Moj 53 letni facet jest uzalezniony od gry komputerowej - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moj 53 letni facet jest uzalezniony od gry komputerowej

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

1

Temat: Moj 53 letni facet jest uzalezniony od gry komputerowej

Dla przykladu dzis polozyl sie po 9 rano bo gral cala noc,wczoraj polozyl sie po 8 rano, jest coraz gorzej, juz nie wiem co mam robic,rozmawialam z nim wiele razy,tlumaczylam ze jakis balans w zyciu jest potrzebny, ze moze grac ale kilka godzin, ze nie moze wszystkiego innego olewac.jak tak gra to spimy oddzielnie i nie wiem jak dlugo jeszcze to wytrzymam.
potem spi prawie caly dzien,jak z nim rozmawiam na ten temat to odpowiedz jest taka ze marudze tylko i zeby tylko takie problemy byly w zyciu  a dla mnie to powazny problem.
Nie spimy razem,nie jemy razem bo lampi sie w laptppa i od niego sie nie rusza a potem to mja wina oczywiscie  bo z nim nie chce spac,tlumacze mu ze nie bede na niego czekac do 5 rano czy 8 rano,pomocy,moze ktos ma jakies rady?
Ma swoja firme wiec na godzine tam pojedzie i do domu i zanim nawet zdejmie buty juz jest na tej grze,trace cierpliwosc,co to za zycie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moj 53 letni facet jest uzalezniony od gry komputerowej

Powiedz mu czy jest przedsiębiorcą czy grajkiem.
Przedsiębiorcy nie grają w gry komputerowe nałogowo, jeśli wogóle grają.
Gry to dla młodych a nie dla starszych facetów.
Bo przez jego granie zawali firmę, a jak zawali firmę, to zawli także związek.
Lubi grać, ok. to niech gra w dzień, góra 2 godziny.
Są tak skonstruowane gry, aby wciągać, uzależniają danego osobnika.
Nicht gut.

3

Firmy nie zawali chyba ale nasz zwiazek tak,ma ludzi i jeszcze pilnuje co sie tam dzieje,ale ja jestem u kresu wytrzymalosci,mowilam mu chyba juz wszystko co mozna powiedziec ale dociera na dzien lub dwa i znow to samo,dzieki Paulo za odpowiedz ale juz szukalam grup wsparcia ale oprocz neta nie ma nic.
Ludzie mysla ze to tylko dla dzieci ale ludzie w kazdym wieku sie wciagaja, oprocz tej wady nie mialabym do niego nic negatywnego bo to swietny facet ale sie zmienia.

4

Zobacz w co on gra , zrozum to troche.
Czego on w tej grze szuka , co sobie rekompensuje.
Gry to moze byc fajna zabawa tylko jak wylaczy sie kompa to zaczyna sie glowna gra.
Zrob mu pare fotek i przeprowadz pare zartobkiwych wywiadow nagrywajac je na relefon.
Cos w stylu wspanialy gracz ...doskonaly taktyk w tej chwili niszczy swoich wrogow i oni rozryzguja piksele na ekranie co za szal to jak igrzyska cezara ...
Te emocje jak podczas zmywania naczyn kiedy szmata wpadnie do kosza.
Moze zlapie nonsens tej sytuacji.

5

Dzieki sprobuje chociaz watpie czy pomoze,bo nic nie pomaga w tej chwili,jest jak w amoku.
Jak choroba niestety, ja tez uzywam neta,ale przez pare minut i zostawiam bo to nie moj swiat,swiat to real a nie wirtual,takie gry powinny byc zabronione,mowi ze to strategia etc go kreci ,gra miala sie skonczyc 2go ,potem 5tego and teraz juz 8mego,wiec chyb a klamie a nigdy nie klamal.

6

a co to za gra ? konkretnie o tytuł chodzi... kiedys też sporo grałem w różne gry może nie aż tak że całe nocki zarywałem, ale temat znam. smile

ogólnie prosze sie nie martwić w każdej grze dochodzi sie do takiego momentu w którym zdobywa sie wszystko i już dalej sie nie chce za bardzo grać.
gry te zrzeszaja ogólnie duże rzesze ludzi z różnych płaszczyzn społecznych i większość wchodzi tam po jakimś czasie bardziej pogadać niż pograć. grałem z ludźmi nawet starszymi od Pani męża i tam zawsze kobiety sie denerwowały i były "zazdrosne" o komputer. podpowiem pare sztuczek jak owe Panie odciągały mężów od komputera smile
prosiły o wykonanie jakiś czynności prostych zawsze dodając " bo jak później usiądziesz to już nie będzie ci sie chciało", a jak panowie nie reagowali to czasami same coś rozwaliły(moim zdaniem celowo) i później było, "no przecież nie miałeś czasu bo grałeś a trzeba to było zrobić". Ma Pani napewno też takie zainteresowania które drażnią Pani męża, prosze sie na nich skupić i celowo poświęcać im więcej czasu, ale tylko jak on będzie grał.
coś więcej napisze jak poda Pani tytuł gry. w ostateczności jest jeszcze jedna metoda aby go odciągnąć, prosze powiedzieć żeby Pani pokazał co to za gra bo jak on tyle czasu spędza to napewno fajna i może też by Pani z nim pograła. Prosze zarządać kupna 2 komputera i podczas gry o wszystko pytać po kilka razy, a jak sie to robi a dlaczego itp, gwarantuje nie wytrzyma chłop tygodnia i rzuci to w cholere smile
czekam na tytuł gry to powiem coś więcej.

7

niech zgadnę - czy to world of tanks? to gra przez którą kuleje 1/3 znanych mi związków
nie uważam, że wiek powinien być czynnikiem decydującym o tym, czy komuś wypada czy nie grac w gry. natomiast w twojego faceta to eweidentnie jest uzaleznienie. I jak kazde uzaleznienie nalezy je leczyc organiczeniem lub abstynecją od przedmiotu uzaleznienia. tak naprawdę to się nie różni jakoś specjalnie od uzależnienia od alkoholu czy np czekolady. Poczytaj o tym. Jedną z najgorszych rzecyz jakie mozesz zrobic, to pokazanie bezsilnosci - np wylaczanie mu netu, pradu itp, szantaze itp.
Jeśli masz tego dość, to najlepiej postaw sprawe jasno. Powiedz mu, ze oczekujesz od niego spania razem, wspolnych posilkow i okreslonej ilosci czasu dziennie - jak sie postara to ok, jak nie - najlepiej powiedziec baj.

8

Michale tytul to cos o Plemionach,buduje sie grody,armie etc i przechodzi z epoki na epoke,na poczatku siadalam czasem przy nim i pytalam o co chodzi etc, drugiego laptopa mamy,robie roznie rzeczy w wolnym czasie,wychodze z naszym malym szczeniakiem,etc, ale chyba nic co go denerwuje nie robie oprocz marudzenia ze gra:)Probowalam prosic o reperacje klamki w lazience bez skutku,sama to zrobilam raz czy dwa ale potem zostawilam zepsuta,nie wiem co dalej robic

9

Wszystko probowalam,nie wylaczam neta ani komputera bo on sam musi chciec,to gra cos o Plemionach,nie wchodze w jego komputer ale z tego co pamietam to Plemiona ma w nazwie,czytalam mnostwo na temat uzaleznien i wiem ze to jest uzaleznienie,tylko juz nie wiem jak z tym radzic,tak mysle o odejsciu,wczoraj a raczej wczesnym ranem mu powiedzialam zeby przemyslal czy chce nadal ze mna byc,spi teraz wiec nie wiem co powie ale nawet nie wiem czy myslal o tym,bo przeciez gra jest tak absorbujaca.
Jest nam dobrze gdy nie ma komputera blisko,gdy gdzies razem jestesmy,rozmawiamy etc ale w domu to tylko gra i gra,jak ostatnio sie wkurzylam to ograniczyl bardzo i bylo dobrze ale 2 dni temu pol  godziny uprzedzalam o ktorej bedzie obiad i co,,,,podalam obiad i 20 min nie przyszedl bo mial wojne czy cos w tym stylu i znow to samo i spedza coraz wiecej czasu na tej glupiej grze.
Do tej pory seks byl piekielnie wazny dla nas,codziennie min raz a teraz od 3 dni nic bo niby kiedy?????
Odejsc?
Dac za wygrana?
Problemem jest to ze go kocham i chyba On mnie kocha nadal.

10

nie rób żadnych głupich ruchów smile
dla wyjaśnienia plemiona to gra przeglądarkowa coś jak ogame i reszta shitu, on tam wchodzi bo musi puszczać wojska i napadać innych rozbudowywać sie i pilnować żeby jego nie napadli:) najlepiej robić to w nocy bo większość graczy śpi smile
nie znam tej gry dokładnie ale to podobne wszystko jest do siebie ogólnie gra ma na celu wyciągnięcie kasy od grającego na dodatkowe rzeczy których w wersji za free nie ma takie udogodnienia, nie jest to duża kasa ale przy setkach tysięcy graczy robi wrażenie.
zapytaj co zrobi jak go "zezłomują" (rozbija wojska i ograbią smile ), niestety ta gra nie ma końca rozbudowuje sie cały czas i gracz pnie sie w rankingu na danym serwerze.
z perspektywy czasu każdemu sie nudzi bo ile można klikać... jednemu po tygodniu innemu po roku.
ja bym sie nie przejmował na twoim miejscu znudzi sie chłopu i tyle albo go napadna i bedzie lament smile
nie martw sie i daj sobie na wstrzymanie, możesz zapytac czy w tym tygodniu możesz liczyć na jakiś seks czy on będzie gwałcił i plądrował tylko w plemionach smile na wesoło go podejdź albo poproś żeby Cię grać nauczył to będziesz mu konto prowadzić jak on będzie nocki odsypiał.
głowa do góry i daj znac jak sie sprawy potoczyły smile

11

Dzieki Michal ale juz tez probowalam na wesolo:)
Moge wejsc na to konto ale nie chce,nie ma hasla w kompie,nie chce grac z nim ani za niego:)
Ale tekst z seksem w tym tygodniu jest niezly wiec go uzyje i zobacze co odpowie:)
Chociaz tak naprawde to nie do smiechu mi, chyba nic nie placi z tego co mi wiadomo.
Gra chyba budujaca ego tez,widzialam wiadomosci jak sie zwracaja do niego,Wasza wysokosc,przeciez zeby to nie bylo takie powazne to bym sie z tego smiala.
Dam znac napewno i dzieki

12

nic sie nie łąm smile a te wiadomości to generuje sama gra smile także wiesz smile wasza wysokość udało sie wybudować kloake smile itp. nie łam sie i głowa do góry smile
ta gra pochłania mnóstwo czasu bo tam w miare rozbudowy masz coraz więcej do roboty także dlatego on tyle przy tym siedzi i może sie wydawać że jest na maksa pochłoniety, ogólnie znam kilka osób które naprawde dużo graja i każdy uważa że to nie jest żaden problem bo on przecież nie robi nic złego także słyszałem już nawet o wigili spędzonej ze znajomymi w grze lub nowym roku przed kompem grając. smile
z twojego opisu wynika że nie jest jeszcze tak źle. głowa do góry smile

13

Nie bedzie dobrze niestety, wstal i zaczelo sie od nerwoe ,agresji,zapytalam czy chce ze mna byc a powiedzial ze chyba nie:( wiec wybral gre a nie mnie,chyba musze odejsc skoro juz wybral

14

Jest zle, jestem zalamana,czarne mysli,jak mozna wybrac gre?????
Mowi ze mnie kocha ale jakie to kochanie skoro mowi ze chyba nie chce ze mna byc????

15

myśl pozytywnie pomyśl że to tylko gra a nie aż gra. przeciez to nie jakaś inna baba czy alkohol... postaraj sie go gdzieś wyciągnąć i tam sobie pogadajcie może też facet ma trudniejsze dni może coś w pracy sie nie układa, może coś go przybiło.
wiem że łatwo napisać a ciężko zrobić...sam też mam problem który pewnie dla wielu osób jest błachy i nie jeden może sie zastanawiać jak sie można przejmowac takimi pierdołami(mój post też jest na tym forum), ale dopóki sami nie znajdziemy sie w takiej sytuacji to nie jesteśmy w stanie sobie czegoś wyobrazić.
także głowa do góry i sie nie poddawaj smile

16

Zalezy jaka tam jest mechianika gry .

ostatecznosc to taka ze ze jak ma rozbudowana postac ...a gra polega na gromadzeniu czegos wojska zasobów

to mozna pograc troche zeby sie zalapac o co chodzi ,
potem kupic konto na allegro dobrego gracza (juz ustawionego) i zniszczyc go doszczetnie

chyba w takich grach ...ja grałem w parafie ( gromadzisz złoto , napadasz na inne parafie , sprzedajesz relikwie :masc debowa w sztywcie(kij bejzbolowy) , fotelik z wraku i podobne )
i tam to wygladało tak ze aby odbudowac sie po miesiaciu zbierania to trzeba duzo czasu ,
ogolnie po kilku konsekwentnych demolkach nie chce sie grac bo trzeba zaczynac wszystko od zera

zawsze mozesz go tak zalatwic albo pogadac z innymi graczami zeby go zalatwili(jest tam pewnie system wymiany wiadomosci) mysle ze to hmm zrozumieja
to na pewno sie tym znudzi , moze bedzie troche smutny ale mu przejdzie

17

A ja chyba wiem o co tu chodzi czasami mam tak samo. Potrafię siedzieć przy grze kilka godzin lub całą noc.Mam takie momenty w życiu, kiedy nikt i nic mnie nie interesuje, wpadam w depresję, wtedy gram. Świat realny i problemy dnia codziennego odchodzą, liczy się tylko gra skupiam całą uwagę na niej. Nieważne jaka to gra, strategiczna, czy też logiczna. Nie chcąc się kłócić z członkami rodziny i wylewać swoich frustracji, gram i milczę.Taki "napad" trwa u mnie czasami kilka tygodni. Następnie przechodzę do życia w realu i staram się rozwiązać moje problemy. Dodam tylko, że małżeństwo moje jest w kompletnej rozsypce i nie bardzo wiem jak się pozbyć mojego małżonka ze swojego życia.

18

Dzieki wszystkim,Michal czytalam o Twoim problemie, nie jest to blache wcale bo cierpisz.
Kwadrat, to bardzo skompliwany sposob na zalatwienie tego problemu,nie chce nawet wchodzic w ta gre.
Papaya nie mysle ze jest w depresji, chociaz rozumiem co piszesz i jest mi przykro ze jest ci tak ciezko,mowi ze robi to z nudow,rozmawialam z nim przy kolacji,trudna rozmowa bo nie bardzo rozumie co robi zle ale uwaza ze sie poprawi,zobaczymy

19

Jeśli kogoś się kocha to zrobi się wszystko by go wyciągnąć z bagna smile

20

Tak to prawda i sie staram:) Naprawde, dziekuje za rady i wsparcie i wiecie co jestem mile zaskoczona bo normalnie na forach jest tyle jadu etc a tu tylko normalni ludzi i do tego przydatne rady,zycze milego dnia

21

Jenka napisał/a:

Jeśli kogoś się kocha to zrobi się wszystko by go wyciągnąć z bagna smile

bez przesady, trzeba też dbać o siebie. nie każdy jest matką teresą i nie zawsze warto, bo można się w tym bagnie utopić z daną osobą.

22

"eśli kogoś się kocha to zrobi się wszystko by go wyciągnąć z bagna"
No nie żartuj. Są sytuacje, w których nie warto walczyć za kogoś. Przede wszystkim należy kochać siebie. Ta Twoja "rada" może zachęcić jakąś kobietę do pozostania w toksycznej relacji, więc lepiej uważać, co się pisze.

A co do Autorki to nie wiem, sytuacja rzeczywiście fatalna. Może jakaś szczera rozmowa? Może gdybyś miała możliwość wyprowadzenia się na trochę, to go ruszy, bo zrozumie, że naprawdę może Cię stracić? Gry potrafią strasznie uzależniać i cóż, najlepsza byłaby terapia. Ale z pewnością mąż się na to nie zgodzi...

23 Ostatnio edytowany przez Jenka (2014-01-06 18:59:44)

Mi chodziło o to by go wyciągnąć z nałogu, poprzez min umówienie się z innymi graczami jak ktoś już jej radził wink

24

Mijaja tygodnie a On gra i gra, juz prawie przestal jesc,spac a teraz jeszcze kupuje wirtualne diamenty,co tydzien prawie 350 zlotych,gra to Forge of Empires,buduje i buduje, co tu zrozumiec?
Najpierw zale ze ja marudze a teraz juz nie reaguje ,ide spac oddzielnie, bo jak sie zdecyduje isc spac to mnie budzi ale to jest roznie,2ga lub 3 rano albo i pozniej, wiec go ignoruje, w niedziele mam urodziny,ciekawa jestem czy pamieta?????
Ktorejs nocy powiedzialam mu ze mysle o odejsciu to sie przestraszyl chyba na pol dnia i znow to samo.
Nie wiem ale jak znajde jakiegos hackera to mu nawet zaplace aby mu na to konto wlazl i mu to zniszczyl.
Wczoraj mowie mu a w tym roku jedziemy na urlop? Bo jak zostawisz ta gre a On ze bez problemu:))) Zarty, nie zostawi tej gry,,,,predzej ja go zostawie.
Zna ktos ta durna gre????

25

Mysle ze tego typu gry w koncu mu sie znudza. Sama w nie gralam. A przestam poniewaz pojechalam na wakacje na tydzien I nie mialam dostepu do gry. Ktorys z graczy mial sie opiekowac moim kontem ale tego nie zrobil ... a jak wrocilam i to zobaczylam ... juz mi sie nie chcialo ... odpoczelam od gry i po urlopie , milo spedzonym czasie gra juz nie wydawala sie taka atrakcyjna. A wiec przestan marudzic bo to go popycha bardziej w sidla gry , pakuj walizki i na wakacje ... najepiej dwa tygodnie. Moze namow dobrych znajomych zeby z wami pojechali, zeby "wyszli z ta inicjatywa" do twojego meza - zeby nie bylo ze chcesz go od gry odciagac wink

Jedno ci powiem moglo byc gorzej. Moj facet gra w GRAND THEFT AUTO. Jest to gra online na Play Station. W grze spotyka sie ze swoimi znajomymi i rozmawiaja sobie przez zestaw glosnomowiacy godzinami - to mu sie nigdy nie znudzi. A jak jego znajomych nie ma .... wczoraj go przlapalam jak sobie gawedzil z amerykanami, zupelnie obcymi osobami. Swietnie co?

Wydaje mi sie ze oni po prostu uciekaja w ten swiat bo maja problem, nie ze soba tylko ogolnie, nie sa szczesliwi, cos nie tak w pracy itd.

26

Ostatnio troche sie zmienil, spalam kilka dni oddzielnie i to go troche chyba ruszylo, gra nadal ale troche mniej, nie marudze ale np obiad daje mu przed komputer a On zaraz przychodzi z talerzem do jadalni siada ze mna, dobry pomysl z wyjazdem ale mamy malego szczeniaka ktorego nie chce zostawic pod czyjas opieka.
Nie ma problemu, ma za duzo  czasu, firma sama sie prowadzi, nie musi tam duzo czasu spedzac, 2 godziny dziennie wystarczy, staram sie mu czas zajmowac:)
I jak wczesniej On marudzil ze musi odejsc od komputera to teraz tego nie robi:)
W sobote zaprosil mnie do kina:)
Chyba sie stara, chyba jednak nie chce mnie stracic.
Nie znam gry o ktorej piszesz, nie mamy playstation,dzieki Bogu i miec nie bedziemy:)
Mam nadzieje ze mu sie znudzi z czasem, chociaz kto to wie?

27

Wiem maly zwierzak to jak dziecko trudno je zostawic nawet jak dorasta. Mysle ze piesio da rade bez was przez tydzien - w sumie to jest tez wiele miejsc gdzie zwierzaka mozna zabrac ze soba. Wykorzystaj moment, ze on wykazuje sie jakas inicjatywa - nie bedziesz go musiala zmuszac do wyjazdu. Moze chociaz weekend ? Weekend w SPA smile Zycze powodzenia

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Moj 53 letni facet jest uzalezniony od gry komputerowej

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024