grupa wsparcia dla osob samotnych majacych problem z alkoholem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » grupa wsparcia dla osob samotnych majacych problem z alkoholem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: grupa wsparcia dla osob samotnych majacych problem z alkoholem

mam 42 lata jestem sama mam tylko psa 5 lat temu rozwiedlismy sie z mezem dzieci nie bylo -on odszedl do innej mlodszej -rozwod byl za porozumieniem stron -moj maz byl bardzo impulsywny ,ciesze sie ze mam to juz za soba ,na poczatku bylo mi dobrze ale im dalej od rozstania i tego ze nie udalo mi sie nikogo nowego poznac ze ludzie wracaja do swych zon dzieci ,a ja mam tylko psa zaczal mnie przytlaczac ,tym bardziej ze eks -facet co mnie wyzywal i bil sie  ze mna jednak kogos ma od tego rozwodu-5 lat ,a ja jestem sama jemu jest dobrze a mnie zle i tak ...najpierw byly 2 teraz 4 piwa co noc ,rzadko chodze na silownie basen -choc wczesniej mialam wieksza motywacje-po co skoro i tak nikogo nie obchodze ,na silowni cwicza albo mlodzi albo zajeci ,na basenie tez pary,zonaci i tak..zostaje po robocie w tym domu bezpiecznym i pije,a rano wstaje i do roboty i tak co dzien-do aa nie pojde bo pech-do mojej pracy przyszedl wlasnie gosc co jest 19 lat aa -to nawiedzony i wredny gosc-gdyby mnie zobaczyl na tych spotkaniach to koniec...jest mi smutno

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: grupa wsparcia dla osob samotnych majacych problem z alkoholem

coz, przede wszystkim - co cie obchodzi, ze twoj eks ma kogos? a myslisz, ze mu dobrze? albo ze zycia tej mlodszej nie rozwali? ze jej nie przylozy? zwiazki wcale nie sa takie rozowe, pamietasz swoj? wiele osob traktuje zwiazek jak wiezienie, malo kto ma naprawde udane zycie z druga osoba, choc na zewnatrz tworza wspolny, lukrowany front, jakie to piekne byc z kims.
twoj podstawowy problem jest taki, ze nie lubisz siebie. i musisz swoja wlasna sympatie odzyskac. wyjdz z tego domu- jak juz musisz wypic te 2 piwa, to lepiej miedzy ludzmi. poznajac nowe osoby nie szukaj kolejnego meza, tylko przyjaciol. lepiej jednak takich nie pijacych. najpierw bedziesz musiala sie zmusic do wychodzenia, ale pozniej pojdzie lekko. powiem ci, ze jest mnostwo samotnych kobiet wokol ciebie. i tak samo duzo facetow. jednak by zyskac ich sympatie musisz sama siebie polubic.
polecam ten tekst: http://pepsieliot.wordpress.com/sto-sposobow-na-lepsze-zycie/ - tak na poczatek.
a alkohol sam w sobie nie jest najczesciej problemem - problemy leza glebiej. wierze, ze jak rozwiazasze problem braku szacunku do siebie, to i alkohol nie bedzie ci potrzebny.

3

Odp: grupa wsparcia dla osob samotnych majacych problem z alkoholem

tak naprawdę ja nie szukam męża i szczerze mówiąc ...nie wiem czy chce ,ale widzę ze nie znajduje w swoim otoczeniu osób wolnych ,a jeśli są  jakieś kolezanki to zawsze one maja mezow dzieci .ze takie osoby jak ja to inny swiat....mnie kolezanki zazdroszcza ze potrafilam rozwiesc sie z mezem a one nie maja odwagi i unikaja mnie,bylabym typowa kobieta rozwodka z dziecmi ale...nie mam ich i nie wiadomo jaka mi late przykleic -jestem inna ,a co do eks ...on mi mowil ze to dobra dziewczyna i ze jest mu dobrze,ze jest impulsywna pewna siebie -a moj byly jest taki sam i moze to-podobienstwa sie przyciagaja,jest wiele rzeczy o ktorych trudno zapomniec np tesciowie  przez te 15 lat mnie kochali -tak mowili a tu nagle ledwo po rozwodzie a maz mi mowi ze oni chca aby ozenil sie ze swa wybranka -wogule prze te 5 lat maz ze mna nie zerwal kontaktu tylko dzwonil do mnie- o dziewczynie nie gadal bo nie chcial ,jak mowil ona o mnie tez nie chciala slyszec,a teraz moje rozmowy z nim ograniczaly sie do mojego zycia ,a jego ze nie ma pieniedzy i nie ma .ze malo klientow ja mowie ale twoja dziewczyna zarabia tez -a ja od niej nie chce brac-ale od mych rodzicow to bral kase to na to na tamto gdy bylismy malzenstwem-w koncu sie wkurzylam i powiedzialam zeby wiecej do mnie nie dzwonil .bo ile mozna sluchac o pieniadzach....wogule to zastanawiam sie nad tym czy facet bardzo impulsywny-wobec jednej kobiety moze zmienic sie przy innej?obled

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » grupa wsparcia dla osob samotnych majacych problem z alkoholem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024