Być idealna ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

1

Temat: Być idealna ...

UWAGA !!! Text nie dla leniwych big_smile !!!

Nie wiem właściwie jak zacząć. Mój związek z pozoru wygląda na ideał, ale jak wiadomo nie ma miłości idealnej. Wiele przeszliśmy (ale nie o tym chciałam pisać) i teraz jesteśmy na tak zwanej "prostej". Z tym że owa "prosta" uzyskana została masą zmian w moim życiu.

Ok jest fakt iż zmieniłam towarzystwo dzięki jego namowom. Wyciągnął mnie z niejednego bagna... I dopiero gdy się w nim zakochałam chyba uświadomiłam mu (nieumyślnie) iż może mną manipulować.

Kiedyś, dawno temu gdy byłam jeszcze gówniarą totalną rzekł - Ty nigdy nie będziesz nadawać się na żonę i matkę.
Boooże, te słowa tkwią w mej głowie jak wyrocznia. Zmieniłam cały styl życia by dopasować do jego kanonu "idealnej żony i matki".

Przestałam imprezować, pić alkohol, spotykać się z mężczyznami, wracać późno do domu, ubierać się "skąpo"(nawet teraz gdy mamy gorące lato, nie noszę spódniczek mini). On leży - ja mu usługuję. To obiadek, to kanapeczka, to herbatka, masaż pleców etc. Nie ma rzeczy o którą by mnie nie poprosił bym jej nie zrobiła. Robię to z wielką przyjemnością ponieważ jego wdzięczność jest tak ogromna i kochana, że to jest dla mnie swego rodzaju nagrodą.

Lecz nagle zaczyna mnie to drażnić. I pierwszy raz ostatnio się postawiłam wink Zazwyczaj to ja tankuje i płace za benzyne w kasie... Tym razem kazałam jemu to zrobić
-Skoro chcesz być taki męskim to idź i zrób coś za mnie, czyli za siebie.- zrobił. Nawet pierwszy raz kupił fante zamiast coli (której nie znoszę a muszę pić ;/ )

Nie kupuje mi kwiatów. Nie robi prezentów. Nie stawia niczego. W tym związku to JA mam kase. Ja "nosze spodnie". Owszem stać go na piwko, nową grę (co za dziecinada big_smile ) i różne duperele do Jego gitary elektrycznej ale na malutkiego kwiatuszka... nie.
Często mówi iż jest mu głupio z tego powodu, że nie ma kasy itp. i że marzy mu się coś kupić... ale On uważa ze kasa na kwiatki, wycieczki itp to wyrzucone pieniądze.

Kiedyś rozpłakałam się przy nim, że tak mnie traktuje, że psychicznie wysiadam bo nie potrafię być idealna... na co On odrzekł
-Nie chce byś była idealna. Bądź sobą.
Nawiązałam mu do tej rozmowy z przed lat, ze nie nadaje się na żone itd. i wtedy odpowiedział
- Teraz już tak nie myśle.

Czytając to co napisałam, poniekąd go oczerniłam. Nie jest królem na włościach, lecz człowiekiem którego bardzo kocham. On potrafi być nieprzewidywalny i wspaniały dla mnie. Potrafi mnie zaskoczyć swoim zachowaniem. Lecz robi to rzadko, ponieważ zabieganie o kobiete (Jego zdaniem) bywa niemęskie...

Ech smile Przywykłam do sposobu w jaki okazuje mu moją miłość... ale przyznam się iż zazdroszcze kobietom które są rozpieszczane przez swoich partnerów... Podając przykład, mogę nawiązać do Jego słów :
-Mogę Cię przytulać całymi dniami, od rana do nocy, mogę mówić codziennie po dwadzieścia razy jak bardzo Cię kocham itp... ale czy wtedy jakikolwiek gest czy słowo będzie miało takie mocne znaczenie jak teraz?
Czyż On nie ma racji ? smile

jednym słowem - help.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Być idealna ...

hahahaha biedna głupia kobieta big_smile

3

noo big_smile ale powoli zmeczona ...

4

Nie ma racji, bo i słowa, i gesty, i czyny, mają ogromne znaczenie. Wszystkie składają się na całość.
Chyba jesteś mu bardzo wdzięczna za pomoc w wyjściu z imprezowego życia. Jednak nie zmieniaj się drastycznie dla faceta, on sam przecież stwierdził

Nie chce byś była idealna. Bądź sobą.

Ideałów nie ma, można się co najwyżej przybliżyć do wymarzonej osoby jaką chciałoby się być lub z jaką chciałoby się być. Będąc tą wzorową możesz zrobić się nudna, każde Twoje posunięcie będzie przewidywalne. Naprawdę chcesz być taka, chcesz zaprzeczyć sama sobie? I jak długo wytrzymasz udając kogoś, kim nie jesteś? Cechy wyśnionej żony odpowiadają Ci?
Nie wyobrażam sobie, żeby mój mężczyzna nie płacił za mnie. Owszem, czasem się dorzucę lub sama zafunduję, ale przecież nie zawsze! No i nie dysponuję takimi funduszami, on tak.

zabieganie o kobiete (Jego zdaniem) bywa niemęskie...

To jak to? Męskim zachowaniem będzie zabieganie kobiety o kobietę? smile W takim razie to Ty zdobywasz jego obiadkami i rachunkami? Jaaaaaa, masakra! Całe szczęście, że czasem się zmienia.
Podsumowując: robisz dla niego wiele: zmieniasz swój charakter i styl, pichcisz potrawy, regulujesz płatności, podsuwasz wszystko przed jego nos. W zamian czasem dostaniesz miłe słowo i gest - dla mnie to za mało. Powinien nosić Cię na rękach, a najlepiej wpłynąć na Ciebie powtórnie, żebyś z powrotem stała się sobą.

5

hmm...osoba mi bliska miała podobnego faceta-pasożyta. Nic nie robił, tylko ona wokół niego skakała. Nawet do pracy nie chodził, bo wiedział, że ona ma kasę i na wszystko mu da. Jego życie ograniczało się na oglądaniu TV całymi dniami i piciu hektolitrów coli w tym czasie, oraz jeżdżeniu na mecze. I co? Po 10 latach małżeństwa nie wytrzymała i rozwiodła się z nim, co oczywiście było najlepszą decyzją w jej życiu (szkoda tylko, że taką późną). Teraz jest szczęśliwą żoną i (znowu) matką. Spotkała przypadkiem swoją pierwszą miłość z czasów liceum i uczucie odżyło smile No ale myślę, że mogła uniknąć tych straconnych 10 lat, więc moja rada dla Ciebie jest taka: postaw mu warunek-albo się zmieni, albo koniec z Wami !

6

Przeczytalam wlasnie streszczenie mojego zwiazku......
Dlaczego jak kochamy jestesmy tak glupie....

7

myślę, że dlatego, że większość z nas poprzez miłość zakłada sobie "klapki na oczy" i nie widzi nic poza swoją miłością. A jego wady są niezauważalne,mimo że wszyscy dookoła je widzą.

8

Mcrka napisał/a:

-Mogę Cię przytulać całymi dniami, od rana do nocy, mogę mówić codziennie po dwadzieścia razy jak bardzo Cię kocham itp... ale czy wtedy jakikolwiek gest czy słowo będzie miało takie mocne znaczenie jak teraz?

Skąd on bierze takie poglądy????
Co to znaczyy mocne wrażenie? Jeśli jesteście razem ..darzycie się miłością to powinnaś tę miłość czuć codziennie a nie raz w roku na urodziny! Prawdiwie mocne wrażenie zrobiłby okazując jak najczęściej prawdziwe uczucie i szacunek swojej kobiecie!

9

Wszystkie macie racje. Poniekąd chyba straciłam szacunek do Ciebie i zaczęłam go traktować nie jak zwykłego człowieka ale jak Boga, którego powinnam czcić...

Ostatnio dużo się stawiam. Na wiele rzeczy, które wcześniej się zgadzałam teraz mówie po prostu "nie" lub wyrażam swoje zdanie.
I On też się zmienił. Może jeszcze nie jest to idealna przemiana, ale widzę postępy smile
Kilka dni temu powiedział ze nie pojedzie ze mna na zjazd mojej rodziny w sieniawie... a wczoraj sie na to zgodził smile nie wiem czemu big_smile ?!

Ogólnie rzecz biorąc to trudny facet. Przeżył swoje. Ojciec zmarł mu dwa lata temu, okropnie to przezył no i stara się być mężczyzną w domu... a to tez skutkuje w związku ... tak mi sie zdaje.

10

Heeeh, mam podobnie, ale czasami przez swoje bledy to nawet czuje,ze musze mu "uługiwac", wynagrodzic to jakos...najgorsze jest jak ciagle czujesz sie winna, latasz w okol niego az wkoncu masz dosyc i domagasz sie tez swojego..

Zwiazek na mnie powinien byc partnerstwem..a nie Ty skaczesz albo tylko on skacze wokol Ciebie..
takie moje skromne zdanie.. wink

11

Oiii moje drogie Panie. Jak z bicza strzelił, mój chłop się zmienia ! Ostatnio zawalił jedną rzecz i teraz wszystko chodzi lepiej niż w zegarku. Teraz to On mi robi herbatkę big_smile Oiii... nawet nie wiecie jak warto czasem postawić na swoim big_smile

12

warto oj warto ale to nie takie proste

13

Byłam w czymś takim przez dwa  pół roku. Było pięknie. Tez miałam JA pieniądze. On kupował sobie głupoty bo na to kase miał, a ja przez te ponad dwa lata dostałam może 3 razy kwiatka (raz wymuszonego),  i 3 prezenty... Porażka. Nie składał mi nawet życzeń na święta, imieniny, urodziny... Ale mam to za sobą. Uffff. Przejrzałam na oczy. Ale jeśli postawiłaś mu się i zrobił to bez problemu, to powiedz mu kiedyś żeby przygotował Ci obiad, bo chciała byś zobaczyć jak gotuje... Hm?

14

sa tacy ktorzy uwazaja ze nie musza sie starac.... ale my jak najbardziej

15

Mój zaczął się nagle ostro starać i z tym obiadem - na pewno mu to powiem, jeszcze jutro ! smile

Muszę wam powiedzieć, ,że bywało tak, że jeśli jakikolwiek inny mężczyzna zrobił coś co zazwyczaj nikt tego dla mnie nie robi (puszczanie w drzwiach, pocałunek w rękę, podanie jakiegoś przedmiotu z wysokiej półki etc.) czułam się dziwnie i niesamowicie miło, bo mój facet tego nie robił. Teraz... nie muszę nawet prosić, wystarczy, że popatrzę big_smile
Kurczę... On musi mnie kochać wink

16

napewno kocha:) to sie czuje:)

17

Jak przyjemnie jest poczytać o takiej zmianie smile

18

wlasnie... jednak zdarzaja sie cuda:)

19

Oiii moje drogie Panie, ja teraz to jestem księżniczką wink dżentelmen z niego i w ogole... a to co było wcześniej niemeskie, dziś jest... cudowne smile

Miałam dziś urodzinki. Spędził ze mną cały dzień. Nie liczyłam iż da mi prezent ponieważ teraz ciężko jest z kasą. Pomyślałam, to chociaż kwiatka mógł kupić... Ale nie ! Zrobił coś lepszego. Otóż:

Leżeliśmy wieczorkiem u mnie w domciu, gadaliśmy itd. On nagle kazał mi zamknąć oczy i czekać. Czekałam i nagle usłyszałam w mojej wierzy piosenkę Lady Pank "Zawsze tam gdzie Ty". Nagrał ją specjalnie na płytkę, ślicznie opisał. Wybrał ją specjalnie dla mnie.
Jak na Piotra to jest wieeelki postęp, bo On piosenki o miłości uważał zawsze za żałosne smile

To było lepsze niż tuzin kwiatów, tona innych prezentów czy kubik malibu wink

20

Naprawdę się cieszę smile
Oby tak dalej!
PS. Najlepszego big_smile

21

Mcrka, strasznie lubię takie niespodzianki smile mmm... wink

i w ogóle wszystkiego naj i jeszcze więcej takich niespodzianek wink

22

Ile ja się zmieniłam dla mojego... W podobny sposób jak Ty Mcrka. mniej piję, nie upijam się, nie chodzę nigdzie bez niego, no i troche innych rzeczy. On dla mnie robi szkołę, stał się opanowany i uczy się takich głupich rzeczy jak chociażby "dziękuję" gdy podam obiad. Ogromnie się kochamy. Ale ja nie dostaję od niego prezentów, wakacji, nie stawia w knajpie, na ewentualnych wyjazdach płacimy każdy za siebie.

Nie słuchamy piosenek o miłości, nie dostaję często prezentów na urodziny czy imieniny i nie oglądamy romantycznych filmów, których defacto nie lubię.

I taki jest mój książę z bajki. Ja go kocham takim jaki jest. Czasami to ja go gdzieś wyciągam.
To jest kwestia charakteru faceta. Oni przeważnie nie dostrzegają takich rzeczy, że kobietom to się podoba.

23

No właśnie, mężczyźni często tego nie dostrzegają, dlatego nasza rola jest taka by im to po prostu dosadnie uświadomić smile
Ja się ciesze ze zmian które wprowadził. Nie są one jakies zdrastyczne, ale myśle ze nasz związek wchodzi na dobre smile

i dziękuję za życzonka =*

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024