czy jemu chodzi tylko o sex? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » czy jemu chodzi tylko o sex?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: czy jemu chodzi tylko o sex?

Jestem z facetem ponad rok. Jak sie poznalismy od razu poszlismy do łóżka bo oboje chcieliśmy, zadne nie nalegało. po miesiacu zwiazku 2 miesiace mnie nie był w domu, on przyjezdzal jak tylko mogl nawet doslownie na 5 minut, ale od jakiegos czsu zauwazylam ze patrzy glownie na sex. Jak sie widzimy to pierwsze co to sex a pozniej rozmowa itd a jak nie chce sie kochac to konczy sie klótnią. Czasem z nim rozmawiam to mnie zapewnia ze mnie kocha i ze chce ze mna byc do konca itd. mowi ze jak mnie widzi to odrazu mu staje a jak powiedzialam ze nie wiem na co bo bylam ubrana w stare diurawe dresy i bluze brata to powiedział ze on nie widzi tego tylko jak na mnie patrzy to widzi mnie naga ;/. Twierdzi ze facet tak jest skonstruowany i ze on potrzebuje sexu i tyle, a w nerwach mi powiedzial ze jakby chcial miec z kim porozmawiac to by kolege sobie znalazl ... czyli wychodzi na to ze dziewczyna jest do sexu ;/. jednak na drugi dzien sie bronil zze to nie mialo tak zabrzmiec ;/. Ogolnie duzo razem przeszlismy przez ten krótki roczek ale jego zachowanie ostatnio mnie zaskakuje ... Co o tym myslicie? Przestal kochać ? a moze wogole nie kochal tylko byl zauroczony? dodam ze jestem jego pierwsza dziewczyna na powaznie i pierwsza z ktora sie kochal.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Emilia (2013-11-10 21:09:05)

Odp: czy jemu chodzi tylko o sex?
cayenne1996 napisał/a:

czyli wychodzi na to ze dziewczyna jest do sexu ;/. jednak na drugi dzien sie bronil zze to nie mialo tak zabrzmiec ;/. Ogolnie duzo razem przeszlismy przez ten krótki roczek ale jego zachowanie ostatnio mnie zaskakuje ... Co o tym myslicie? Przestal kochać ? a moze wogole nie kochal tylko byl zauroczony? dodam ze jestem jego pierwsza dziewczyna na powaznie i pierwsza z ktora sie kochal.

Nie, wychodzi na to, że to ty jesteś do seksu, nie każda. Mówił, że miało zabrzmieć inaczej, bo bał się, że go zostawisz i będzie musiał znowu wydatkować czas i energię na poszukiwanie nowej panienki. A może nie kochał nigdy, ale jak zobaczył, że znalazł dziewczynę, która dość szybko poszła z nim do łóżka, to postanowił trochę poudawać zauroczenie, bo wiedział, że utrzyma cię tym przy sobie. Moim zdaniem wmówiłaś sobie, że on darzy cię głębszym uczuciem, wyidealizowałaś go - a on po prostu znalazł kogoś, z kim może uprawiać seks kiedy tylko mu się zachce.

Edit: Szanuj się, dziewczyno, nie łaź do łóżka z pierwszymi lepszymi facetami, zwłaszcza że jak sądzę jesteś jeszcze młodziutka. Możesz zyskać opinię łatwej, bo faceci rozmawiają ze sobą na takie tematy, chwalą się. Powinnaś znać swoją wartość i bardziej się cenić - nie dla psa kiełbasa, nie jesteś dla każdego i nie od razu. Chłopak powinien o ciebie zabiegać, pokazać że mu na tobie zależy, a nie że od razu dostaje to co najlepsze na tacy. Ta historia będzie dla ciebie nauczką - następnym razem z kolejnym facetem zrobisz już inaczej.

3

Zgadzam sie, facet nie jest tego wart, odpuść sobie, jestes taka mloda, nie potrzebne ci takie doświadczenia, poczekaj na faceta, który bedzie ciebie wart

4 Ostatnio edytowany przez PatKot (2013-11-21 18:48:37)

Ja mialam podobna sytulacje.. Moj byly tez chcial ciagle sexu, nawt gdy cos mnie bolalo. A gdy nie dostal tego co chcial od razu byla klutnia.. Ja zmarnowalam 3 lata zanim sie ogarnelam.. Niestety tak jest ze facetom chodzi tylko o sex, ale oczywisie nie wszystkim.

5

Trafiłyście na mężczyzn z wysokim libido. Tacy będą rano, w południe, wieczorem, w nocy - tylko o seksie. Życie w rytmie kopulacji -brr. Seks lubię, ale co za dużo, to nie zdrowo i zbrzydnie.

6

Odpowiem Ci na twoje pytanie , Tak jemu chodzi tylko i wyłącznie o SEX i nie łudż się że o coś innego .

7

Emilia napisał/a:

....Edit: Szanuj się, dziewczyno, nie łaź do łóżka z pierwszymi lepszymi facetami, zwłaszcza że jak sądzę jesteś jeszcze młodziutka. Możesz zyskać opinię łatwej, bo faceci rozmawiają ze sobą na takie tematy, chwalą się. Powinnaś znać swoją wartość i bardziej się cenić - nie dla psa kiełbasa, nie jesteś dla każdego i nie od razu. Chłopak powinien o ciebie zabiegać, pokazać że mu na tobie zależy, a nie że od razu dostaje to co najlepsze na tacy. Ta historia będzie dla ciebie nauczką - następnym razem z kolejnym facetem zrobisz już inaczej.

Tak - zdecydownie nie rób tego, czego akurat chcesz, lecz zgrywaj niedostępną, bacznie zwracając uwage na opinię pierwszego lepszego buraka (bo tylko buraki opowiadają kolegom). Z seksu stwórz wartość przetargową (wszak własnych potrzeb nie masz), bo jest to twoja jedyna wartość - poza seksem nie masz nic. Buraki będą o Ciebie zabiegać  tłumnie - oczywiście do momentu, gdy Cię nie przelecą lub im wspomniane zabieganie bokiem nie wyjdzie (albo przypadkiem nie znajdą sobie innej dziewczyny, która nie buduje swojej wartości na niedostępności, ale to mało prawdopodobne). Ucz się na jednostkowych przypadkach, bo wszyscy faceci są identyczni i historia będzie się powtarzać przez całe życie. Wypracuj więc schematy postępowania na powtarzające się okoliczności - zapewni Ci to komfort bezmyślności do końca dni Twoich.

8

N4VV napisał/a:
Emilia napisał/a:

....Edit: Szanuj się, dziewczyno, nie łaź do łóżka z pierwszymi lepszymi facetami, zwłaszcza że jak sądzę jesteś jeszcze młodziutka. Możesz zyskać opinię łatwej, bo faceci rozmawiają ze sobą na takie tematy, chwalą się. Powinnaś znać swoją wartość i bardziej się cenić - nie dla psa kiełbasa, nie jesteś dla każdego i nie od razu. Chłopak powinien o ciebie zabiegać, pokazać że mu na tobie zależy, a nie że od razu dostaje to co najlepsze na tacy. Ta historia będzie dla ciebie nauczką - następnym razem z kolejnym facetem zrobisz już inaczej.

Tak - zdecydownie nie rób tego, czego akurat chcesz, lecz zgrywaj niedostępną, bacznie zwracając uwage na opinię pierwszego lepszego buraka (bo tylko buraki opowiadają kolegom). Z seksu stwórz wartość przetargową (wszak własnych potrzeb nie masz), bo jest to twoja jedyna wartość - poza seksem nie masz nic. Buraki będą o Ciebie zabiegać  tłumnie - oczywiście do momentu, gdy Cię nie przelecą lub im wspomniane zabieganie bokiem nie wyjdzie (albo przypadkiem nie znajdą sobie innej dziewczyny, która nie buduje swojej wartości na niedostępności, ale to mało prawdopodobne). Ucz się na jednostkowych przypadkach, bo wszyscy faceci są identyczni i historia będzie się powtarzać przez całe życie. Wypracuj więc schematy postępowania na powtarzające się okoliczności - zapewni Ci to komfort bezmyślności do końca dni Twoich.

Uogólniasz. W wątku rozpatrujemy problem autorki, a jej facet jest ewidentnym burakiem. NIe napisałam nic o seksie jako wartości przetargowej. Ty masz chyba jakiś problem z rozumieniem czytanych słów.

9

Czytając to wydaje mi się, że rzeczywiście może mu chodzić tylko o sex. Jeśli jest tak jak piszesz to chyba najlepszym rozwiązaniem będzie się z tym panem pożegnać i na przyszłość tak jak koleżanki pisały nie idź z nowo poznanym chłopakiem do łóżka bo Twoja opinia może być niezbyt dobra.

10

hmm... dziwne...

z jednej strony jeśli Ty lubisz sex to powinno być wszystko ok... z drugiej strony może dlatego, że jesteś jego pierwszą to jest tak napalony... dziwne...
zrób mu probę, powiedz, że masz zapalenie dróg moczowych, że przeziębiłaś sobie pęcherz i że lekarz  powiedział, że miesiąc zero sexu, zobacz jak zareaguje wink

11

My kobiety stawiamy na jakośc, a niestety niektórzy mężczyźni na ilosc. Taki napalony gostek, za grę wstępną uważa podniesienie kiecki. Jeśli tak to wyglądało, podziękował.

12

Emilia napisał/a:

...
Uogólniasz. W wątku rozpatrujemy problem autorki, a jej facet jest ewidentnym burakiem. NIe napisałam nic o seksie jako wartości przetargowej. Ty masz chyba jakiś problem z rozumieniem czytanych słów.

Przede wszystkim mam problem ze zrozumieniem pragnienia zadawania się z burakami.
Nie jest istotne, czy napisałaś o wartości przetargowej - jest ona następstwem prezentowanego modelu zachowania.
Żadna myśląca kobieta z klasą, nie będzie oodstawiać cyrku z udawaniem niedostępnej.
Po prostu podziekuje burakowi za poświęcony czas.

13

Jesli dazysz go uczuciem,to niewiem co byloby gorsza tragedia dla ciebie,facet ktorego kochasz porzada cie czy  tez to ze odzucalby ciebie sexualnie?

A stwierdzenie od kogos  w ktoryms z postow do ciebie zebys przestala lazic z pierwszym lepszym do lozka jest niesmaczne,bo przeciez to ze poszlas z nim w piersza noc (owszem nie brzmi fajnie jak na kobiete)
ale nie oznacza odrazu ze robisz to z kazdym innym.
Zdarzaja sie przypadki wyjatkowej magii miedzy normalnymi ludzmi od pierwszego wejzenia,zadko ale sa realne.
Jesli uwazasz ze go kochasz a sex sprawia tobie duza przyjemnosc w tym zwiazku to rozwaz to i wykozystaj z tego co najprzyjemniejesze dla ciebie
Bo niewiemy nigdy co moze kolejny zwiazek nam splatac,a moze  kolejny facet bedzie rodzinny a zupelnie bedzie unikal sexu z toba och i masz problem tyle ze chyba wiekszy niz ten.Podejzenia o zdrady itp,itp.
Oczywiscie ze niemusi  byc zawsze zle, ale czy wiemy czym los nas obdazy w kolejnych latach zycia,tego niewie nikt.

14 Ostatnio edytowany przez bebet (2013-11-23 11:12:20)

bebet napisał/a:

Jesli dazysz go uczuciem,to niewiem co byloby gorsza tragedia dla ciebie,facet ktorego kochasz porzada cie czy  tez to ze odzucalby ciebie sexualnie?

A stwierdzenie od kogos  w ktoryms z postow do ciebie zebys przestala lazic z pierwszym lepszym do lozka jest niesmaczne,bo przeciez to ze poszlas z nim w piersza noc (owszem nie brzmi fajnie jak na kobiete)
ale nie oznacza odrazu ze robisz to z kazdym innym.
Zdarzaja sie przypadki wyjatkowej magii miedzy normalnymi ludzmi od pierwszego wejzenia,zadko ale sa realne.
Jesli uwazasz ze go kochasz a sex sprawia tobie duza przyjemnosc w tym zwiazku to rozwaz to i wykozystaj z tego co najprzyjemniejesze dla siebie
Bo niewiemy nigdy co moze kolejny zwiazek nam splatac,a moze  kolejny facet bedzie mily a nawet rozmowny wciskajac tobie kity ze dzis ma nocke musi zostac dluzej w pracy i zupelnie bedzie unikal sexu z toba och i masz problem tyle ze chyba wiekszy niz ten.Podejzenia o zdrady itp,itp.
Oczywiscie ze niemusi  byc zawsze gorzej, ale czy wiemy czym los nas obdazy w kolejnych latach zycia,tego niewie nikt.

15

Nie wiem czy jemu chodzi tylko o sex, bo o to Jego by należało spytać....może pomyśl o co Tobie chodzi ???....hmm..skoro jesteś jego pierwszą, jak twierdzi....to dodatkowo masz gorzej, bo On nie ma porównania, a Ty masz bo wnioskuje, że byłaś tam z kimś..Zdaję sobie sprawę, że to musi być już dla Ciebie męczące, bo nie samym sexem człowiek żyje, jak i zarówno nie samym jedzeniem, nie samym spaniem itd...Idź z nim do jego mamusi i zobacz co mamusia powie....Czemu ten synuś się tak rozhulał.....po prostu daj się poznać...z innej strony, jako troskliwa synowa. To wszystko co mogę Ci poradzić. Musisz działać. trzymam kciuki.

16

Jezeli data w Twojim linku to rok urodzenia to gratuluje szybkiego seksu rok temu.
Jezeli rzeczywiscie byl to jego pierwszy raz to byc moze ze wyobraznia u niego tak dziala, ja tez tak mialem ze moglem sie kochac kilka razy dziennie, zreszta jak chyba wiekszosc, ale nigdy po odmowie nie dochodzilo do klotni, rozumialem ze kobieta nie zawsze musi miec ochote.

Co do niego, to jezeli on nie jest Twojim pierwszym partnerem byc moze ze chce sobie tylko pouzywac, dlatego kozysta i szczerze mowiac wlasnie tak to wyglada, jakby nie widzial w Tobie czlowieka tylko obiekt seksualny.

Takie czasy zbyt szybko teraz ludzie laduja w lozku, i tak naprawde nie wiadomo czy seks ma ich zblizyc ku sobie, zwiazac, czy raczej traktowany jest jak sport, szczegolnie gdy slysze ze odrazu wskoczylismy do lozka, masakra.... Skoro wasza znajomosc zaczela sie od seksu to czego teraz oczekujesz, dostal na tacy to co normalnie nazywa sie konsumcja zwiazku, to seks powinien budowac bliskosc ludzi ktorzy sie kochaja, anie budowac milosc!!!

17

a ja mam inne zdanie, jesteście razem prawda? ufasz mu? bo inaczej bys z nim nie była, a to ze tak na ciebie reaguje nawet gdy masz stare ubrania to dziewczyno ciesz bo to komplement, nieudawany kręcisz go pozada cie, nie wiem czy tu wypowiadają się same małolaty? a seks to wyraz uczuc to bliskość, a to czy chodzi mu tylko o seks to już ja ci nie odpowiem bo was nie znam, ale robicie cos oprócz spotkan łóżkowych? jeśli nie zmien to, wychodzicie gdzies, znasz jego rodzine, przyjaciol, macie wspólne plany?
a tak mąz na mnie reagował zawsze po długiej rozlace jak wracal z zagranicy i bardzo mi się to podobalo (jesteśmy razem 11 lat)

18

N4VV napisał/a:
Emilia napisał/a:

trzeba było dodac ze to jest napisane z ironia dla otrzeźwienia, bo zostało to zrozumiane dosłownie, co widać w następnych komentarzach

19

Coż. Nie chcę generealizować ale chyba młodym mężczyznom w większości chodzi o seks smile

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » czy jemu chodzi tylko o sex?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024