NEGATYWNE EMOCJE PO PORODZIE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » NEGATYWNE EMOCJE PO PORODZIE

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: NEGATYWNE EMOCJE PO PORODZIE

Witam wszystkie mamuśki, niedawno (2 tygodnie) urodziłam moją malutką i wymarzoną córunię. Była dzieckiem planowanym, wyczekiwanym i baaardzo kochanym. No właśnie. Nie rozumiem siebie. Czuję się tak, jakby w moim życiu nie było już miejsca na inne rzeczy, byłam osobą aktywną, spędzałam mnóstwo czasu z moim mężem, teraz nam go brakuje. Moja uwaga jest zaprzątnięta dzidzią i mam uczucie zatracenia wolności. Chciałabym wyjść tak jak kiedyś ale nie mogę. W dodatku boję się, że mąż spędzając czas sam (nie mam sumienia nie pozwalać mu wyjść na piwo- szczególnie że jest lato) jakoś się ode mnie odzwyczai. Nie myślałam że powrót do normalności po porodzie będzie aż tak trudny. Mam dobry humor, potem nagle wielką pustkę czuję, jestem rozbita. Podzielcie się dziewczyny doświadczeniami jak to z wami było, pocieszcie że to nie będzie trwać wiecznie Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: NEGATYWNE EMOCJE PO PORODZIE

icha216 dziecko to nie koniec świata i nie musisz z tego powodu siedzieć w domu,poproś mamę czy też teściową by się trochę twoją córcią zajeła i cię troszkę odciążyła a ty weż męża i wspólnie gdzieś się wybierzcie.Pocieszę cię ten stan nie trwa wiecznie,bo dzieci bardzo szybko rosną.Ja pamietam,że tak niedawno rodziłam a moja starsza córcia ma już 7 lat,kiedy to zleciało sama nie wiem...Pozdrawiam cieplutko:) Ps.wszystko się unormuje a  o twoich zmianach nastrojów mówi poprostu zmęczenie.

3

Możliwe, że masz depresje poporodową. Bywa że trwa Ona cały połóg.
Nie martw się to minie. Ważne by mąż Cię wspierał i niech czasem wyręczy. Zacznij znów o siebie dbać i czasem skup się na sobie i swoim mężczyźnie.

Kochana, minie na pewno =*

4

nie znam tego uczucia, ale tez tak słyszałam... nie wiem jak to będzie. powiem tyle że juz sie boję..... że sobie nie poradzę, że będzie tak jak piszecie-że nie będę miała czasu na nic.... na siebie na męża na przyjemności sad
napiszę jak już będzie po  wszystkim smile

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » NEGATYWNE EMOCJE PO PORODZIE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024