Temat: Iladian direct plus & Lactovaginal

Witam wszystkie Netkobietki!
Obecnie przebywam za granicą, gdzie sprawdzeni i polecani ginegolodzy często bagatelizują problemy intymne, o których ja i inne znajome opowiadają. Ginekolodzy tutaj są na prawdę bardzo drodzy (w przeliczeniu na polskie złotówki płaci się około 400zł za wizytę, ponieważ są to "specjaliści". Tutaj do ginekologa chodzą praktycznie tylko ii wyłącznie kobiety w ciąży a po tabletki antykoncepcyjne chodzi się do normalnego stałego lekrza, gdzie nie przeprowadzane są żadne badania- MASAKRA!) Także nie piszcie proszę, że mam skontaktować się z lekarzem ponieważ na prawdę na tę chwilę nie mam takiej możliwości. W Polsce będę dopiero za około pół roku, dlatego muszę Was spytać o opinię dwóch preparatów, które przywiozła mi moja przyjaciółka, która na jej szczęście nigdy nie borykała się z takim problemem jak ja, więc wzięła to co farmaceutka jej poleciła.
Dwa preparaty jak w temacie: Iladian direct plus oraz Lactovaginal, gdzie Lactovaginal to probiotyk a Iladian direct plus to zwykły środek. Moim problemem są uciążliwe upławy. Używam płyn do higieny intymnej Lactacyd, który zawiera kwas mlekowy i ma bodajże 3,5Ph tj. optypalne Ph jakie jest optymalne dla naszych okolic intymnych (na inne płyny do higieny intymnej miałam uczulenie). Czasami po stosunku odczuwam pieczenie, i czasem pieczenie podczas oddawania moczu. Lecz pieczenie co się pojawia ów kilka razy w miesiącu nie jest tak wkurzające jak te piekelne upławy.

Także czy jest któraś z Was, która ma podobne problemy? Czy na ów problemy lepiej jest zażyć Iladian direct plus? Ponieważ czytałam, że jest dużo Kobiet, które nie są zadowolone z tego produktu... A Lactovaginal jest tylko probiotykiem... Czy moje dolegliwości wystarczy probiotyk??

Bardzo proszę Was o radę! :-)
Serdecznie Was pozdrawiam i całuję :-*

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Iladian direct plus & Lactovaginal

Przykro mi, ale żaden z tych leków nie zwalczy upławów.
Prawdopodobnie masz infekcję. Pomoże tylko lekarz ginekolog i przez niego przepisany odpowiedni lek.

3

To będę musiała się pomęczyć...
Dziękuję za odpowiedź

4

liliova38 napisał/a:

To będę musiała się pomęczyć...
Dziękuję za odpowiedź

Powodzenia.
Możesz mieć też nadżerkę, która powoduje silne upławy.
Nieleczona może prowadzić nawet do raka szyjki.
Także jeszcze raz radzę Ci iść do specjalisty.

5

Też tak sadzę. O takich problemach raczej nie pisze się na forum tylko od razu kieruje do specjalisty. Żadna z nas nie pomoże na odległość, przecież nie przepiszemy Ci leku nie jesteśmy też raczej specjalistkami. Najlepiej upewnić się w gabinecie lekarskim i dokładnie wypytać lekarza  o szczególy

6

ja ze swojej strony mogę polecić Iladian direct plus, poleciła mi koleżanka. Szybciutko pozbyłam się upławów i swędzenia a co do Lactovaginal to nie wiem, nie używałam.

ja natomiast lactovaginal stosuje juz od dawna i moge spokojnie go polecic, szybko i skutecznie leczy problemy intymne, jest dopochwowy, wiec szybko kolonizuje pochwe, co chroni ja przed rozwojem infekcji, ja stosuje go w bardzo roznych sytuacjach, ale takze kiedy odczowam swedzenie w okolicach intymnych, wiec probiotyk tez przyda ci sie i pomoze;)

8

Wizyta u gin jest konieczna, przez internet nikt ci nie pomoże, możesz jedynie poczytać nasze opinie. Mi osobiście iladian pasuje. Brałam go już 2 razy jak coś zaczęło się dziać. Ale jak u Ciebie infekcja powraca to faktycznie może być nadżerka, koniecznie się zbadaj. Lepiej już wydać te pare stówek niż później płakać

9

Na mnie akurat działa iladian i stosuje do tego gotową mieszankę z kory dębu, rumianku, szałwii i nagietka do podmywania się . Ale nie każdy ma takie szczęście jak ja np. mojej koleżance to nie pomaga, musi iśc do lekarza od razu i ten przepisuje jej silne leki na receptę. Po prostu ma taki słaby organizm. Swojego czasu dużo chrowała i to od tych antybiotyków jest taka słaba.