Idealna farba- naturalny brąz! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Idealna farba- naturalny brąz!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: Idealna farba- naturalny brąz!

Czy znalazłyście może swoją ulubioną farbę, którą możecie z ręką na sercu polecić? Mam naturalne włosy koloru ciemny blond, od lat już farbuję na przeróżne kolory- wszystkie w tonacji brązu, ale żaden nie spełnia moich oczekiwań. Nie chce mieć takiej rudawo-miedzianej poświaty. Poszukuję farby, która nadałaby taki naprawdę fajny, naturalny kolor brąz bez tej właśnie miedzianej poświaty i takiej, która nie wyjdzie czarna na włosach, najlepiej taki jasny brąz bądź średni brąz. Będę wdzięczna za wszelkie rady!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Idealna farba- naturalny brąz!

Ja Tobie proponuję Sublime Mousse od L'Oréal  smile. Jest bardzo dobra a na opakowaniu jest pokazany jak dany kolor będzie wyglądać na włosach. Długo trzyma się na włosach. Jedyny problem to cena ale można trafić na promocję w drogeriach smile

3 Ostatnio edytowany przez eldob (2014-08-02 13:21:38)

Róża 27 napisał/a:

Ja Tobie proponuję Sublime Mousse od L'Oréal  smile. Jest bardzo dobra a na opakowaniu jest pokazany jak dany kolor będzie wyglądać na włosach. Długo trzyma się na włosach. Jedyny problem to cena ale można trafić na promocję w drogeriach smile

Podoba mi się ten wpis, bo właśnie ta farba leży na półce i będę farbowac, a bałam się co to za cudo:p

No i pofarbowalam! Czad!
Nakładanie rewelacyjnie proste! Pełne pokrycie i piękny kolor. Może nie taki jak na opakowaniu, ale w przypadku moich niemalże czarnych włosów to normalne.
Polecam!

4

Dzięki wielkie! Właśnie o tej farbie kiedyś myślałam, ale nigdy się na nią nie mogłam zdecydować ze względu na cenę:/ Ale cena już nie gra roli, jeżeli tylko miałaby się sprawdzić.

Róża 27 i eldob- jakich odcieni używacie?

A używałyście może innych farb też w formie szybkiej do nakładania- Schwarzkopf Perfect Mousse i Schwarzkopf Color Mask? Bo nad nimi jeszcze się zastanawiam. Mają dobre opinie na wizażu.

5

Ja kupowałam bodajże nr 4. Średni brąz? Cholibka nie pamietam. Co do innej farby to używałam tez tej w różowym pudełeczku okrągłym co sie używa jak maskę. W pamięci mi nie zapadła wiec nic specjalnego:)

6

lady_x napisał/a:

A używałyście może innych farb też w formie szybkiej do nakładania- Schwarzkopf Perfect Mousse i Schwarzkopf Color Mask? Bo nad nimi jeszcze się zastanawiam. Mają dobre opinie na wizażu.

Perfect Mousse stosuję już od jakiegoś czasu i jestem naprawdę bardzo zadowolona. Mam ciemne włosy, wybieram więc ciemne odcienie, przeważnie typowe brązy. Ostatnio chyba ze trzy razy pod rząd zdecydowałam się na kolor nr 400 (mroźne espresso) i stwierdzam, że to jest to! wink
Farba daje nasycone, ładne kolory, włosy są błyszczące, miękkie, a przy tym wyglądają zdrowo. Jeśli do tego dodać wygodę aplikacji, stosunkowo krótki czas trzymania farby na włosach i całkiem przywoitą cenę, to spokojnie mogę polecić.

Tym razem, zresztą skuszona opiniami, po raz pierwszy kupiłam Garnier Olia, wybrałam kolor 4.15 (mroźna czekolada). Niestety na tę chwilę jeszcze nie potrafię nic na jej temat napisać, bo dopiero czeka na swoją kolej.

7

Ja również używam Perfect mousse, czasami Casting creme gloss. Próbowałam wszystkiego i te dwie najbardziej mi pasują smile

8

KatCa, mamy te same dwie faworytki smile, bo ja zamiennie stosuję obydwie farby, czyli Perfect Mousse Schwarzkopf i Casting Creme Gloss L'Oreal, choć ostatnio tę pierwszą częściej. Perfect Mousse daje trwałą koloryzację, a Casting Creme Gloss, zgodnie z informacją zawartą na pudełku, posiada trwałość do 28 myć. Wypłukuje się jednak szybciej, a ponadto i tak pozostawia kolor. Niemniej tak jest chyba ze wszystkimi farbami.

9

Przetestowałam Schwarzkopf Perfect Mousse i jestem zadowolona:) Co prawda na początku włosy wyszły zdecydowanie ciemniejsze, ale po paru myciach kolor był taki jak na opakowaniu. Farba bardzo łatwa w użyciu, jedynym minusem jest to, że nie utrzymuje się zbyt długo na włosach, ale może dlatego, że myję je codziennie.

Któraś z Was próbowała nowej farby L'Oreal Prodigy? Słyszałam dużo niepochlebnych opinii, ale kusi mnie to, że nie zawiera amoniaku...

Olinka- czy to Mroźne espersso wychodzi czarne na włosach czy taki trochę ciemniejszy brąz? Skusiłabym się na ten odcień, ale boję się, że znowu wyjdą czarne, a chciałam zejść do takiego chłodnego średniego brązu.

10

lady_x napisał/a:

Olinka- czy to Mroźne espersso wychodzi czarne na włosach czy taki trochę ciemniejszy brąz? Skusiłabym się na ten odcień, ale boję się, że znowu wyjdą czarne, a chciałam zejść do takiego chłodnego średniego brązu.

Na moich farbowanych włosach wychodzi bardzo ciemny brąz, nie czerń. Ja również chciałabym zejść do chłodnego, średniego brązu i niestety wciąż nie udaje mi się tego dokonać, bo bez względu na wybrany odcień, kolor wychodzi mi zbyt ciemny. Tak jest i tutaj - na pudełku odcień jest dokładnie taki, jaki chciałabym osiągnąć, ale efekt jest zupełnie inny. 

Przy okazji wyrażę swoją opinię na temat wspomnianej wcześniej, a nowej dla mnie farby Garnier Olia. Jak pisałam wybrałam kolor mroźna czekolada (4.15). Moim zdaniem kolor jest świetny, ale sama farba zupełnie przeciętna. Sposób aplikacji jest tutaj niezbyt wygodny, bo tradycyjny, czyli samemu trzeba składniki wymieszać w naczyniu, a potem całość nakładać pędzlem. Włosy są sztywniejsze niż po Schwarzkopf Perfect Mousse i chyba jednak mniej błyszczące.
Tak więc pomimo ładnego koloru wracam (po raz kolejny zresztą) do mojej ulubionej, sprawdzonej Perfect Mousse smile.

11

Z Loreala mają fajne brązy smile

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Idealna farba- naturalny brąz!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024