Zabawy i konkursy dla dzieci na Halloween - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Zabawy i konkursy dla dzieci na Halloween

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Zabawy i konkursy dla dzieci na Halloween

Co ciekawego wymyślacie dla dzieci na Halloween (o ile obchodzicie, oczywiście)? Oto dwa pomysły:

1. Zabawa w mumię: dzieci dobierają się w pary. Jedna osoba okręca drugą dokładnie i szczelnie... papierem toaletowym big_smile Wygrywa para, która poradzi sobie z zadaniem najszybciej.

2. Wycinanie lampionów z dyni. Ze względów bezpieczeństwa do dziecka należy wydłubanie miąższu i narysowanie konturów zębów, nosa i oczu, a my, dorośli, działamy nożem wink

A Wy znacie coś fajnego, by uatrakcyjnić dzieciom ten dzień? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zabawy i konkursy dla dzieci na Halloween

Najważniejsze są oczywiście upiorne przebrania wink. Tego wieczora musi straszyć - im bardziej, tym lepiej, a przy tym weselej tongue.
Poza tym uważam, że to jedyny dzień w roku, kiedy można innym dokuczać (czytaj: straszyć ich) bezkarnie big_smile.

Bardzo ważne są tematyczne przekąski, które dzieci po prostu ubóstwiają. Myślę, że garść naprawdę niezłych inspiracji można znaleźć tutaj: http://www.netkobiety.pl/t44727.html Mnie rozbrajają zwłaszcza te sino-krwawe palce big_smile.

3

Syn idzie na imprezę do koleżanki i na tą okazję uszyłam mu przebranie dementora.
Co do przekąsek to my pieczemy takie śmieszne duszki:
http://misscupcake.pl/cms/fck/uploaded/noc%20z%20duchami/noc%20z%20duchami_img.png
z pomysłów ze strony misscupcake.pl

4

Myślę, że dla dzieci najważniejsze są ubiory - czarownice, wampiry, duchy. Dzieci czują wtedy mroczny, straszny klimat i są tym ucieszone, tym bardziej, że teoretycznie jest to przeznaczone dla dorosłych, nie dla dzieci wink

5

Ufoludku, te duszki są świetne! wink Czy możesz podać na nie przepis? A może jest to zwykła beza przygotowana w tak zabawnej formie?

6

Ja nie Ufoludek wink, ale wiem, co to jest: babeczka (cupcake) cytrynowa udekorowana kremem śmietankowym (szeroką, okrągłą tylką), a oczy i usta są z czekolady smile

7

Widzę, że BabaOsiadła zna te duszki big_smile
Ten pomysł i inne nie tylko na halloween są na stronie misscupcake.pl, a tak wygląda obrazkowa instrukcja big_smile

http://misscupcake.pl/cms/fck/uploaded/glodny%20duszek%20NEW/img_duszek_big.png

przekleję tez porady dotyczące duszków:
? Aby rozpocząć zabawę z dekorowaniem upewnij się, że babeczka już wystygła.
? Wierzch babeczki oblej równo polewą czekoladową i poczekaj aż zastygnie.
? W tym czasie przygotuj krem do tortów o smaku śmietankowym.
Aby był bardziej sztywny przygotuj krem z mniejszej ilości mleka (200 ml) i przechowaj go w  lodówce.
? Duszki wyszprycuj za pomocą szerokiej, okrągłej końcówki szprycy.
Jeśli nie masz szprycy możesz użyć woreczka foliowego z naciętym narożnikiem (otwór o średnicy 1- 1,5 cm)
? Na papierze do pieczenia przygotuj oczy i usta duszka wylewając polewę w odpowiedni kształt. Jak całkowicie zastygną odklej elementy od papieru i umieść na wyszprycowanym duszku.

8

ufoludek napisał/a:

Widzę, że BabaOsiadła zna te duszki big_smile

Mam w domu małego Pochłaniacza Babeczek wink

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Zabawy i konkursy dla dzieci na Halloween

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024