Witam, otóż zanosi się o to, że podczas niektórych rozmów z moim facetem dochodzi do kłótni z tego powodu, że gdy rozmawiamy np. o moim byłym ( sam o niego pyta) dopytuje mnie jaki był, co mi się w nim podobało?- to mu szczerze odpowiadam no wtedy się zaczyna... Z jego strony padają słowa, które mnie irytują, bo skoro jestem z nim to chyba jednoznaczne, że jest dla mnie idealnym partnerem, natomiast po tym co mówi wydaje mi się, że popada w kompleksy(chodzi głownie o nasze życie seksualne) i wychodzi na to, że to moja wina, że ja go wpędzam w kompleksy, wtedy on mi wszystko zarzuca i jak widać czuje się urażony, bo uradziłam jego ego, ale nie celowo tylko on się porownuje do mojego eks i stąd te awantury.
Mój mężczyzna jest bardzo męski, przystojny, silny, dobrze zbudowany i ogólnie ma strasznie wysoką samoocenę, tylko w tej jednej kwestii urządza mi o to awantury. Skoro sam wypytuje o mojego eks to chyba nie powinien mieć do mnie pretensji, choć z drugiej strony mogłabym mu nie mowić, ale on jest uparty i bardzo naciska. Według mnie nie powinien mieć żadnych kompleksów, bo dla mnie jest idealny, tylko jak mu to dać do rozumienia??
Moim zdaniem to nie powinnaś rozmawiać z nim o swoim byłym,nawet gdy naciska.
Powiedz mu to co napisałaś wyżej o nim
Moim zdaniem to nie powinnaś rozmawiać z nim o swoim byłym,nawet gdy naciska.
Powiedz mu to co napisałaś wyżej o nim
Ja wiem, że nie powinnam i zawsze się tego trzymam, ale w tej sytuacji zostałam wpędzona w kąt.
To już mu mówiłam, ale to nic nie dało jak widać. . .
V. podajesz, że masz 18, twój facet ma tyle samo lub ciut więcej, dlatego cię wypytuje. Dojrzały bardziej mężczyzna miałby do tego prawdopodobnie inne podejście.
Nie daj się jak to mówisz "zapędzać w kąt". Nie daj się wciągnąć w taką gadkę, przygotuj sobie wcześniej ?właściwą odpowiedź?, dlaczego odmawiasz tego typu rozmowy.
Przykłady jak się bronić
1. powiedz mu, że chcesz o eks zapomnieć i aby ci przestał przypominać, bo ci utrudnia wymazać go z pamięci
2. zapytaj czy jakbyście się kiedyś rozeszli ( tfu? tfu?, odpukać w niemalowane) to czy jemu by było miło gdybyś za parę lat opowiadała innemu jak wyglądało wasze intymne życie
A ie możesz mu mówić, że jest lepszy niż ex? Prawda czy nieprawda, wszystko jedno, ale chyba tego oczekuje...
Rozmowy tutaj na niewiele się zdadzą, porozmawiaj z Nim po raz ostatni, powiedz ze każdego dnia okazujesz mu to jak wiele dla niego znaczysz i ze w takiej sytuacji Twoje czyny będą mówić ze jest lepszy od poprzedniego faceta, jednocześnie szanując byłego (nie obrabiać mu dupy, tylko dlatego, żeby obecny poczuł się lepiej).
powiedz ze każdego dnia okazujesz mu to jak wiele dla niego znaczysz...
Okazujesz mu jak on wiele dla ciebie znaczy chyba...
Po pierwsze Twój facet ma kompleksy na tym polu i jeszcze szuka potwierdzenia... zastanów się czy Ty wysyłasz mu odpowiedni sygnały że się sprawdza w łóżku...
Po drugie, jak już naciska na takie rozmowy i nie umiesz się wykręcić to przynajmniej zapamiętaj że chwalenie innego faceta (a już w ogóle ex) za coś na punkcie czego Twój partner ma kompleksy - to nie jest dobry pomysł... i niezależnie czy chodzi o seks czy o gotowanie czy sport czy cokolwiek. To chyba nigdy nie jest fajne usłyszeć że ktoś inny był w czymś lepszy z ust partnera...
Mój mężczyzna jest bardzo męski, przystojny, silny, dobrze zbudowany i ogólnie ma strasznie wysoką samoocenę, tylko w tej jednej kwestii urządza mi o to awantury.
Wyglada na to, ze wcale tej wysokiej samooceny nie ma, a jedynie kupe kompleksow. Jesli nie dorosl do tego, by rozmawiac o Twojej przeszlosci, na drugi raz powinien miac fige z makiem, a nie zwierzenia. Masz prawo do swojej przeszlosci przeciez.