Pewna dziewczyna... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pewna dziewczyna...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Pewna dziewczyna...

Witam

Proszę o poradę. Wbrew nickowi jestem mężczyzną.

Wynajmuję pokój pewnej dziewczynie - 5 lat młodszej, a ja mieszkam w innym pokoju w tym samym mieszkaniem. Jest ona bardzo nieśmiała. Przedwczoraj zorganizowałem wspólną kolację, nie była ze świecami. Po prostu zwykły posiłek. Podczas niego zacząłem się wypytywać: co jest dla niej miłością, jakie cechy chciałaby żeby miał jej przyszły facet. Podczas rozmowy nie wierzyła w to, że ktoś ją pokocha. Ostatecznie wstała i chciała odejść od stołu, ale ją zatrzymałem - powiedziałem, że zrobię wszystko, aby poznała swoją wartość i pocałowałem ją. Przez chwilę zamarła, ale potem wbrew wszystkim moim oczekiwaniom (tj. np. jej ucieczce) zaczęła mnie bardzo namiętnie całować. Posunęła się nawet do tego, że zaczęła rozpinać moją koszulę. Przerwałem to. Powiedziałem, że pragnę tego, ale ona będzie jutro żałować. Uciekła do swojego pokoju. Dodam, że jestem pierwszą osobą, która ją pocałowała. Od tamtego dnia, ona mnie unika. Gdy pojawiam się w jakimś pomieszczeniu, ona znika. Starałem się z nią porozmawiać, ale cały czas mówi, że nie ma czasu. Wiem, że to tylko wymówka.

Teraz mam prośbę do was, forumowicze/wiczki. Poradźcie mi co mam zrobić, powiedzcie czemu ona mnie unika.

Dodam, że po miesiącu nadal mówi do mnie per pan, mimo ciągłych moich nalegań, aby zwracała się do mnie po imieniu.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pewna dziewczyna...

Alladynko, masz bardzo męski nick tongue ;D  ...ale do sedna smile
Jak sam napisałeś, dziewczyna jest nieśmiała - więc wcale się nie dziwię, że Cię unika po tej sytuacji. Nie wie jak ma się zachować, a najprostszym sposobem jest ucieczka. Zapewne nie miała wcześniej kontaktów z mężczyznami, a gdy się przełamała, została "odrzucona". (Oczywiście jak najbardziej popieram Twoją postawę smile ). Więc wstydzi się teraz rozmawiać z Tobą lub nawet spojrzeć Ci w twarz - "Bo co Ty sobie możesz teraz o niej myśleć?". Całkiem możliwe, że jej zachowanie wynika właśnie z nieśmiałości, niskiej samooceny, strachu przed zranieniem i odrzuceniem. I chyba nie ma tak naprawdę na to jakiejś specjalnej rady, jak tylko cierpliwość z Twojej strony. Na myśl przychodzi mi przestraszone zwierzątko, którego zachowanie można zmienić tylko i wyłącznie swoim podejściem wink  Zawsze możesz zacząć przełamywać lody przez chociażby napisanie jej esemesa na dzień dobry, czy kiedy ładnie wygląda smile Nawet jeśli nie będzie chciała rozmawiać, to sms-a  na pewno przeczyta. W dzisiejszych czasach jest tyle możliwości - wystarczy ruszyć głową... GG, FB tongue Zdobądź jej zaufanie, a i jej strach pomału zacznie znikać.  Powodzenia big_smile

3

Dziękuję ineczko za poradę :-)

A nick jest jaki jest, bo mi się palce 'omsknęły' - miało być alladynak

Ale do rzeczy:
Porozmawiałem z nią. Powiedziałem, że widzę, że mnie unika. Zaprzeczyła. Wytłumaczyłem, że podejrzewam iż to z powodu, który wydarzył się przedwczoraj i powiedziałem, że nie żałuję tego, ale jeśli chce możemy o tym zapomnieć i dalej kontynuować znajomość. Odpowiedziała, że wolałaby, żeby się to co się stało się nie wydarzyło i uciekła. Przez całą rozmowę unikała kontaktu wzrokowego i niewiele co powiedziała. Teraz moje pytanie - co dalej?

4

Jeśli Ci się podoba, to walcz o nią smile - jakoś to tak strasznie wzniośle zabrzmiało he, he big_smile Dziewczyna jest strasznie nieśmiała, więc małymi kroczkami możesz zacząć przełamywać lody. Mieszkacie w jednym mieszkaniu, więc może zapytaj się jej czy przyjaźń między Wami wchodzi w grę (od czegoś trzeba zacząć wink ). Idzie zima, długie wieczory idealne do wspólnego oglądania filmów, itd. smile

5

Jak potem przejść z przyjaźni do miłości?

6

Jest jej glupio i wstydzi sie teraz bo poczula sie odrzucona... Musisz jej wytlumaczyc ze nie takie byly Twoje intencje aby ja odrzucic tylko chcesz od niej czegos wiecej i dlatego chcesz aby wszystko potoczylo sie powoli... jej jest najzwyczajniej w swiecie glupio... Mozliwe ze w swoim zyciu juz pare razy zostala odrzucona i dlatego zamknela sie po takiej sytuacji w sobie i Cie unika

7

Chyba większość przyjaźni damsko-męskich kończy się uczuciem, chociaż z jednej strony. Wiadomo, że jako przyjaciele spędzacie sporo czasu razem, poznajecie się, możecie na siebie polegać... a to idealny fundament do stworzenia czegoś więcej smile Dla osoby nieśmiałej taka znajomość daje naprawdę dużo - chociażby to, że może zaufać, poznać tą druga osobę, "oswoić się z nią", otworzyć się, poznać jeszcze lepiej siebie.  Wiadomo, że i przyjaźń trzeba zbudować na jakimś fundamencie, w końcu nic nie bierze się z niczego smile)

A jak przejść z przyjaźni do miłości?
Jeśli przyjaźń jest prawdziwa i szczera, a osoba staje się dla Ciebie coraz ważniejsza, nawet się nie spostrzeżesz kiedy stwierdzisz, że to już coś więcej niż przyjaźń tongue W końcu nie na darmo się mówi, że przyjaźń i miłość dzieli cienka nić - czasami tak cienka, że nawet nie wiesz kiedy ją przekroczyłeś wink)

8

hmm.. podobasz jej się i to nawet bardzo, działaj: kup kwiatek, zaproś do kina lub poimprezujcie (nie jak przyjaciel tylko jak na randkę!) i tak powolutku powolutku ją sobie zdobędziesz. Powodzenia

aa tylko żadnych pogadanek o "przyjaźni" - chyba że Ci nie zależy na niej jak na dziewczynie

9

Musisz być fajnym facetem skoro myślisz o jej uczuciach, a nie o sobie. ;-)

10

Aż się serce uśmiecha, że tacy mężczyźni jeszcze są smile

11

Witajcie. Proszę was o poradę. Dziewczyna nadal mnie unika. Rozmawia ze mną tylko wtedy kiedy musi, o żadnej dłuższej rozmowie nie ma mowy. Co robić?

12 Ostatnio edytowany przez alfaalfa (2013-11-01 21:33:46)

hm.. a co zrobiłeś dotąd? jak nawiązujesz z nią kontakt?
zaprosiłeś ją gdzieś (mam na myśli kino, knajpę czy cokolwiek..)..

13

Musisz iść małymi krokami o ile nie jesteś świnią i chcesz związku na stałe nie zdradzisz jej, przepraszam za takie oskarżenia ale mam po swoich przejściach trochę spaczone widzenie.

14

Może spytaj jej wprost czemu Cię unika i jak widzi waszą wzajemną relację. Może dziewczyna się zagalopowała i wcale nic nie chce, dlatego Cię unika, może się boi, może nie wie czego chce.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pewna dziewczyna...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024