to już choroba- to samo tyczy się anoreksji, dziewczyny dbajcie o siebie i kochajcie swoje ciało, bo najważniejsze jest serce, które wasz mężczyzna powinien pokochać smile

STEFCIA napisał:

Ja jestem za gruba 178 cm 76 kg  moje piersi są małe w stosunku do caości.(B) Choć mam wysportowaną sylwetkę.więc chyba zawsze jest jakieś ale.wyglada na to że jestem beztrendowa

a ustosunkowując się do Twojego postu mogę stwierdzić, że wcale nie jesteś gruba- jesteś wysoka, to i Twoja waga nie będzie przecież wynosiła 40 kilo, no i co Ci po tym jakbyś schudła- wyglądałabyś jak znak drogowy, bo Twoja głowa nie byłaby proporcjonalna co do reszty ciała; kochaj siebie właśnie taką, bo każda kobieta sama w sobie jest special wink

Nie mam wrogów, to wrogowie mają mnie!

#16 2009-06-16 00:43:07

harmony11
100% Netkobieta

ja mam 170 i ile bym nie jadła 50 kg ; ] Myślę, że modne są dalej cycate chudzielce z billboardów, ale realia już nie są takie okrutne chyba dla nas smile

Nie można uciec od samego siebie przenosząc się z miejsca na miejsce - E. Hemingway

Ostatnie tematy :

Stopka forum