jak sobie z tym poradzić? były chłopak i przyjaciółki. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » jak sobie z tym poradzić? były chłopak i przyjaciółki.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: jak sobie z tym poradzić? były chłopak i przyjaciółki.

Witam. Nie mam pojęcia jak poradzić sobie z sytuacją, mianowicie.. Byłam z chłopakiem łącznie prawie dwa lata. Rozstaliśmy się jeden raz, drugi, a potem trzeci. Powiedziałam sobie, że dość, że już nie ma brania pod włos i odpisywania i rozmawiania. Ale nie, odezwał się znów. Przyjaciółka (nie znali się, bo zapoznałyśmy się w okresie 7 miesięcy, gdzie nie miałam z nim kontaktu po rozstaniu) prosiła mnie, żebym jednak odpisała, żeby sprawdzić, co on właściwie ode mnie chce. Wiedziałam, co będzie chciał. Umówiłam się z nim, tak jak mnie oboje prosili (niby każdy zasługuje na szanse), oczywiście nie sam na sam, bo nie podołałabym temu. Mówił, że mają to być kontakty na stopie koleżeńskiej, bo przecież tyle czasu byliśmy razem, ale było oczywiście inaczej. W każdej swojej byłej dziewczynie szukał mnie (byłam jego pierwszą miłością, tak jak i on moją, a tego się nie zapomina, bądź co bądź), ale nie mógł znaleźć tego 'czegoś'. Dałam mu szansę. Po dwóch tygodniach przyszedł i oznajmił, że jest inna dziewczyna, z którą chce się związać. Było mi cholernie przykro, kolejny nóż w plecy i w serce - starałam się to znieść. Po trzech dniach dowiedziałam się, że jest z tą dziewczyną. Przyjaciółka niedawno rozstała się z chłopakiem, więc logicznym było, że chce sobie to wszystko ogarnąć - dom, praca i uczucia. Miałyśmy mierny kontakt, niestety. Nie widywałyśmy się, a mój były bywał u niej prawie codziennie - miał dobry kontakt z jej bratem. Niedawno ją odwiedziłam. Okazało się, że on wcale nie jest z tą dziewczyną, którą wybrał zamiast mnie, ale usiłował mi pokazać, że jest z moją przyjaciółką. Siedziała tam również moja druga przyjaciółka, która miała drwinę wypisaną na twarzy. Żadne z nich mi o niczym nie powiedziało, ale zarzucano mi same kłamstwa, jak leci. Gdy przyjaciółka (1) przyszła do domu porozmawiała ze mną normalnie - bez krzyków (w tym czasie gdy się nie widziałyśmy wyszło dosyć dużo krzywych akcji). Okazało się, że mojemu byłemu najprawdopodobniej wydaje sie, że on z nią jest. Mieszka z nią, bo ona chciała mu pomóc (taka już jest). Dowiedziałam się, że w moje usta jest wciskanych wiele kłamstw i słów, które nigdy mi nawet przez myśl nie przeszły.
Mój były i przyjaciółka (2) mnie nienawidzą (on przeciągnął (2) na swoją stronę - tak to wygląda, ale (1) nie) i mają bardzo dobre stosunki. Przyjaciółka (1) stara się ze mną wszystko uporządkować, ale nadal nic nie jest wyjaśnione i nie wiem, czy będzie.
Po raz kolejny on wbija mi nóż w plecy i kręci nim, do upadłego, dodatkowo włazi z buciorami w życie. Wiadomym chyba jest, że gdy on się 'broni' wyciąga na wierzch wszystkie związkowe sprawy i wyzywa od takich i siakich.
Jak mam to rozwiązać? Nie chce zostawiać moich przyjaciółek dla świętego spokoju, żeby on dostał to, czego chce. Jak mam udowodnić, że on wcale nie jest taki, jakiego zgrywa?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak sobie z tym poradzić? były chłopak i przyjaciółki.

Przykre to wszystko. Mialam kiedys podobna sytuacje i tez w niej byly oraz "przyjacolka" robili wszystko by zrobic ze mnie oszustke i nienormalna. Ja to wszystko zwyczajnie olalam. Zostawilam ich samych sobie by sobie zyli ze swoja "prawda". Bardzo szybko sie okazalo jaki jest byly naprawde i wtedy byl placz i szukanie pomocy.
Dlatego ja polecam Ci olac cala trojke. Dla mnie o przyjazni nie mozna tutaj mowic. Przyjaciel nie robi Ci przykrosci i nie leci za kazdym kto cos tam glupiego powie. Przyjciolka nr 1 dla mnie jakas dziwna. Pozwala twojemu bykemu u siebie mieszkac? Schronisko prowadzi czy jak? Cos mi to cuchnie.
Przyjacolka nr 2 dla mnie niedojrzala typiara skoro wierzy innym i nie stara sie z Toba tej sytuacji. Zwyczajnie ma Cie gdzies. Ja bym zdecydowanie pogonila i zakaz zblizania sie na 10 m.
Bylego nie skomentuje bo to zwykla meska dz*wka. Zakaz zblizania na 100m.

Pamietaj prawda zawsze wyjdzie a wyrzadzone krzywdy zawsze wracaja.

3

pato napisał/a:

Niedawno ją odwiedziłam. Okazało się, że on wcale nie jest z tą dziewczyną, którą wybrał zamiast mnie, ale usiłował mi pokazać, że jest z moją przyjaciółką. Siedziała tam również moja druga przyjaciółka, która miała drwinę wypisaną na twarzy. Żadne z nich mi o niczym nie powiedziało, ale zarzucano mi same kłamstwa, jak leci. Gdy przyjaciółka (1) przyszła do domu porozmawiała ze mną normalnie - bez krzyków (w tym czasie gdy się nie widziałyśmy wyszło dosyć dużo krzywych akcji). Okazało się, że mojemu byłemu najprawdopodobniej wydaje sie, że on z nią jest. Mieszka z nią, bo ona chciała mu pomóc (taka już jest).

Jasne, samarytanka się znalazła big_smile A jemu, biednemu, się wydaje big_smile Oni najprawdopodobniej są razem, dziewczyno, i jaja sobie z Ciebie robią. Oprzytomniej i poszukaj sobie normalnych przyjaciół.

Zresztą nawet jeśli nie są razem, to co to za przyjaciółka, że przyjmuje do siebie do domu człowieka, który Cię skrzywdził, na dodatek nic Ci o tym nie mówiąc?

4

Droga Pato o ile dobrze zrozumiałam,Twój były moim zdaniem wykorzystał Twoje przyjaciółki aby się odegrać na Tobie właściwie bez powodu normalny facet nie obczernia byłej do jej przyjaciółek ,a z drugiej strony co to za przyjaciółki,moim zdaniem żadne,prawdziwa przyjażń tak nie wygląda,proszę Cię przejrzyj na oczy,porzuć to wszystko w diabli i nie daj się więcej tak wkręcać i oszukiwać,znajdż prawdziwą przyjażń i prawdziwą miłość,życzę Ci tego pozdrawiam ciepło smile

5

okropna sytuacja i dziwny człowiek sad musisz jakoś uwolnić się z tego kręgu. będę trzmać za ciebie kciuki

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » jak sobie z tym poradzić? były chłopak i przyjaciółki.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024