brachycefalia ... czy to coś złego? potrzebna rehabilitacja ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » brachycefalia ... czy to coś złego? potrzebna rehabilitacja ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: brachycefalia ... czy to coś złego? potrzebna rehabilitacja ?

Witam ... z tego co wyczytałam ... zwie się to BRACHYCEFALIA ... czyli płaski tył głowy .. u mojego synka tak się stało ponieważ większość czasu spał-śpi na plecach ... niestety nie przyzwyczaił się do spania na boku , jednak gdy usnął mi w wózku to do łóżeczka kładłam go na boku , po kilku minutach płacz bo on chce na plecy . Teraz już nie daję się tak łatwo poddawać temu spaniu  na boku , czy główka sama się unormuje jak będzie spał na boku ? czy dzieciątko którejś z was ma-miało tak ??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: brachycefalia ... czy to coś złego? potrzebna rehabilitacja ?

D25 moja Kornelka też miała płaską główkę, ale nam pediatra powiedział, że do roku sama się wyrówna tylko trzeba pilnować, żeby nie spała na plecach cały czas. No i już prawie nie widać tak się ładnie wyrównało.

3

Dzieki Edytko :*  w dzien klade go na boku ale z noca trudniej bo on sie kokosi i przewraca sie na placy ... mam nadzieje ze i u  nas sie wyrowna wszystko smile

4

Moja też miała płaską głowę, teraz ma rok i już nic nie widać. Są do kupienia takie poduszeczki z dziurą w środku dla maluchów, które upodobały sobie spanie na placach- możesz spróbować, skoro mały nie za bardzo lubi na boczku.

5

dzięki natalio smile teraz obkładam małego poduszkami gdy śpi , usypiam go w wózku a potem przekładam do łóżeczka na bok ...  a po jakim czasie się główka zaczęła normować?

6

Dokładnie nie pamiętam, ale mniej więcej jak zaczęła się więcej kręcić- z pleców na brzuch i odwrotnie. Chyba jakoś ok 5 miesiąca. Jak już sama siedziała prawie nie było widać.

7

Synek jeszcze sie nie kręci sam z plecków na brzuszek , ale z brzuszka na plecki juz zaczyna smile ostatnio cos mu niewygodnie spać na boku sad ale nie dam sie ... musi spać żeby główka mu się zaokrągliła , pozostało czekać jeszcze 6msc i zobaczymy czy się wyrówna .

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » brachycefalia ... czy to coś złego? potrzebna rehabilitacja ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024