Kobieta potrafi szybko ocenić faceta? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kobieta potrafi szybko ocenić faceta?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Kobieta potrafi szybko ocenić faceta?

Witam, zacznę od tego, że jestem w bardzo słabym stanie psychicznym, totalna załamka - dziewczyna, do której wzdycham od 2 lat związała się na dniach z innym. Do tego będę musiał to oglądać na uczelni (wspólne studia) - nie wiem jak to wytrzymam, przeraża mnie to sad

Szukam jakiegoś pocieszenia i chciałbym zapytać o to: Czy kobieta potrafi ocenić mężczyznę już po pierwszej rozmowie?

Bo ostatnio spotkało mnie coś dziwnego, a mianowicie poznałem nową koleżankę w akademiku, po kilku rozmowach powiedziała mi coś, co mnie zszokowało i brzmiało mniej więcej tak: "Jesteś naprawdę tajemniczy, ale należysz do małej grupy osób, których po prostu nie da się nie lubić. Emanuje od ciebie ciepło, masz w sobie coś unikatowego, pomyślałam tak już po pierwszym naszym spotkaniu...".

Do czego zmierzam? Ok, skoro tak powiedziała, to zrobiła to z jakiegoś tam powodu. Takie rzeczy słyszałem też już od innych dziewczyn.
Ale nic potem z tego nie wynika - albo koleżanki mają już chłopaka, albo podoba się im mój kolega, albo jeszcze coś innego...

Więc czy kobieta naprawdę potrafi ocenić mężczyznę po pierwszej rozmowie? No i dlaczego mi to mówią?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kobieta potrafi szybko ocenić faceta?

Myślę że szybko oceniamy. Gdy się spotkam z kimś po raz pierwszy to już jakiś obraz kształtuje się danej osoby. Po prostu jeszcze nie natrafiłeś na tą odpowiednią.

Hmmm a czemu to powiedziała ; są różne powody ... możliwe że ją zaintrygowałeś.

3

Jedni potrafią, inni nie. To nie zależy od płci, a od zdolności smile Wszyscy oceniają po pierwszym spotkaniu i na pierwszym spotkaniu, ale nie każdy dobrze smile

Wydaje mi się, że Twój problem nie polega na tym, że ktoś Ci coś powiedział, a na nadinterpretacji i oczekiwaniach smile

4

gargamel napisał/a:

....więc czy kobieta naprawdę potrafi ocenić mężczyznę po pierwszej rozmowie?

Znaczna część potrafi nawet bez rozmowy.
Wpasowują w jakiś własny wydumany schemacik i mają z głowy wysiłek poznania czegokolwiek.

5

gargamel napisał/a:

...
Do czego zmierzam? Ok, skoro tak powiedziała, to zrobiła to z jakiegoś tam powodu. Takie rzeczy słyszałem też już od innych dziewczyn.

A po co chłopaki czarują dziewczyny tekstami "jesteś wyjątkowa/taka INNA!!!!"? Nie wiesz czasem? To może ci kumple podpowiedzą?

gargamel napisał/a:

Ale nic potem z tego nie wynika - albo koleżanki mają już chłopaka, albo podoba się im mój kolega, albo jeszcze coś innego...

A no bo tzw. "otwarta furtka" to TYLKO "wejście zapasowe" wink
Jak nie "pyknie" coś z wyższej pozycji na liście - jak znalazł... na "otarcie łez...?

gargamel napisał/a:

Więc czy kobieta naprawdę potrafi ocenić mężczyznę po pierwszej rozmowie? No i dlaczego mi to mówią?

Zależy od intuicji i wyrachowania. To jak skala - każda znajduje się na innym jej miejscu

6

Anhedonia napisał/a:

A po co chłopaki czarują dziewczyny tekstami "jesteś wyjątkowa/taka INNA!!!!"? Nie wiesz czasem? To może ci kumple podpowiedzą?

Ja bym tak powiedział tylko dziewczynie, na której by mi zależało. Czy chodzi o coś innego?

7

To jak tak powiedziała to zmarnowałeś szanse... :-(

8

Molly11 napisał/a:

To jak tak powiedziała to zmarnowałeś szanse... :-(

No właśnie chyba o to jej nie chodziło, skoro ma chłopaka i podobno chce z nim być dalej. Tak ja to oceniłem w tamtym momencie.
Jednak po co mi to powiedziała? Ja powoli dochodzę do wniosku, że wzbudzam w dziewczynach jakiś żal...

Chyba coś w stylu: jesteś fajny chłopak (ale ja ciebie akurat nie chcę) ale szkoda mi ciebie, że jesteś sam.

To chyba możliwe co?

9

Skoro czekasz aż dziewczyny Cię skomplementują i nic z tym nie robisz poza analizowaniem co autorka miała na myśli... 2 lata czekałeś aż Ci dziewczynę ktoś "sprzątnie" sprzed nosa..
zrozum - Ty po prostu wysyłasz głośny i widoczny komunikat że jesteś "księciem" o którego trzeba zabiegać..
nie dziw się więc że Cię omija to co najlepsze - to nie te czasy

10

alfaalfa napisał/a:

Skoro czekasz aż dziewczyny Cię skomplementują i nic z tym nie robisz poza analizowaniem co autorka miała na myśli... 2 lata czekałeś aż Ci dziewczynę ktoś "sprzątnie" sprzed nosa..
zrozum - Ty po prostu wysyłasz głośny i widoczny komunikat że jesteś "księciem" o którego trzeba zabiegać..
nie dziw się więc że Cię omija to co najlepsze - to nie te czasy

Nie zdziwiłbym się, że tak jestem odbierany. Ale ja tego nie robię świadomie...
Ja po prostu od dawna mam blokadę przed dziewczynami, powoli coś z tym robię, widzę postęp, ale to chyba wszystko zależy od mojego charakteru, jestem nieśmiały (od razu puszczam buraki), nie umiem przegrywać (ale uczę się) i za bardzo wszystko rozpamiętuję i ciągle nad tym rozmyślam (tego nie mogę pokonać).

To 2-letnie doświadczenie ze sprzątniętą dziewczyną sprzed nosa chyba doprowadziło mnie do depresji...
Z jednej strony byłem w niej zabujany po uszy, ale uciekałem przed nią, nie starałem się o nią właściwie - dlatego powiedziałbym, że nie księciem, a tchórzem jestem. sad

11 Ostatnio edytowany przez alfaalfa (2013-11-02 15:46:53)

ok, skoro już wiesz o co chodzi - to wyciągnij z tego naukę i zmień to.
Zacznij od dziś.
Zacznij komplementować kobiety jakie spotykasz, zaproś czasem do kina.. wykaż się inicjatywą a zobaczysz jak szybko zmienisz myślenie o sobie wink
Trzeba tylko zacząć..

aaa.. następnym razem gdy usłyszysz komplement od kobiety - po prostu powiedz: "co robisz w piątek? może wybralibyśmy się razem do.... bla bla bla. słyszałem że ... bla bla bla"
Wstyd, kobiety Cię podrywają a Ty nic z tym nie robisz - nad tym musisz popracować smile

12 Ostatnio edytowany przez gargamel (2013-11-02 15:50:56)

Chciałbym to zmienić od dziś, ale mój charakter nie pozwala pogodzić się z porażką. Będzie mi jeszcze trudniej, bo będę ich często widywał razem.
Z jednej strony wiem, że nie mam czego szukać u niej, jest teraz pewnie szczęśliwa z nim, a z drugiej strony nie mogę tego przeboleć, że to nie ja jestem na jego miejscu...

No wstyd mi... Ja i tak na razie jestem zapatrzony tylko w tę jedną, inne ciągle wydają mi się gorsze od niej. Muszę z tym walczyć, ale na razie nie mam sił, to wszystko jest zbyt świeże.

13

hm.. przecież to, że powiesz czasem jakiejś nieznajomej kilka miłych słów nie oznacza wyznania miłości i chęci wspólnego z nią życia.. chodzi tylko o to abyś wyszedł z tej swojej "wieży" i zaczął zauważać inne osoby- otwórz się na poznawanie i na relacje z innymi, nawet jeśli nic poważniejszego z tego się nie rozwinie ..

14

Polecam
http://www.youtube.com/watch?v=NYHZwPT0f80

15

Antonina84 napisał/a:

Polecam
http://www.youtube.com/watch?v=NYHZwPT0f80

http://www.youtube.com/watch?v=VcKlXHgG70c

16

alfaalfa napisał/a:

hm.. przecież to, że powiesz czasem jakiejś nieznajomej kilka miłych słów nie oznacza wyznania miłości i chęci wspólnego z nią życia.. chodzi tylko o to abyś wyszedł z tej swojej "wieży" i zaczął zauważać inne osoby- otwórz się na poznawanie i na relacje z innymi, nawet jeśli nic poważniejszego z tego się nie rozwinie ..

Tak, będę próbował tak robić, ale na razie nie mogę... potrzebuję trochę czasu, żeby pogodzić się ze stratą możliwości walki o koleżankę sad
Dziękuję za pomoc i mam jeszcze małą prośbę: o przeczytanie powiązanego tematu - http://www.netkobiety.pl/t61393.html i wyrażenie Waszej opinii. Z góry dziękuję.

17

gargamel napisał/a:
alfaalfa napisał/a:

Tak, będę próbował tak robić, ale na razie nie mogę... potrzebuję trochę czasu, żeby pogodzić się ze stratą możliwości walki o koleżankę sad
Dziękuję za pomoc i mam jeszcze małą prośbę: o przeczytanie powiązanego tematu - http://www.netkobiety.pl/t61393.html i wyrażenie Waszej opinii. Z góry dziękuję.

Już zamknęli ci wątek nie wolno tak robić że opisujesz swa historię w kilku miejscach.
Bo i tak najnowsze wpisy w formie tematu pojawią się na dole i każdy będzie mógł je przyczytać klikając w najnowszy temat smile

18

Racja, niektórym kobietom rozmowa jest wręcz niepotrzebna.
Mają swoje sztywne ramy, których się trzymają, a potem dopasowują pod nie kandydata, pasi, albo nie pasi, jak nie pasi, drugi na tapetę i tak selekcja trwa dopóki doóty nie znajdzie tego odpowiedniego.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Kobieta potrafi szybko ocenić faceta?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024