Ja myślałam o takiej stylizacji: http://toptof-w.herokuapp.com/vote/304#
jak ją oceniacie? Podoba wam się? ![]()
Mi się podoba
bo mam dokładnie taką samą spódniczkę w planie na wigilię założyć a wigila u teściów.Do tego właśnie najbardziej pasują koszule... i Twoja też jest super, jest i ładnie ale nie sztywno, kobieco i troszkę młodzieżowo.
Ja jedynie ze względu na teściów włożę koszulę nieco bardziej elegancką
Stylizacja fajna:-) cóż na wigilię oczywiście tak aby było mi wygodnie- nic obcisłego ;d
4 2013-12-22 19:41:37 Ostatnio edytowany przez Yaszka (2013-12-22 23:16:40)
Niestety spódniczki z takim krojem nie leżą w moich preferencjach. Wolę proste fasony, dopasowane do ciała, ale jeśli ta pasuje do Twojej figury, i będziesz dobrze czuć się w tej długości, to dlaczego nie.
Sama na kolację wigilijną mam w planach założyć jeansy i granatową, nieco dłuższą i luźniejszą, koszulę ozdabianą ćwiekami.
Ładne
Ja osobiście nie mam za bardzo spódniczek, jakąś mam, ale trochę przytyłam i jest za mała, a potem nie kupowałam, bo w sumie sama nie przepadam za spódnicami. Założę jeansy, jakąś ładną bluzkę/tunikę, zobaczę jeszcze, dobiorę do tego ładne kolczyki i koniec mojej stylizacji ![]()
Co prawda już po świętach, ale i tak się wypowiem
. Na kolację wigilijną założyłam czarną, dopasowaną spódnicę o długości przed kolana z imitacji matowej, mięciutkiej skóry, do tego czarna, wizytowa bluzka, wiązana w pasie szarfą i srebrne dodatki - szeroka, gładka bransoleta, łańcuszek tuż przy szyi i długie kolczyki.
Zwykle na święta zakładałam jakieś ubrania w typowo świątecznych kolorach (odcienie szampana, złota, czerwieni, zieleni itp.), ale w tym roku postawię na jedwabną sukienkę w nasyconym kolorze niezapominajek.
A ja kupiłam sobie uniwersalną, prostą sukienkę o fasonie tuby z modnego w tym sezonu weluru w kolorze głębokiej zieleni.
Nie lubie ubrać, które są do wykorzystania tylko na raz, a ta sukienka ma różne oblicza i świetnie sprawdzi się na codzień, jak również podczas wyjątkowych okoliczności.
Święta są czasem wyjątkowym, dlatego zawsze staram się, aby swoim strojem dodatkowo podkreślić ich charakter. Przyznaję, że jeszcze nie wiem co w tym roku na siebie założę, ale na pewno będzie to coś eleganckiego, ale jednocześnie wygodnego, bo przecież nie o to chodzi, żeby "wyglądać", a przy tym się męczyć
.
Ja planuje ubrać czarno szarą lekko rozkloszowana sukienkę
do tego złote dodatki ![]()
ja czerwoną. I czerwoną szminkę (mocną) do tego.
Ja się jakoś przesadnie nigdy nie stroję na święta, ale może to dlatego że zwykle spędzam je w wąskim gronie bo mam małą rodzinę, i bardziej siedzę w kuchni więc mi tak nie zależy na wyglądzie podczas samej kolacji. Ale pewnie przebiorę się w jakąś sukienkę, z tym że nie będę się wygłupiać i siedzieć w domu przy rodzinnym stole pełnym tłustego jedzenia w szmince ![]()
No ja nie mam tłustego jedzenia. Generalnie moja rodzina nienawidzi tłustych rzeczy i całe szczęście.
Ja się będę stroić. Zresztą codziennie wieczorem szykuję ciuchy na 2 dzień więc w święta tym bardziej. I codziennie maluję usta więc w święta tym bardziej.
Zastanawiam się jakie paznokcie zrobić. Czy czerwone, czy french.
Zastanawiam się jakie paznokcie zrobić. Czy czerwone, czy french.
Czerwone, french już wyszedł z mody
.
Ja na kolacje Wigilijna ubieram- lekko rozkloszowaną spódnicę ze złotym zamkiem z tyłu,zakolanówki,i koszule w czarno czerwona kratkę z fontaziem i buty creepersy ![]()
16 2015-12-21 15:31:42 Ostatnio edytowany przez cslady (2015-12-21 19:55:54)
Ja sobie kupiłam specjalnie buty na wigilie haha
Zwykłe i czarne ale bedą idealnie pasowały do mojej czarnej spódniczki i białej koszuli
Do tego usta na czerwono ![]()
A ja myślę, że powinnyście wszystkie zastanowić się nie nad tym, jak będziecie ubrane we Wigilię/Boże Narodzenie, tylko nad tym, jak będziecie te święta przeżywać ![]()
A ja myślę, że powinnyście wszystkie zastanowić się nie nad tym, jak będziecie ubrane we Wigilię/Boże Narodzenie, tylko nad tym, jak będziecie te święta przeżywać
A to jedno drugiemu w jakiś sposób przeszkadza?
Oczywiście, że nie. Odświętny ubiór uświetni ten dzień, jasne, ale zawsze dziwiło mnie takie (i po trosze przerażało) poważne podejście ludzi do mody.
Żeby nie było: ja ubieram koszulę, cygaretki i czółenka, wszystko czarne. Delikatna, złota biżuteria dopełni "look".
Ja ubieram klasyczną sukienkę w stonowanych kolorach
jakaś klasyczna, prosta sukienka - najlepiej granatowa, do tego czarne szpilki i srebrna biżuteria ![]()
Ja co roku mam problem
W tym roku stawiam na czarne spodnie, czerwona bluzke (tak bluzke, nie koszule) i zlota bizuterie.
Jeszcze nie myślę o tym co założę w tym roku, ale pewnie jak zwykle będzie klasyka
24 2016-11-23 15:00:02 Ostatnio edytowany przez izulll (2016-11-23 15:00:16)
też jeszcze nie myślę o tym...jakoś w grudniu dopiero zacznę ![]()
Ja jadę do teściów i postanowiłam, że założę bardzo klasyczny strój - biała bluzka dzięki niej poczuje się swobodnie, kobieco ale i odświętnie.
Ja zamówiłam sobie sukienkę w kratkę
czerwoną
Ja nie sprawiam sobie niczego nowego na wigilię i święta. Wybieram coś z szafy, byle klasycznie, skromnie i elegancko.
28 2016-12-19 05:22:47 Ostatnio edytowany przez Olinka (2016-12-19 13:04:57)
U mnie też Święta u teściów wiec mogę sobie pozwolić na bardziej elegancki strój, nie będzie tyle latania przy stole w te święta:) Coś takiego kupiłam [nieregulaminowy link]
Na wigilie dobrze pasuje bluzka koszulowa i do tego np. spódnica ołówkowa, taka za kolano. Ja rok temu byłem w sukience i też było w porządku ![]()
Ja mam czerwoną dzianinową sukienke. Będzie wygodnie i elegancko