Zdrada po wieloletnim związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada po wieloletnim związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez Raffo-1 (2013-12-04 10:33:19)

Temat: Zdrada po wieloletnim związku

Witam serdecznie ogólnie mam duży problem dylemat i potrzebuje od kogoś jakiejś dobrej rady. Otóż tak jestem z kobieta 10 lat mam z nią dziecko zdarzyła sie w były weekend sytuacja byliśmy na dyskotece trochę wypilismy była nas 4 ja mój brat jego kolega i moja dziewczyna, wszystko było wpożadku do czasu gdy wracaliśmy do domu mój brat wpadł na pomysł by zajechać do swojego kolegi ja jak zwykle uparty poszedłem do domu moja kobieta została z nimi oczywiście na drugi dzień przyjechali do mnie z moja kobieta i zauważyłem ze jest coś z nią nie tak inaczej sie zachowuje i wogle. Po 3 dniach leżymy obok siebie a ona płacze zapytałem co sie stało a ona że mnie zdradziła wtedy u niego w domu z tym chłopakiem bo mojego brata nie było tam przez 20 min była pod wpływem alkocholu wiem że to żadne tłumaczenie ale co ja mam robic chyba mam depresje nie wiem czy jej wybaczyć czy nie cieżko mi z tym żyć mam do niej wstręt chciałem ją wyrzucić z domu ale mam syna i ja też kocham ale jestem strasznie już teraz rozbity i sam nie wiem nic, dodam ze ostati czasy było miedzy nami nie miło kłótnie dogryzanie sobie i tym podobne mam prośbę do was bo naprawdę w głowie mam jeden wir widze ze jest jej przykro płacze ciagle chce sie przytulić próbuje to naprawić ale ja nie wiem już nic czy mam jej dać szanse co moge zrobic bardzo ją kochałem jak możecie coś logicznego doradzić co by mnie naprowadzilo powiedziałem jej że chce tydzień by zobaczyć jak to bedzie śpimy oddzielnie ale jak ona mnie dotknęła to widze tego faceta jak ja ............ Wiecie z góry dziękuje za wszelką pomoc ( mam 29 lat ona 28 i jestem jej pierwszym chłopakiem)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada po wieloletnim związku

Raffo i sądzisz, że jeśli ktoś Ci coś tam poradzi - będzie Ci lżej?? Gdybyś jej nie puścił samej,gdybyś z nią też poszedł - do niczego złego by nie doszło. Wypity alkohol nie usprawiedliwia jej późniejszego zachowania, ale co się stało już się nie odstanie - tak się utarło mawiać.Co masz zrobić? - zapomnieć nie zapomnisz, jesteś z nią już 10 lat, macie dziecko i co.... do tej pory nie było nigdy takich sytuacji? może Ty też nie jesteś bez winy? a może miałeś z nią jakąś wcześniej sprzeczkę? a wypity alkohol zadziałał w ten,a nie inny sposób. Wiesz co, mówi się, że to co się myśli po trzeźwemu,robi się po pijanemu, może ona miała takie ciągotki, tylko jakoś nie było tych okazji???? Porozmawiaj z nią bardzo szczerze, przyznała się, zapewne żałuje, ale czy szczerze?Mówi się także, że należy zawsze dać drugą szansę. Zrób i Ty tak samo - jeśli dasz radę. Szkody by było tych lat,a przede wszystkim dziecka,bo przecież ono nic winne nie jest,a potrzebuje obojga rodziców.Przemyśl to.Powodzenia i trzymaj się.Pa.:) Daj znać co postanowiłeś, ale głowa do góry.

3

Wiesz może masz racje ciagle się zastanawiam nas tym myśle co robic dręczy mnie ta myśl co sie stało może i dam jej szanse ale nie wiem jak pozbierać psychikę jest napewno też w tym mojej winy próbuje sie pozbierać ale narazie ledwo chodzę i mętlik w głowie nie liczę ze ktoś pomoże tylko doradzi z jednej strony chciał bym z nią być z drugiej boje sie że już jej nie wybaczę i mam wstręt wiec ....

4

Dużo czytałam na ten temat. Wiem jedno. Nie można tak OD RAZU dać kobiecie drugiej szansyMusi czuć, że ma po prostu PRZE*EBANE i to co zrobiła jest po prostu złe. Ja bym się od niej jakoś odseparowała na jakiś czas...

5

Na to wszystko potrzeba czasu.
Przede wszystkim Tobie wybaczenie zajmie trochę czasu, odbudowywanie zaufania, waszych relacji także.
Nie będzie łatwo ale czy nie warto?
Z pewnością ból jest ogromny, wszystko się "rozbiło" jednak szanse dać warto...
Tylko żeby partnerka z niej skorzystała.

6

Zastanów się czy będziesz umiał żyć z nią dalej i czy będziesz umiał żyć bez niej. Ciężko tłumaczyć zdradę czymkolwiek - moim zdaniem się nie da. Łączy Was bardzo dużo, ale Ty musisz zdecydować, czy będziesz umiał jej wybaczyć i żyć tak by nigdy do tego nie wracać...

7

Macie dużo racji chce dać jej szanse prubóje o tym nie myślec postawiłem jej warunki obecnie nie śpimy razem chodz ona ciagle przychodzi robi cyrki ze chce mnie przytulić i wogle chodz nie zgadzam sie jak jej obojętnie gdzie dotkne widze tego faceta ktory ja dotykał i mnie odtrąca sprubuje przez jakiś czas nie myślec lecz teraz jest to za świeże, moi rodzice sie dowiedzieli starają sie bym ja żucił ogólnie jest katastrofa z jednej strony chciał bym gdzieś uciec ale mój syn i nie przestałem jej kochać chodz marnie to teraz wyglada myśle ze jednak ta szanse mogę jej dać ale chce zrobic trochę się odciąć od niej niech cierpi tak jak w tej chwili ja bardzo mnie to meczy nie moge przez to funkcjonować ale myśle ze macie duzo racji nikomu tego nie życzę obiecała ni ze wszystko sie zmieni tylko teraz ja nie wierze w ani jedno słowo chyba trzeba czasu na to wszystko

8

Cieżko jest do tego nie wracać ale jak sobie to wyobraże to aż mnie trzęsie sad

9

jestem kobietą. bardzo Ci współczuję... nie usprawiedliwiaj jej, alkohol działa tak, że robimy to czego skrycie pragniemy i mówimy co myślimy. można zatem podejrzewać, że zdrada chodziła jej wcześniej po głowie... Jednak życie nie jest czarno białe. Sama przechodzę teraz ciężkie chwile. Straciłam wiarę, że wierność istnieje. Nawet jeśli trzymamy pion to w myślach fantazjujemy o innych... nasila się to z biegiem czasu..im dłużej z kimś jesteśmy tym bardziej mogą interesować nas inni. Ale czy to przeczy miłości? Czym jest w ogóle ta pieprzona miłość? Chyba tylko mitem i legendą... związek traci świeżość po 3 latach, potem trzeba liczyć się z takimi sytuacjami...:(:(

10

Ciekawe tylko jak można pozbyć się tego wstrętu po tym wszystkim jak można to zrozumieć

11 Ostatnio edytowany przez Abizer (2013-12-05 21:07:49)

Nie wszyscy pozbywają się tego "wstrętu". Jednak według mnie nie należy ludzi, którzy się wstrętu do "partnera-zdrajcy" pozbywają określać jako w pewnym sensi lepszych od tych, co nie pozbywają się wstrętu. To tak nie działa. Różni ludzie, różne światopoglądy, moralność i zasady.

12

Najgorsze jest to że ten koleś mieszka obok moich rodziców i straciłem kontakt bo boje sie ze jak tam pojadę to dostanę ataku wezmę jakieś narzędzie i go poprostu zabije a nie chce spędzić reszty za kratami a jestem pewny ze tak by sie stało i ciagle nie wiem co mam robic rozwaliło mi sie całe życie mam czasem ochotę poprostu uciec gdzieś sam ale to nic nie da jestem blisko wykończeniu miesiąc temu brałem leki uspokajające teraz jest wielki dół bo nie wiem co robic chce jednak dać jej szanse bo mi powiedziała oczywiście śpimy osobno widze że sie zmieniła może coś z tego bedzie tylko dlaczego ten gnuj mieszka obok rodziców tego nie wiem jak ja mam na święta tam pojechać może gdybym nie miał syna pojechał bym tam i zrobił mu krzywdę bo nie miał bym nic do stracenia:(((( . Ona także przychodzi dzień w dzień co wieczór do mnie do łóżka mówi ze spać nie może bezzemnie ze jej cieżko ze chce sie przytulić ja mowię nie ze chce byc sam a ona ciagle ze chce sie przytulić za przeproszeniem jak mi nie odjebi.. Niedługo to bedzie chyba cud nie wiem co robic nie ma z kim pogadać sad(((((

13

To też nie chodzi o wstręt tylko jak zamykam oczy lub jestem obok niej to w głowie widze obrazy jak on ja dotyka i to robią wtedy mnie mdli i trzęsie a czasem mi sie wydaje ze dla niej jak by sie nic nie stało

14

To, że przedstawiają Ci się takie rzeczy przed oczami nie jest niczym specjalnie dziwnym. Facet jest tak skonstruowany. Na gorąco i w roztrzęsieniu nie ma jednak sensu działać. Napisałeś, że czasami wydaje Ci się, że dla niej jakby nic się nie stało. Ogólnie to niestety nic dobrego nie rokuje. Zdrada to nie przelewki. Ot tak się nic samo z siebie nie dzieje. Musisz się przyjrzeć Waszej relacji, porozmawiać z kobietą, zastanowić się, czy ewentualna druga szansa ma sens.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada po wieloletnim związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024