uczulenie na leki przeciwbólowe, pilnie potrzebuję informacji :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » uczulenie na leki przeciwbólowe, pilnie potrzebuję informacji :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: uczulenie na leki przeciwbólowe, pilnie potrzebuję informacji :(

Witam, mam duży problem sad otóż jestem uczulona na leki przeciwbólowe takie jak ibuprom, panadol, nurofen, paracetamol, mogę brać tylko apap...a teraz czeka mnie wyrwanie dwóch zębów a lekarz mi powiedział, że skoro jestem uczulona na leki przecwbólowe to nie będę mogła znieczulenia...:( jak mam wyrwać zęby bez znieczulenia? sad

I teraz ma do Was dwa pytania -  1 - czy wie ktoś jak to jest ze znieczuleniem w przypadku alergiii na leki przeciwbólowe? i drugie pytanie-  kto wie gdzie robią testy alergiczne na jaki konkretnie składnik leku jest się uczulonym?
Bardzo proszę o odpowiedź bo zwariuję z bólu sad(

POZDRAWIAM!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: uczulenie na leki przeciwbólowe, pilnie potrzebuję informacji :(

Linko, nie możesz być uczulona na paracetamol (jako składnik leku) jeśli możesz brać Apap. Składnikiem Apapu jest właśnie paracetamol. Więc jeśli Paracetamol (jako lek) wywołuje u Ciebie objawy alergiczne to znaczy, że przyczyną jest jakiś składnik dodatkowy, nie główny leku.

Czym się to uczulenie u Ciebie objawia? Skąd wiesz, że jesteś w ogóle uczulona?

3

Jak biorę leki, które wymieniłam to całą mnie obsypuje i zaczynam się dusić sad

Od 25 lat jestem uczulona na leki przeciwbolowe. Nigdy przedtem mi to nie przeszkadzalo, ale teraz mam rwe kulszowa i nie ma mnie czym leczyc (tak powiedzial lekarz neurolog). Bo wszystkie leki niesteroidowe przeciwzapalne maja skladnik przeciwbolowy. Na bol nie pomogly fizjoterapie (prady, pole magnetyczne i, lampy itp). Nie wiem jak mam dalej zyc. Bol jest duzy i permanentny. Co mam robic? Na operacje na kregoslupie (przepuklina) nie moge sie zdecydowac, bo nie jestem pewna czxy bole mina. Jak zyc?

5

Linka napisał/a:

Jak biorę leki, które wymieniłam to całą mnie obsypuje i zaczynam się dusić sad

Lepiej się dusić niż rwać na żywca.

Więc dobry alergolog da Ci leki odczulające ze trzy dni wcześniej w końskich dawkach i powinno być lepiej. A z dentystą to idź do innego niestety lekarze to w połowie konowały i nikkt mnie nie przekona że nie
A na alergii naprawdę na ogół nie mają żadnego pojęcia.

6

Też jestem uczulona na leki przeciwbólowe : ketonal, nurofen ibupron itp. Mozna stosować apap, paracetamol i no spa . Chodzę do stomatologa i dostaję normalnie znieczulenia! Pozdrawiam smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » uczulenie na leki przeciwbólowe, pilnie potrzebuję informacji :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024