Przyjaciel - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Przyjaciel

3 lata temu zaczęłam chodzić do nowej szkoły. Poznałam w niej pewnego chłopaka, który tak naprawdę uczynił moje życie kolorowym. Nigdy wcześniej nie miałam własnej paczki, przyjaciół, koleżanek, natomiast on zawsze emanował pozytywną energią, był dusza towarzystwa i zawsze był bardzo miły. Bardzo dużo rozmawialiśmy i mogłam mu o wszystkim powiedzieć. Sam kiedyś powiedział mi, że jestem osobą której ufa najbardziej na świecie. Niestety on znalazł sobie dziewczynę z czym nie mogłam się pogodzić. Dziewczyna ta była bardzo ładna, ale zawsze kiedy mogłam z nią porozmawiać wydawała mi się fałszywa. Jak się potem okazało, nie myliłam się co do tego. Postanowiłam postawić na przyjaźń i stłumić uczucia. Przełom nastąpił w Wigilie, w którą złożył mi życzenia tak od serca... Mówił, że świetna ze mnie dziewczyna, że zasługuje na wspaniałego chłopaka.. Miesiące mijały i nagle w moim życiu pojawił się pewien chłopak,  któremu postanowiłam dać szanse. Czułam, że tak będzie lepiej..., że nie będę rozwalać związku mojemu przyjacielowi skoro jest szczęśliwy. Żeby było zabawnie zaraz po moim zejściu się z chłopakiem tamta dziewczyna rzuciła mojego przyjaciela. To było okropne. Bardzo to przeżył. Ja natomiast byłam w związku z chłopakiem, z którym czułam się szczęśliwa. Niestety mnie zdradził.

Zaraz po rozstaniu był przy mnie mój przyjaciel. Jechaliśmy pociągiem na Woodstock i opowiedziałam mu co się stało. Gdyby nie on to chyba ześwirowałabym z tego wszystkiego. Kocham go. Cały czas. Odkąd otworzył się przede mną. Wiele razy znajomi pytali mnie czy nie jesteśmy razem. "Niestety" jesteśmy tylko przyjaciółmi. Czas mija ja nadal spędzam z nim masę czasu. Mamy wspólna paczkę. Działamy w radiowęźle i ogólnie wszystko załatwiamy razem. Ostatnio kręci się koło niego pewna laska. Nie powinnam być zazdrosna, ale coś mnie trafia. Nie wiem co mam robić. Nie chcę go zranić, ale naprawdę mi na nim zależy!

Podejrzewam, że on się domyśla, że go kocham, ale tutaj nasuwa się pytanie. Boi się wykonać krok, lub po prostu nie chce nic więcej. Nie wiem co robić sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przyjaciel

Moim zdaniem powinnaś się przyznać mu do swoich uczuć, jeżeli to naprawdę Twój prawdziwy przyjaciel to to zrozumie . Powinniście porozmawiać o tym może on czuje to co Ty, tylko jak mówisz boi się wykonać pierwszy krok, więc nie czekaj i Ty to zrób smile

3

niewidzialna17 napisał/a:

Moim zdaniem powinnaś się przyznać mu do swoich uczuć, jeżeli to naprawdę Twój prawdziwy przyjaciel to to zrozumie . Powinniście porozmawiać o tym może on czuje to co Ty, tylko jak mówisz boi się wykonać pierwszy krok, więc nie czekaj i Ty to zrób smile

Też jestem tego zdania. Życie ma się jedno i jeżeli nie powiesz mu o swoich uczuciach to nie dość, że będzie cię to męczyć to jeszcze będziesz musiała "podziwiać" widok kręcących się wokół niego dziewczyn. Tu jednak muszę cię ostrzec, że jeżeli on jest nastawiony na czystą przyjaźń i nie chce nic więcej to może (nie musi) nie być już między wami tak, jak dawniej. Powodzenia smile

4

Naprawdę uważacie, że taka rozmowa będzie odpowiednia? Nie wiem jak mogę nawet ją zacząć. Przeraża mnie to ;P

5

Ja uważam, że taka rozmowa musi sie odbyć . Poprostu spotkaj się z nim i powiedz, że musisz mu cos wyznać i powiedz co czujesz a reszte pozostaw jemu smile

6

Oczywiście że tak Otwarta rozmowa.... smile

Pozdrawiam

7

Mam nadzieję, że zdobędę się na odwagę.

8

Leonore napisał/a:

Mam nadzieję, że zdobędę się na odwagę.

Wiesz przypominasz mi mnie samą. smile  Życzę siły i odwagi
choć wiem,że to nie łatwe. smile

9

Milonek a jak się skończyła Twoja historia skoro mówisz, że przypominam Ci siebie smile?

10

Zdobadz sie, nic nie tracisz smile

Tylko prosze tu potem napisac, co i jak wink

11

No właśnie jak coś to tracę. Najbliższą mi osobę

12

leonore, myslisz, ze jesli powiesz mu szczerze o swoich uczuciach, on odejdzie? Dlaczego? Niemozliwe, by nadal było jak teraz? Czy nie jest tak, ze jesli to prawdziwy przyjaciel, to zrozumie?
Czy dla Ciebie bedzie to niewystarczajace i Ty zerwiesz relacje?

Jak rozumiem, Ty pragniesz nie ralacji przyjacielskiej, tylko zwiazku z nim. Teraz go nie masz. Nie mozna stracic czegos, czego sie nie ma..

13

Rozmowa będzie ciężka, to fakt, ale musisz to zrobić. Jestem w dosyć podobnej sytuacji, mój kumpel i jednocześnie były, zaczyna się oglądać za innymi. Albo umawia z jakimiś kobietami. Szlag mnie trafia, bo boję się go stracić. Jednak rozmowa jest najważniejsza. My taką przeprowadziliśmy i każdy wie na czym stoi. Mój M zrozumiał, co czuję i sam powiedział jak to z jego strony wygląda. Sytuacja jest jasna. Myślę, że jeśli chłopak jest rozgarnięty i w porządku, to wszystko zrozumie. Oraz powie, co sam czuje.
Wiem, że taka rozmowa jest trudna, ale nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia. Powodzenia! ;-)

14

Dziękuje Igla smile

15

Nie ma sprawy, zawsze do usług. ;-)
W razie czego zapraszam na priv, jakbyś chciała.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024