Ktorego wybrać ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 123 ]

1 Ostatnio edytowany przez Zaba22 (2014-01-11 00:51:00)

Temat: Ktorego wybrać ?

Piotrka znam od 2 lat, poznaliśmy sie przypadkiem przez znajomego. Zamieszkalismy razem po miesiacuu, byliśmy nierozłączni,zareczylismy sie po 8msc znajomosci.naprawde szalał i do tej pory szaleje za mna.ja tez Byłam na poczAtku w nim zakochana , idealny kandydat na męża - sympatyczny, rodzinny, szanujacyswoja matkę , swietnie gotuje, jest złota rączka , wyrozumiały, spokojny facet.dobrze sie dogadywalismy niemal bez słów.ale  żar szybko wygasł i zostało życie codzienne. Przez pewien czas po opadnięciu pierwszego zauroczenia Piotrek nie chciał ze mna sypiac bo jak twierdził denerwowało go moje roztrzepanie i niechlujstwo( ma w tym troche racji) związek stał sie szybko mieszkaniem pod wspólnym dachem i życiem obok siebie z niewielkimi przeblyskami. Piotr twierdził niezmiennie ze bardzo mnie kocha. Tym czasem ja zaczęłam sie rozglądać i podkochiwac w swoim szefie, po pewnym czasie doszło miedzy nami do "ocieplenia kontaktów"wiem ze sama do tego dazylam za plecami Piotrka.
Coś mnie ciągnęło do mojego zonatego szefa -Konrada. Mimo ze na 1-wszy rzut oka nie w moim typie, kręcił mnie bardzo sexualnie. Wyobrażałam sobie ze sie z nim kocham wiele razy - robiąc to z Piotrkiem. W końcu romans z Konradem wszedł na poziom "Kocham Cie"; " jak by było gdybyśmy byli razem" - wspólne częste wyjazdy służbowe, potajemnie schadzki i smsy. Zaangażowałam sie, on tez - mozna powiedziec ze poprostu pokochalismy siebie a chemia i napięcie sexune było i jest miedzy nami ogromne. Piotr dzielnie przyglądał sie moim coraz to częstszym wyjazdom służbowym podejrzewając najgorsze ale ufając mi bezgranicznie. W końcu sie dowiedział.. Miał dowód - przyznałam sie.
Zadzwonił do żony Konrada i wszystko jej opowiedział, ona doskonale o tym wiedziała ale udawa zdziwiona.piotr zarzadal abym zwolniła sie z pracy,jesli chce z nim byc , mówił ze wszystko sie miedzy nami ułoży, wybaczył mi i uwierzył ze sie zmienię i zerwe wszelkie kontakty z Konradem.ja nie chce sie zwalniać bo bardzo lubię te prace i dobrze zarabiam i czuje ciągły pociąg do Konrada. Boje sie zostawić Piotra bo gwarantuje mi stabilna przyszłość wiem ze mnie nie zdradzi, kocha mnie chce sie ze mna ożenić, i mieć rodzine. Finansowo nie stoi najlepiej ale jest naprawdę dobrym kochającym facetem. Z kolei Konrad tez mnie kocha, robi wiele dla mnie, i tez jest bardzo dobrym człowiekiem.mysli i pamięta o mnie, pomaga mi zawsze kiedy tego potrzebuje. Finansowo i nie tylko.laczy mnie z nim ogromna namiętność i uwielbiam spędzać z nim czas! Jednak nie zostawi narazie dla mnie zony. Twierdzi ze musi sie najpierw przekonać ze na 100% moze na mnie liczyć gdyż zawiodłam go parokrotnie obiecując ze wrócę do pracy "w poniedziałek" i nie wracalam. On wie o tym ze mój związek z Piotrem rozpadnie sie jesli wrócę do pracy. Wiem ze mi pomoże ale nie moze obiecać mi wspólnych weekendów i świat bo ma tez 2 dzieci i jest naprawdę zapracowanym człowiekiem.

Kogo i co wybrać?
1.dobra praca+ bardzo pociagajacy mnie, bogaty, żonaty , dzieciaty facet
CZY
2.kochajacy, pewny, troche nudny,średnio zarabiający, bardzo wartościowy  facet który będzie dobrym mężem????
Prosze piszcie co byście zrobili.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ktorego wybrać ?

To Piotr czy Paweł??

A może PiotriPaweł? big_smile

Trol?

3

Hahaha to samo pomyślałam smile

4

Piotr smile

5

jesli nie jestes trollem to zostaw tego Piotra czy Pawla wink szkoda chlopaka dla kogos takiego jak ty on sobie znajdzie i ulozy zycie z kims kto bedzie go szanowal smile

6 Ostatnio edytowany przez Anik38 (2014-01-11 01:32:56)

Zaba22 napisał/a:

Kogo i co wybrać?
1.dobra praca+ bardzo pociagajacy mnie, bogaty, żonaty , dzieciaty facet
CZY
2.kochajacy, pewny, troche nudny,średnio zarabiający, bardzo wartościowy  facet który będzie dobrym mężem????
Prosze piszcie co byście zrobili.

Nic byśmy nie zrobili.
Ja przede wszystkim nie zdradziłabym swojego partnera.
A po drugie w życiu nie wpieprzałabym się w cudze małżeństwo.

Co zrobisz z tym żonatym, twoja sprawa. Co on z tobą zrobi, jego sprawa i jego sumienie.

Piotra zostaw, szkoda wartościowego faceta dla ciebie.

7

Typowy przykład:
Kobiety kobietom los gotują.
Za żonatego się wzieła szelma. INaczej nie można nazwać.
Na dodatek materialistka w 100%.

8

Oj Paulo no egoistką i materialistka to prawda. Ale żonaty chyba mógł powiedzieć nie gdyby mu na zonie zależało

9

Paulo i Jozefina, wracać z takimi dyskusjami na właściwy wątek wink .

10 Ostatnio edytowany przez myszka50 (2014-01-11 02:48:25)

Boze co za historia!!!!a ty wlazisz z buciorami w malzenstwo.wstyd .pierwszego tez chemia oblewalas . Z toba chyba jest cos nie tak .poszukaj trzeciego zezowatego garbatego i bez pracy.czegos tak dennego dawno nie czytalam. W zyciu bym nie pomyslala zeby taki tupet na forum pokazywac zenada .
Jak nie wiesz kogo z nich wybrac to WYBIERZ SIE NA WIZYTE DO SPECJALISTY .
Powinni ci panowie i jednego zona sie poznac i ci dokopac

11

Wybierz szefa. Zostaw narzeczonego. Widać że chłopak porządny to może ułoży sobie życie z kimś kto na niego będzie zasługiwał.
Ty wybierz szefa.
Za 10 lat wciąż czekając jak rozwiedzie się z żoną... spędzając kolejne samotne święta może zrozumiesz w swojej egoistycznej postawie co w życiu jest ważne i ile znaczy mieć u boku kochającego wiernego partnera i samemu mu tą wiernością i miłością odpłacać.
Choć nie... Ty tego i tak nie zrozumiesz.

12 Ostatnio edytowany przez myszka50 (2014-01-11 08:19:36)

A zaba ma 22 lata ?
Jak w poniedzialek nie wracalas do pracy to bylas z trzecim?
Fajnie ze ci pomaga zapewne w tym ze jeszcze nie wylecialas z pracy .finansowo tez ci pomaga .-wyrozumialy facet no no no.to jak etatowa kobieta jestes .
A weekendy zostaw juz jemu dla zony i dzieci.beda ci zapewne wdzieczno.powinnas isc do jego zony i sie z nia dogadac to bedzie ludzkie z twojej strony

13

Autorko czym dla Ciebie jest zdrada? Cieszysz się, że narzeczony Cię nie zdradzi a sama mu to robisz?

14

Zaba nie odpisze teraz bo juz weekend i nie wiadomo z kim jest .mlody wiek tej dziewczyny a takie marne podle podejscie do partnerstwa .to przyszla zona matka to jest tragedia dla ludzkosci .nie uczucie tylko kasa sex i kto ma wiecej

15

Ludzie,a która kobieta nie wybiera w życiu faceta silniejszego który zapewni jej byt?? Chciałabym zobaczyć jak biczujecie neandertalska kobietę ze wybiera faceta który przyciągnie do domu bawola. Taka ludzka natura -czy tego chcecie czy nie!!
Oczywiscie nie o byt tu tylko chodzi, ja naprawdę kocham obu! Nie weszłam
W butami w udane małżeństwo miedzy dwojga zakochanych w sobie ludzi. Tylko w małżeństwo w którym ona godzi sie na zdradę zeby tylko utrzymać go przy sobie i mieć zapewnione dostatnie życie. Jak dla mnie gdyby Konrad nawet stracił wszystkie pieniądze i tak byłby atrakcyjny pod każdym względem i dalej by mnie mega kręcił!
Jesli
Chodzi o Piotra to dobry z niego człowiek i nie mam mu nic do zarzucenia , ale powiedzcie czy normalne jest ze facet po roku związku nie chce sypiący ze swoją atrakcyjna narzeczona?

16

Słodka czarodziejko zdrada była w moim
Przypadku ucieczka od rutyny, liczylam na to ze z Konradem polczy nas tylko sex i żadne sie nie zaangażuje. Chciałam poprostu skoku w bok. Ale wyszło inaczej. Małżeństwo Konrada od początku nie jest z miłości tylko z rozsądku. Narzeczony poprostu sie zapuścił i odpuścił sobie dbanie o mnie i nasz związek. Konrad był zawsze zadbany i zainteresowany mna. Piękne chwile spędzone razem
W pięknych miejscach na całym świecie uważam ze skusiły by wiele kobiet na moim
Miejscu. Jednak ja nigdy bym sie nie zgodziła aby mój facet jeździł gdzieś z kobieta i spędzał tak
Dużo czasu. Piotr nie protestował. Uważam tez ze potrafię dbać o partnera tak ze raczej ani chęci ani czasu i energi na zdrady juz nie ma.

17

Wiesz co laska idź się lecz Piotr w końcu znajdzie wartościową kobietę, czyli Twoje przeciwieństwo... a Konrad znajdzie se kolejną suczkę... i takie to o to Twoje życie K*&^^%wskie.

18

Konrad poważnie zastanawia sie nad zostawieniem swojej zony. twierdzi ze musi sie tylko do mnie przekonać ze moze byc mnie pewien. Watpię zeby szukał nowej "suczki" bo miał juz okazje to zrobic a jednak cały czas walczy o mnie.

19

On sie zastanawia,  już powinien to zrobić.
Jesteś tak atrakcyjna a to stare przy boku to tylko przeszkadza.
Ty jako nowa królowa zasiądziesz na tronie, a on pajac będzie koło ciebie biegał bo masz 22 lata.
A jak kasa się skończy to to chłoptaś zostanie kopnięty w dupę, No bo trzeba będzie poszukać nowy bankomat.
I ty mówisz o miłośći. Kocham obu ,. Śmieszne, żadnego nie kochasz. Kochasz tylko pieniądze.

20

Gdybym kochała tylko pieniądze to juz dawno zostawiła bym narzeczonego albo podziałała sobie kolesia z kasa który będzie mnie utrzymywał, a jak narazie 2 lata spędziłam z normalnym facetem który zarabia mniej odemnie. Aha i mam 27 lat a nie 22.

21

Miedzy mna a jego żona jest jakieś 6 lat różnicy. Ani ona nie jest stara ani ja jakis wyjątkowo młoda

22 Ostatnio edytowany przez Monika7676 (2014-01-11 11:38:56)

To ja nie mam już zadnych pytań big_smile 27 lat?:D

A tak na marginesie to ty nie masz jakichś moralnych dylematów,tylko pytasz nas co zrobić zeby dobrze ustawić sie na reszte życia smile

23

Oczywiscie, chciałabym wybrać możliwie najlepiej aby byc szczęśliwa - czy to dziwne??

24

Szczęsliwa? To ty masz naprawde fajną definicje szczescia.. Weź idź może na długi spacer i zastanów sie dobrze czym jest dla ciebie szczeście.. Bo miałaś(ewentualnie masz) fajnego chłopaka który z tego co piszesz swiata poza tobą nie widzi,był w stanie nawet wybaczyć tobie zdrade.. A ty pakujesz sie do łóżka żonatego faceta bo czegoś ci zabrakło ?

25

Ależ w Tobie dużo "miłości"... Straszny problem masz. A ja Ci powiem tak - dobrzy bohaterowie tej bajki to  Twoj chłopak i zdradzana żona.  Negatywne postaci to ty i ten Konrad. Bajka powinna zakończyc sie szczęśliwie. Tzn źli powinni zostać ukarani - tzn ty zostajesz sama jak palec, albo "zdobywasz" Konrada a potem uświadczasz to co jego żona teraz przeżywa. Dla dobrych nagroda - Piotr  uwolniony od wiedźmy, a żona od męża kłamcy. Rozumiesz?

26

Zaba22 napisał/a:

Słodka czarodziejko zdrada była w moim
Przypadku ucieczka od rutyny, liczylam na to ze z Konradem polczy nas tylko sex i żadne sie nie zaangażuje. Chciałam poprostu skoku w bok. Ale wyszło inaczej. Małżeństwo Konrada od początku nie jest z miłości tylko z rozsądku. Narzeczony poprostu sie zapuścił i odpuścił sobie dbanie o mnie i nasz związek. Konrad był zawsze zadbany i zainteresowany mna. Piękne chwile spędzone razem
W pięknych miejscach na całym świecie uważam ze skusiły by wiele kobiet na moim
Miejscu. Jednak ja nigdy bym sie nie zgodziła aby mój facet jeździł gdzieś z kobieta i spędzał tak
Dużo czasu. Piotr nie protestował. Uważam tez ze potrafię dbać o partnera tak ze raczej ani chęci ani czasu i energi na zdrady juz nie ma.

powaznie masz 27 lat?? ucieczka od rutyny, nudy jest  rozmowa z partnerem jesli nie ma naprawy  rozstanie a nie tak jak u Ciebie rozkladanie nozek przed innym smile naprawde zostaw tego dobrego chlopaka smile ten twoj  szef predzej czy pozniej da ci kopa w tylek a ty bedziesz sie rozkladac przed innym wink i po co jesli masz choc troszke szacunku do Piotra tyle upokorzen na jego barki???

znam wiele takich przypadkow i uwierz ze takie cichodajki najczesciej zostaja z reka w nocniku wink czego Ci bardzo zycze smile nie pisz co jest w zwiazku twojego szefa bo nie wiesz procenta co tam tak naprawde jest smile bzdur ktore facet opowiada aby sie pobawic i przeleciec panienke nikt powazny nie bierze za pewnik wink

ps. brawo ze porownujesz do neardeltanczyka smile widac ze mimo wszystko wiesz o sobie sporo i na jakim poziomie mniej wiecej jestes smile

Pozdrawiam

27

Muszę się ustawić, aby być szczęśliwa.
Szczęście zniknie wraz z pieniędzmi.
Proponuje iść do jego żony, powiedzieć jej "teraz ja twoje miejsce zajmuje".
Spewnością zacznie się ona pakować, no bo on w końcu znalazł jeszcze młodszą. Zgrabną , piękną, która dobrze daje, ciągnie w ogólnym znaczeniu.
Naprawdę ten facet jest tak głupi lub musi być nieszczęśliwy ze swoją żoną Jest widocznie brzydka, nie zgrabna i nie lubiąca seksu. A ty za to jesteś jej odwrotnością.

28

Witaj. Ja nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu ....chyba najlepiej będzie jak zrobisz to co Ci serce dyktuje, to z czy będziesz się czuła dobrze i bezpiecznie. Nie wiem jaką mają sytuacje Konrad z żoną, nie wiem też jaki jest ten twój partner i co czuję. Moim zdaniem Ty jesteś spokojna, bo mnie by chyba taka sytuacja wytrąciła z równowagi..Pewnie długo będziesz się wahać...Powodzenia.

29

Rozumiem ze każdy kto mnie krytykuje doskonale potrafi uporać sie ze swoimi rządami. I nigdy nie zdarzył sie nikomu skok w bok który niefortunnie skończył sie romansem ?

30

Sytuacje jego z żona troche znam - nie tylko z tego co mi mówi.
Powiedzcie czy normalne jest ze ona godzi sie aby spędzał ze mna dużo czasu, mówi mu ze nie me nic przeciwko jego skokom w bok o ile to sie nie
Skończy dłuższym romansem? Przymyka oko na wiele spraw, znajduje damskie majtki w torbie i wieczorem przygotowuje kolacje ?

31

Zaba22 napisał/a:

Sytuacje jego z żona troche znam - nie tylko z tego co mi mówi.
Powiedzcie czy normalne jest ze ona godzi sie aby spędzał ze mna dużo czasu, mówi mu ze nie me nic przeciwko jego skokom w bok o ile to sie nie
Skończy dłuższym romansem? Przymyka oko na wiele spraw, znajduje damskie majtki w torbie i wieczorem przygotowuje kolacje ?

A czy jest normalne , że ty tolerujesz, ze nie zakończył relacji z nią i kręci z Tobą? Ze spotykasz się z nim, a potem on do niej wraca i je z nią kolacje. A te majtki to czyje? Twoje?

32

"ps. brawo ze porownujesz do neardeltanczyka smile widac ze mimo wszystko wiesz o sobie sporo i na jakim poziomie mniej wiecej jestes smile

Pozdrawiam
"

Spodziewałam sie takiej odpowiedzi na mój neandertalski przykład:) Ale nie to jest przesłaniem mojego porównania. Poprostu - tak samo jak większość mężczyzn wybiera na matki swoich dzieci kobiety o szerokich biodrach i wąskiej talii , tak samo kobiety (które mogą wybierać) wybierają mężczyzn które przyciągną do domu "bawola"

A żona Konrada - owszem jest nie zbyt atrakcyjna, ale nie uważam zeby to
Było głównym powodem dla którego ja zdradza. Ja jestem poprostu zupełnie inna od niej.

33

Normalne nie jest i ja nie chce sie na to godzić dlatego zrezygnuje z tej znajomosci , chociaz łatwo nie jest.

34

Zaba22 napisał/a:

Normalne nie jest i ja nie chce sie na to godzić dlatego zrezygnuje z tej znajomosci , chociaz łatwo nie jest.

naprawde wielka szkoda chcialbym za jakis czas uslyszec jak twoj bohater ktory mial przyniesc bawola zapomnial w ktorej jaskini siedzisz tongue  a ty biedna, wzgardzona siedzisz w tej jaskini zalana lzami smile

35 Ostatnio edytowany przez Monika7676 (2014-01-11 13:12:09)

To ja napisze ci tak.Brutalnie ale za to szczerze,skoro tak bardzo chcesz znaleźć rozwiązanie z tej sytuacji. Wybierz opcje 1.A dlaczego ?..Ponieważ ty i Konrad jestescie siebie warci. A Piotrka zwyczajnie szkoda dla kogoś z takim podejsciem.I sądze ze jakby kiedyś doszło do ślubu to wywiniesz mu nie raz jeszcze taki numer..

36

WiktoRR Nie zapominaj ze ja jestem tym typem o szerokich biodrach i wąskiej talii wiec koło tej jaskini zawsze będzie tłoczno. Jedyne czego sie boje to ze juz nigdy nie trafię na kogoś tak dobrego jak Piotrek i ze bede żałować.

37

Autorko postu czy nie prościej by było pogadać z narzeczonym i dowiedzieć się jak stoją sprawy między wami? Albo mu na tobie po prostu nie zależy albo cierpi w środku i liczy na to że się ogarniesz. I nie łudź się że on nic nie wie.
PS. Jeśli on jest tym skrytym typem to "wyhodujesz" osobiście człowieka negatywnie nastawionego do kobiet. Jeśli nie jesteś egoistką pogadaj z nim i wóz albo przewóz.
PS2. Inna sprawa to rozwalanie rodziny. Poczytaj wątki z tego forum założone przez matki i żony przymykające oko na zdrady dla dobra swoich dzieci.

38

Monika7676 napisał/a:

To ja napisze ci tak.Brutalnie ale za to szczerze,skoro tak bardzo chcesz znaleźć rozwiązanie z tej sytuacji. Wybierz opcje 1.A dlaczego ?..Ponieważ ty i Konrad jestescie siebie warci. A Piotrka zwyczajnie szkoda dla kogoś z takim podejsciem.I sądze ze jakby kiedyś doszło do ślubu to wywiniesz mu nie raz jeszcze taki numer..

Tak samo myślę. Konrad jest z tej samej gliny, więc jest lepszy dla Ciebie. Jego małżeństwo to i tak fikcja (z tego co Ty piszesz), więc ciągnięcie tego jest bez sensu. Piotrka szkoda. Tylko jest jeden problem. Nie sądzę by ten Konrad traktował Cię poważnie.

39

Chyba zmienię login na Homo sapiens:)

40

Boze zaba to trzeba miec tupet .przeciez ty na kazdym kroku patrzysz na wszystko materialnie .podkreslasz gdzie to ty nie bylas z Konradem na swiecie itd .jestes chora dziewucha ktora traktuje sex jak galerianki .byle miec korzysc cyt,,chcialam tylko z Konradem miec sex,,ty jak tak to lubisz bez uczuc to mozesz miec fortune kasy .skad wiesz ze Konrad jest nieszczesliwy z zona .?mowil ci ??A czesto panowie narzekaja i nigdy nie potrafia zostawic swoich kochanych zon dzieci i domowych pieleszy.
27lat i miec tak malo pod kopuła to nawet ustawa tak niskiej normy rozumu nie przewiduje dla twojej granicy wiekowej.
Twoj Piotr czy tam Pawel zapuscil sie nie dba o siebie to powiem ci ze ja jakbym miala taka zgrede przy swoim boku to bym nawet z lozka nie wstawala i sie nie myla i bym sie na smierc zaglodzila .przeciez ty wyjezdzajac z Kanradem na tyle czasu to co mowisz Piotrusiowi czy Pawelkowi ze jedziesz sluzbowo.jestes jak wampir energetyczny co energie do zycia zabiera .zostaw tego piotra czy tez Pawla .FACET ZASLUGUJE NA PORZADNA KOBIETE .jestes nikim oszukujac swojego partner.urzylabym gorszych slow na twoje zachowanie ale moj post by zostal usuniety przez moderatora .
Idz na pelen psyk do Konrada zony i powiedz jej o wszystkim -ZAWALCZ O NIEGO ULATWISZ MU WYBOR.
Ty probujesz nam dawac przyklad z BAWOLEM BOZE CO ZA BRAK ARGUMENTACJI TY ZYJESZ JAK W CZASACH PRA HISTORYCZNYCH .polecam ci  fil WALKA O OGIEN

41

Zaba22 napisał/a:

WiktoRR Nie zapominaj ze ja jestem tym typem o szerokich biodrach i wąskiej talii wiec koło tej jaskini zawsze będzie tłoczno. Jedyne czego sie boje to ze juz nigdy nie trafię na kogoś tak dobrego jak Piotrek i ze bede żałować.

tloczno moze i tak dla zaspokojenia rzadzy niczego wiecej wink szczesliwa?? nie obrazaj sie ale wokol agencji tez jest bardzo tloczno wink co do Piotra jasne ze nie trafisz bo ty sie nie zmienisz i czy Piotra dalej bedziesz upokarzac to i  ewemtualnego nastepce tez wink

nie mozesz poprostu zostawic go i zyc zyciem singielki??? strach czy brak odwagi?? wygoda??

42

Wchodzi tu jeszcze element prACy. Nie chce zostać bez niej. Teraz jest cieżko coś znaleźć.

43

Hahahahahahahaha..Nie mogłam sie opanować big_smile

44

Skąd wgl wziął sie ten "Paweł"??

45

Zaba22 napisał/a:

Wchodzi tu jeszcze element prACy. Nie chce zostać bez niej. Teraz jest cieżko coś znaleźć.

no przyznajesz nam racje ze jestes zabawka, wypelniaczem smile  jesli bedzie cos nie tak lub zabawka sie znudzi to twoj ksiaze wywali zabawke z pracy smile) i biodra nie pomoga wink i o czym tu wiecej mowic??

46

Yyyyy zaba ty jestes powazna czy... Początkowo w pierwszym poscie pomyliłaś imiona ,napisałaś zamiast Piotrek Paweł, a potem ładnie klinełaś edit i zamieniłaś"pomyłke" na Piotr... Stąd sie to wzieło big_smile

47

Zaba22 napisał/a:

(...)Z kolei Konrad tez mnie kocha, robi wiele dla mnie, i tez jest bardzo dobrym człowiekiem.mysli i pamięta o mnie, pomaga mi zawsze kiedy tego potrzebuje. Finansowo i nie tylko.laczy mnie z nim ogromna namiętność i uwielbiam spędzać z nim czas! Jednak nie zostawi narazie dla mnie zony. Twierdzi ze musi sie najpierw przekonać ze na 100% moze na mnie liczyć gdyż zawiodłam go parokrotnie obiecując ze wrócę do pracy "w poniedziałek" i nie wracalam.(...)Wiem ze mi pomoże ale nie moze obiecać mi wspólnych weekendów i świat bo ma tez 2 dzieci i jest naprawdę zapracowanym człowiekiem.

Pomyśl troszkę. Dał Ci jasny przekaz, ze nie odejdzie od żony. Dwoje dzieci ma, więc Twoje szerokie biodra to żaden atut a wręcz przeciwnie bo pewnie się zaraz roztyjesz, najmłodsza już nie jesteś. Przecież to jasne jak słońce na czym ma polegać ten Wasz "związek" a raczej układ.

48

Ja tam wiem ze nie wywali!
Było napisane Paweł w pierwszym
Poście ale nie wiem skąd sie to wzięło:)

49

Zaba22 napisał/a:

czyli puszczasz sie by miec prace????
No az nie wierze ze to czytam .bedziesz nie wygodna dla swojego Konrada to nawet do skladania kartonow cie nie zostawi ba nawet stanowisko by latac na odkurzaczu i mopem sie odpychac nie bedzie dla ciebie .jestes beznadziejna .

50

Raczej roztycie sie mi nie grozi i nie twierdze ze to mój jedyny atut. Uważam sie ( nie tyko ja) za dobra kandydatkę na żonę smile zdrada zdarzyła mi
Sie tylko raz podczasojego całego zycia. Moze dlatego nie potrafię sie w tym odnalezc.co najwazniejsze Kontad nigdy mnie nie zawiódł .i jestem pewna ze moge na niego
Liczyć na 100% jest bardzo
Slowny!

51

myszka50 napisał/a:
Zaba22 napisał/a:

czyli puszczasz sie by miec prace????
No az nie wierze ze to czytam .bedziesz nie wygodna dla swojego Konrada to nawet do skladania kartonow cie nie zostawi ba nawet stanowisko by latac na odkurzaczu i mopem sie odpychac nie bedzie dla ciebie .jestes beznadziejna .

A Ty skąd to wiesz?
Ja natomiast jestem pewna na 100% ze tak nie będzie. Mam na to pewne przykłady. Ale za dużo by sie rozpisywać.

52

Pierwszy raz zamieściłam swój problem na forum. I liczylam chyba na wiecej wytozunialosci. Niestety chyba większość tu obecnych jest wzorem cnot. Mam nadzieje ze nikomu z Was nie zdarzy sie taka sytuacja jak mi. Ze macie kochającego narzeczonego który zupełnie nie kręci Was sexualne, i zajętego faceta który nie odpuszcza i strasznie Was podnieca.

53

Wreszcie napisałas coś z sensem. Narzeczony cię nie kręci. Zdarza się, lepiej zdać sobie z tego sprawę przed wejściem na wyższy poziom niż po.
Mam też jedno pytanie. Czy to szef naciskał na zmianę waszych relacji czy ty sama do tego dążyłas?

54 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-01-11 14:39:45)

Zaba22 napisał/a:

Pierwszy raz zamieściłam swój problem na forum. I liczylam chyba na wiecej wytozunialosci. Niestety chyba większość tu obecnych jest wzorem cnot. Mam nadzieje ze nikomu z Was nie zdarzy sie taka sytuacja jak mi. Ze macie kochającego narzeczonego który zupełnie nie kręci Was sexualne, i zajętego faceta który nie odpuszcza i strasznie Was podnieca.

Żaba, więc w czym problem? Rzuć tego nudnego, mało zarabiającego narzeczonego, który zupełnie Cie nie kręci. Po co on nadal jest Twoim narzeczonym? Bądź singielką. Spotykaj sie z tym seksownym, bogatym i wielce słownym szefem Konradem. Skoro chcesz być zabawką, skoro Ci to nie przeszkadza. Dla seksu, dla podróży, dla chemii... Wiesz...każdy ma w życiu inne priorytety. Tylko pomyśl czasami... co będzie za 10 lat. Ty będziesz miała już 37 lat, zero rodziny, zero oparcia, zero planów na przyszłość. No bo jaką przyszłość może dać Ci żonaty facet, ojciec dwójki dzieci, który nie zamierza odejść od żony? Będziesz sama, zawsze... w święta, sylwestra, urodziny, imieniny... Dostaniesz co jakiś czas "prezencik" na pocieszenie i tyle.

Nie samym "strasznym podnieceniem" człowiek żyje. Ważne jest mnóstwo innych rzeczy. Obyś nie zrozumiała tego za późno...
Aaaa i faktycznie... nie zdarzyła mi się nigdy sytuacja, żebym była z facetem który "w ogóle mnie nie kreci", bo niby po co? A gdy już znalazłam narzeczonego, to nie interesowałam się żadnym innym facetem, nawet jeśli był "strasznie podniecający". Na tym polega uczciwość i szacunek do partnera.

55

Obydwoje do tego dazylismy, to napięcie wyczuwało sie od razy gdy byliśmy w jednym pomieszczeniu.
Ale to ja go pierwsza pocałowałam.

56

Margolinka napisał/a:
Zaba22 napisał/a:

Żaba, więc w czym problem? Rzuć tego nudnego, mało zarabiającego narzeczonego, który zupełnie Cie nie kręci. Po co on nadal jest Twoim narzeczonym? Bądź singielką. Spotykaj sie z tym seksownym, bogatym i wielce słownym szefem Konradem. Skoro chcesz być zabawką, skoro Ci to nie przeszkadza. Dla seksu, dla podróży, dla chemii... Wiesz...każdy ma w życiu inne priorytety. Tylko pomyśl czasami... co będzie za 10 lat. Ty będziesz miała już 37 lat, zero rodziny, zero oparcia, zero planów na przyszłość. No bo jaką przyszłość może dać Ci żonaty facet, ojciec dwójki dzieci, który nie zamierza odejść od żony? Będziesz sama, zawsze... w święta, sylwestra, urodziny, imieniny... Dostaniesz co jakiś czas "prezencik" na pocieszenie i tyle.

Nie samym "strasznym podnieceniem" człowiek żyje. Ważne jest mnóstwo innych rzeczy. Obyś nie zrozumiała tego za późno...

Dzieki masz dużo racji. Chyba wybiorę narzeczonego i sie ogarne, a jesli znow poczuje chęć zdradzenia go, wtedy to zakończę bo nie zasługuje na to
By go dalej ranić - zupełnie sie z tym zgadzam.  Moje obawy sa wlasnie takie jak napisałaś gdy wybiorę szefa.
A gdy wybiorę narzeczonego to boje sie
Poprostu ze nie znajdę juz nigdy tak fajnej pracy i nie zapomnę o Konradzie.

57 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-01-11 14:48:57)

Wiesz dlaczego on do tego dążył? Bo "stać go" na to... Wie, że młodziutka, głupiutka (sorry, ale według mnie on właśnie tak Cię widzi) dziewczyna poleci na jego kasę i wysokie stanowisko, a on nie dość że będzie miał sex, to na dodatek bez żadnych zobowiązań (bo cóż Ty możesz mu zrobić, cóż możesz żądać, nic). Taka jest prawda. Pobawi się Tobą parę lat i znajdzie młodszą, bo niby dlaczego nie. Stać go na to...

Co do "fajnej pracy"... Ta praca nie jest "fajna", kosztowała Twojego narzeczonego sporo nerwów, dziewczyna go zdradziła, poniżyła...
Ty masz dupka za szefa, gnoja który zdradza żonę z pracowniczkami, wykorzystuje swoje stanowisko i pieniądze dla swoich seksualnych przyjemności. Czy to jest fajna praca? Ja gdybym spotkała na swojej drodze takiego szefa, szybko rozglądałabym się za nowa pracą. W pracy bowiem trzeba myśleć dziewczyno głową.

58

Pytanie nr2 Czy masz pewność, że taka sytuacja, w której się znalazłaś nie miała miejsca w przeszłości tzn. czy szef nie miał innej powiedzmy Julii na twoim miejscu. Ta wiedza dużo by tobie powiedziała o tym ideale lub dobrym aktorze.
Bo chyba nie chcesz być trofeum?.

59

Zaba22 napisał/a:

Raczej roztycie sie mi nie grozi i nie twierdze ze to mój jedyny atut. Uważam sie ( nie tyko ja) za dobra kandydatkę na żonę smile zdrada zdarzyła miSie tylko raz podczasojego całego zycia.

Dobre. Sama to tak oceniłaś - że jesteś dobra kandydatką na żonę? A co o tym świadczy oprócz szerokich bioder? bo chyba nie masz na myśli :

Zaba22 napisał/a:

Przez pewien czas po opadnięciu pierwszego zauroczenia Piotrek nie chciał ze mna sypiac bo jak twierdził denerwowało go moje roztrzepanie i niechlujstwo( ma w tym troche racji) związek stał sie szybko mieszkaniem pod wspólnym dachem i życiem obok siebie z niewielkimi przeblyskami.

No to super, o takiej żonie marzy każdy - nie dość że zdradza to jeszcze niechluj smile

60 Ostatnio edytowany przez Zaba22 (2014-01-11 14:55:14)

To były nasze początki, nie do końca sprawdzałam sie jako Pani
Domu z prostej przyczyny : nigdy tego dotąd nie robiłam. Teraz moja wiedza odnośnie składania skarpet i gotowania 3 daniowych obiadów zmieniła sie diametralnie.
A ze zdradziła - to prawda.

61 Ostatnio edytowany przez Zaba22 (2014-01-11 14:59:57)

Oczywiscie ze nie chce byc trofeum. Z tego co wiem kiedyś jakas Julia juz była i pomaga jej do dzis mimo ze nie maja kontaktu/ nie spotykają Sie ze soba

62

Zaba22 napisał/a:

To były nasze początki, nie do końca sprawdzał sie jako PaniDomu z prostej przyczyny : nigdy tego dotąd nie robiłam. Teraz moja wiedza odnośnie składania skarpet i gotowania 3 daniowych obiadów zmieniła sie diametralnie.A ze zdradziła - to prawda.

No to...moja droga..tak to może pisać 20-latka, a nie kobieta co ma 27 lat na karku. Mówię - młoda już nie jesteś, niejedna w Twoim wieku ma już dziecko i musi ogarnąć cały dom. A dobra pani domu a niechluj to dwie różne sprawy.  Tak więc myślę, ze masz zbyt wysokie mniemanie o sobie i o "byciu dobrą kandydatką na zonę". Wyjaśnij proszę co masz na myśli.

63

Uważam ze to bardzo relatywne, ja do 25 roku zycia nie mieszkałam w facetem bo chciałam byc singielka i studiowalam. Wiem do wielu spraw nie
Przywiązywalam wagi. A ze w domu nikt specjalnie nie nauczył obowiązkowości - taka wlasnie byłam jeszcze w wieku 25 lat.

64 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2014-01-11 15:07:57)

Zaba22 napisał/a:

Oczywiscie ze nie chce byc trofeum. Z tego co wiem kiedyś jakas Julia juz była i pomaga jej do dzis mimo ze nie maja kontaktu/ nie spotykają Sie ze soba

Od kogo wiesz, że "pomaga jej"? Pewnie zaszła w ciążę i alimenty po cichu płaci. Żaba, puknij się w glowę (mówię to nie złośliwie, a życzliwie)...
Jak w ogóle można mieć podobny dylemat? Czy wybrać zajętego kolesia, z żoną i dwójka dzieci na głowie (dodatkowo pewnie płacącego alimenty byłej kochance), czy kochającego chłopaka, który chce spędzić z Tobą resztę życia?

Żonaty facet + pieniądze + wycieczki + budzenie się samej w pustym domu = wielki pociąg seksualny
Narzeczony + średnia pensja + uczucie + oparcie + bliska osoba u boku = nuda i zero chemii
Czy nie widzisz jak idiotycznie to brzmi?

Nie sądzisz, że troszkę z Twojej winy ta chemia zanikła? Może to zauroczenie Konradem, spowodowało że zaczęłaś inaczej patrzeć na swojego partnera?
Co do bycia dobrą żoną... wiesz co jest tego podstawą?
SZCZEROŚĆ...SZACUNEK...WIERNOŚĆ

65

Pytanie nr3 Czy mąż, rodzina i całe dobrodziejstwo inwentarza są Twoim celem marzeniem, czy tylko chcesz spełnić czyjeś oczekiwania np rodziców?
Pytanie nr4 (nie musisz odpowiadać) Jak wyobrażasz sobie swoje życie za 10 lat?
Na uprawiedliwienie Żaby dodam, że czasami takich prac czy to obowiązków matki córek nie uczą. Poza tym stale podnosi się wiek faktycznego wejścia w dorosłość i nie chodzi tu o samowystarczalność a całokształt.

Posty [ 1 do 65 z 123 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024