Dziwna sytuacja. Co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwna sytuacja. Co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Dziwna sytuacja. Co robić?

Witam Wszystkich,
nie mam pewności, czy umieszczam swój post w dobrym dziale, więc w razie czego proszę o jego przekierowanie.
Otóż od kilku lat znam pewnego mężczyznę. Do tej pory łączyły nas poprawne, uprzejme, ale mało intensywne kontakty towarzyskie jednak ostatnio zaczyna się do diametralnie zmieniać i w sumie nie byłoby nad czymś się zastanawiać tylko cieszyć się, gdyby nie fakt, że on wyznał mi ostatnio, iż jest (a przynajmniej całkiem niedawno był - raz używał czasu teraźniejszego raz przeszłego hmm) w ponad 12 letnim związku. Nigdy go nie sformalizował, ale przecież czasy się zmieniły, ludzie też są różni, a papier czy obrączka to żadna gwarancja szczęścia do grobowej deski. Po takim wyznaniu zaproponowałam mu tylko zwykłe kumplowanie się. Wyjaśniłam grzecznie, że nie lubię ani trójkątów ani niejasnych sytuacji i wydawało mi się, że zrozumiał. Od wczoraj jednak nalega na wspólne przedświąteczne zakupy. Podobno chce coś z biżuterii wybrać dla swojej chrześnicy, a jego obecna (była?) partnerka nie jest tym zainteresowana. Mam mentlik w głowie, nie ukrywam, że do momentu jego wyznania naprawdę dobrze nam się razem rozmawiało, teraz jednak moje zahamowania biorą górę i najchętniej wykasowałabym mu z telefonu swój numer. Co myślicie o tej sytuacji? Szuka naiwnej panienki do bzykania na boku, kolejnej stałej partnerki czy tymczasowej pocieszycielki po rozstaniu? Powinnam uciąć to definitywnie czy niezobowiązująco pójść z nim na te zakupy?
Z góry dziękuję, jeśli zachcecie się wypowiedzieć. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna sytuacja. Co robić?

Znasz faceta od kilku lat a od nie dawna wiesz,ze jest z kimś od 12 lat smile? O czym wy rozmawialiście przez całą swoją znajomość, o pogodzie i o polityce ? to czy kogoś ma czy nie powinnaś wiedzieć na samym początku. Teraz dopiero wyszło,ze ktoś tam jest więc widzę to tak,że starał się ten fakt przed Toba zataić. Jak poczuł,że się dowiesz o tym że kogos ma to sam się do tego przyznał dopiero. Dlaczego tak zrobił ? miał ochotę na coś po porstu. Być może po 12 latach zwiążku jest już zwyczajnie znudzony i zaczyna szukac nowych wrażeń. Rozwiązań jest kilka. Chce się rozstać ze swoja kobieta i byc z Tobą. Nie rozstanie się ze swoją kobietą a Ciebie będzie miał na boku okłamując Ciebie,ze z nia juz nie jest albo stopniowo przoprzez przyjaźn z Tobą bedzie oddalał się od swojej partnerki, z czasem będziecie sobie bardzo bliscy a dopiero wtedy on od niej odejdzie

3

Michmo napisał/a:

Znasz faceta od kilku lat a od nie dawna wiesz,ze jest z kimś od 12 lat smile? O czym wy rozmawialiście przez całą swoją znajomość, o pogodzie i o polityce ? to czy kogoś ma czy nie powinnaś wiedzieć na samym początku. Teraz dopiero wyszło,ze ktoś tam jest więc widzę to tak,że starał się ten fakt przed Toba zataić. Jak poczuł,że się dowiesz o tym że kogos ma to sam się do tego przyznał dopiero. Dlaczego tak zrobił ? miał ochotę na coś po porstu. Być może po 12 latach zwiążku jest już zwyczajnie znudzony i zaczyna szukac nowych wrażeń. Rozwiązań jest kilka. Chce się rozstać ze swoja kobieta i byc z Tobą. Nie rozstanie się ze swoją kobietą a Ciebie będzie miał na boku okłamując Ciebie,ze z nia juz nie jest albo stopniowo przoprzez przyjaźn z Tobą bedzie oddalał się od swojej partnerki, z czasem będziecie sobie bardzo bliscy a dopiero wtedy on od niej odejdzie

Nie łączyły nas tego typu relacje, żeby zwierzać się sobie z życia prywatnego. Był zwykłym kolegą kolegi, z którym o czasu do czasu wymieniałam uprzejmości. Naprawdę nie masz w swoim otoczeniu kobiet, którym od lat mówisz zwykłe cześć i nie interesuje cię czy i z kim sypiają? 
Co do reszty Twojej wypowiedzi, to są właśnie wszystkie opcje, które biorę pod uwagę. I co teraz? Kochanką nie zamierzam być, związku rozbijać też nie chce. Dać sobie siana czy pozostać z nim na tym etapie znajomości, a on z tą swoją (nieswoją?) kobietą niech robi co chce?

4

Jeśli zalezy Tobie na tym facecie troche bardziej niż na znajomym to dałbym szanse tej znajomości, nie ucinałbym jej i czekałbym na rozwój sytuacji. Jeśli on podejmie względem ciebie kroki jak wciąż będzie z tą kobietą to odciąłbym się od niego. Osoba która ejst skłonna do zdrady nie jest wiele warta jeśli chodzi o przyszłość. Zdradził kogoś więc i Ciebie może kiedyś zdradzić. natomiast jeśli rozstanie się z tą kobietą a nadal bedziecie blisko siebie to coś fajnego może z tego wyniknąć.

Moja rada, nie odpuszczaj tej znajomości ake tez nie okazuj swojego zainteresowania nim

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dziwna sytuacja. Co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024