Jak podbudować ego faceta ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak podbudować ego faceta ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Jak podbudować ego faceta ?

Witam, otóż zanosi się o to, że podczas niektórych rozmów z moim facetem dochodzi do kłótni z tego powodu, że gdy rozmawiamy np. o moim byłym ( sam o niego pyta) dopytuje mnie jaki był, co mi się w nim podobało?- to mu szczerze odpowiadam no wtedy się zaczyna... Z jego strony padają słowa, które mnie irytują, bo skoro jestem z nim to chyba jednoznaczne, że jest dla mnie idealnym partnerem, natomiast po tym co mówi wydaje mi się, że popada w kompleksy(chodzi głownie o nasze życie seksualne)  i wychodzi na to, że to moja wina, że ja go wpędzam w kompleksy, wtedy on mi wszystko zarzuca i jak widać czuje się urażony, bo uradziłam jego ego, ale nie celowo tylko on się porownuje do mojego eks i stąd te awantury.
Mój mężczyzna jest bardzo męski, przystojny, silny, dobrze zbudowany i ogólnie ma strasznie wysoką samoocenę, tylko w tej jednej kwestii urządza mi o to awantury. Skoro sam wypytuje o mojego eks to chyba nie powinien mieć do mnie pretensji, choć z drugiej strony mogłabym mu nie mowić, ale on jest uparty i bardzo naciska. Według mnie nie powinien mieć żadnych kompleksów, bo dla mnie jest idealny, tylko jak mu to dać do rozumienia??

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak podbudować ego faceta ?

Moim zdaniem to nie powinnaś rozmawiać z nim o swoim byłym,nawet gdy naciska.
Powiedz mu to co napisałaś wyżej o nim

3

misia888 napisał/a:

Moim zdaniem to nie powinnaś rozmawiać z nim o swoim byłym,nawet gdy naciska.
Powiedz mu to co napisałaś wyżej o nim

Ja wiem, że nie powinnam i zawsze się tego trzymam, ale w tej sytuacji zostałam wpędzona w kąt.
To już mu mówiłam, ale to nic nie dało jak widać. . .

4

V. podajesz, że masz 18, twój facet ma tyle samo lub ciut więcej, dlatego cię wypytuje. Dojrzały bardziej mężczyzna miałby do tego prawdopodobnie inne podejście.
Nie daj się jak to mówisz "zapędzać w kąt". Nie daj się wciągnąć w taką gadkę, przygotuj sobie wcześniej ?właściwą odpowiedź?, dlaczego odmawiasz tego typu rozmowy.
Przykłady jak się bronić
1.    powiedz mu, że chcesz o eks zapomnieć i aby ci przestał przypominać, bo ci utrudnia wymazać go z pamięci
2.    zapytaj czy jakbyście się kiedyś rozeszli ( tfu? tfu?, odpukać w niemalowane)  to czy jemu by było miło gdybyś za parę lat opowiadała innemu jak wyglądało wasze intymne życie

5

A ie możesz mu mówić, że jest lepszy niż ex? Prawda czy nieprawda, wszystko jedno, ale chyba tego oczekuje...

6

Rozmowy tutaj na niewiele się zdadzą, porozmawiaj z Nim po raz ostatni, powiedz ze każdego dnia okazujesz mu to jak wiele dla niego znaczysz i ze w takiej sytuacji Twoje czyny będą mówić ze jest lepszy od poprzedniego faceta, jednocześnie szanując byłego (nie obrabiać mu dupy, tylko dlatego, żeby obecny poczuł się lepiej).

7

mile1823 napisał/a:

powiedz ze każdego dnia okazujesz mu to jak wiele dla niego znaczysz...

Okazujesz mu jak on wiele dla ciebie znaczy chyba...

8

Po pierwsze Twój facet ma kompleksy na tym polu i jeszcze szuka potwierdzenia... zastanów się czy Ty wysyłasz mu odpowiedni sygnały że się sprawdza w łóżku...

Po drugie, jak już naciska na takie rozmowy i nie umiesz się wykręcić to przynajmniej zapamiętaj że chwalenie innego faceta (a już w ogóle ex) za coś na punkcie czego Twój partner ma kompleksy - to nie jest dobry pomysł... i niezależnie czy chodzi o seks czy o gotowanie czy sport czy cokolwiek. To chyba nigdy nie jest fajne usłyszeć że ktoś inny był w czymś lepszy z ust partnera...

9

valentinetine napisał/a:

Mój mężczyzna jest bardzo męski, przystojny, silny, dobrze zbudowany i ogólnie ma strasznie wysoką samoocenę, tylko w tej jednej kwestii urządza mi o to awantury.

Wyglada na to, ze wcale tej wysokiej samooceny nie ma, a jedynie kupe kompleksow. Jesli nie dorosl do tego, by rozmawiac o Twojej przeszlosci, na drugi raz powinien miac fige z makiem, a nie zwierzenia. Masz prawo do swojej przeszlosci przeciez.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak podbudować ego faceta ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024